رپورتاژ آگهی
خانوادهی بزرگ سازهای موسیقی، گروهی از انواع مختلف سازها را در برمیگیرد که عمدتا در اندازه و عملکرد متفاوت هستند. برخی از طرحهای طبقهبندی ابزار موسیقی، مانند نظام هورن بوستل زاکس مبتنی بر سلسلهمراتب خانوادهها و زیر خانوادههای سازها هستند. هورن بوستل زاکس یک نظام ردهبندی برای سازهای موسیقی است که توسط ویکتور شارل ماهیون پایه گذاری، و سپس توسط موسیقی دان آلمانی، کورت زاکس و اریش موریتس فون هورن بوستل موسیقیدان و تاریخشناس اتریشی در سال ۱۹۱۴ کامل شد. اساس این ردهبندی بر طبق نوع لرزش ماده در سازها و مبانی آکوستیکی است و به چهار گروهِ خودصداها (ایدیوفون)، پوست صداها (ممبرانوفون)، زه صداها (کوردوفون) و هوا صداها (آئروفون) تقسیم میشود. البته بعدها برقی صداها (الکتروفون) به عنوان پنجمین رده به آنها اضافه شد.
معرفی انواع سازهای موسیقی
بر اساس همین طبقهبندی سازهای زهی، بادی، کوبهای و کلاویهای ۴ بخش اصلی خانوادهی نظام هورن بوستل را زاکس را تشکیل میدهند. البته روابط خانوادگی همیشه روشن نیستند. برای مثال برخی سازها ممکن است دارای گامهای متفاوت باشد اما از نظر ساختار و کیفیت صدا مشابه باشند. اگر شما قصد خرید یک ساز را داشته باشید، اولین قدم این است که سازهای موجود را بشناسید و با ویژگیهای هر کدام آشنا شوید. برای مثال برای خرید ساز بادی باید با نحوه عملکرد و ساختار آن آشنا باشید و سبکهای موسیقی که میتوان با این ساز نواخت تسلط داشته باشید. یا در مورد خرید ساز زهی نیز باید بدانید که نواختن این سازها به ویژه خانوادهی ویولن به صبوری و تمرین زیادی احتیاج دارد. با این مقدمه و ذهنیت شما را به خواندن ادامه مقاله و انواع سازهای موسیقی دعوت میکنیم.
سازهای کوبهای
سازهای کوبهای یا پرکاسیو به سازهایی گفته میشوند توسط مضراب یا Beater نواخته میشوند. خانواده سازهای کوبهای از جمله قدیمیترین ابزارهای موسیقی پس از صدای انسان است. قسمت کوبهای یک ارکستر معمولا شامل سازهایی مثلِ تیمپانی، اسنر درام (طب کوچک)، بس درام (طبل بزرگ)، سنج، مثلث و دایره زنگی میباشد. سازهای کوبهای عموما به دو دسته تقسیم میشوند: سازهای بادی با کوک معین و سازهای بادی با کوک نامعین. سازهای کوبهای ممکن است نه تنها ریتم، بلکه ملودی و هارمونی نیز داشته باشند. این سازها انواع مختلفی دارند. اما به طور کلی در ۴ نوع قابل خرید هستند. این چهار دسته به شرح زیر هستند:
- سازهایی که بر روی آنها، پوست کشیده شده است. مثل تمبک و دف
- سازهایی که به هر دو سمت آن پوست کشیده میشود. مثل طبل و دهل
- سازهایی که در اصل از دو تکه چوب یا فلز ساختهاند. مثل قاشقک
- سازهایی که به وسیلهی کوبیدن چکش روی تیغههای فلزی و زنگوله صدا تولید میکند. مثل ناقوس لولهای
علاقهمندان قبل از خرید ساز کوبه ای باید توجه داشته باشند که این سازها دارای صدای زیادی است و باید محل مناسبی برای نواختن آنها در نظر داشته باشند.
سازهای کلاویه ای
ساز کلاویهای یکی از انواع ابزارهای موسیقی است که با از صفحه کلید و یک ردیف اهرم ساخته شده است توسط فشار انگشتان نواخته میشود. متداولترین آنها پیانو و ارگ هستند. کلاویههای کیبورد به سه نوع سبک، نیمه سنگین و سنگین تقسیم میشوند. جنس کلاویه از پلاستیک است و در برخی از سازهای گران قیمت از عاج مصنوعی یا طبیعی هم استفاده میشود. در خرید ساز کلاویه ای باید به تعداد کلید، میزان حساسیت لمسی و سرعت، پلی فونی (چند صدایی)، چند زمانی، قابلیت اتصال به کامپیوترپلیفونی، سمپلر یا نمونه بدار و قابلیت ذخیره سازی نتها دقت داشت.
سازهای زهی
سازهای موسیقی زهی، صدا را با ارتعاش سیم یا زه تولید می کنند. معمولا با زخمه زدن یا ضربه زدن و یا کشیدن کمان و آرشه بر روی این زه ها صدای دلخواه از ساز در میآید. قلب ارکسترهای قدیم و اصلی ترین هسته در ارکسترهای امروزی را سازهای زهی تشکیل میدهند. خانوادهی ویلن، گیتار، تار و سنتور از معروفترین سازهای زهی هستند. سازهای زهی به چهار دستهی زهی زخمهای، زهی آرشهای، زهی شستی دار و زهی کوبشی تقسیم میشوند.
سازهای بادی
سازهای موسیقی بادی به آن دسته از سازهایی گفته میشود که تولید صدا در آن از طریق دمیده شدن هوا در آن تولید شود. سازهای بادی از اولین آلات موسیقی بودند که به دست بشر ساخته شدند. انسانهای قرون گذشته آموخته بودند که با دمیدن در مخروط، برگ، یا حتی شاخ حیوانات می توانند صدایی بلند و بوقی مانند تولید کنند. آنها با استفاده از این دانش به ساختن آلات موسیقی کنونی پرداختند. ریشهٔ سازهای بادی کنونی از همان سازهای بادی اولیه است که از نظر ساختمان و چگونگی تولید صدا به سه دستهی چوبی، برنجی و شستیدار تقسیم میشوند.
اتمام رپورتاژ آگهی
من عاشق پیانوام ❤??
من گیتار دوس دارم
من عاشق گیتارم??????????
بنظر من سنتور فوق العادس
عشق من گیتار??