آبیاری یکی از مهمترین بخشهای کشاورزی صنعتی و سنتی را شامل میشود و دقت در نحوه انجام آن تاثیر بسیار زیادی در افزایش بازدهی محصولات کشاورزی شما خواهد داشت. روشهای متنوعی در کشاورزی صنعتی برای آبیاری زمینهای زراعی وجود دارد که یکی از پرکاربردترین و کممصرفترین آنها، استفاده از شبکه آبیاری تحت فشار است. در این روش آبیاری از انواع اتصالات و ابزارآلات استفاده میشود تا آب به همه محصولات کشاورزی برسد. قطره چکان، بست، درپوش و … جزو این ابزارآلات محسوب میشوند و اگر قصد دارید که این سیستم آبیاری را در زمین زراعی خودتان پیاده سازی کنید، باید نسب به آنها آشنایی داشته باشید. در ادامه قصد داریم انواع آبیاری تحت فشار و ابزاری که در آنها به کار برده میشوند را خدمتتان معرفی کنیم.
درباره آبیاری تحت فشار بیشتر بدانید…
حتما برای شما هم سوال است که آبیاری تحت فشار چست؟ و چرا به این نوع روش آبیاری، تحت فشار گفته میشود؟ به صورت کلی در آبیاری زمینهای زراعی، گلخانهها و … هر زمان آب با فشاری بیشتر از یک اتمسفر (نوعی واحد اندازه گیری) در مراتع کشاورزی جریان یابد تا عملیات آبرسانی به درختان و گیاهان انجام گیرد، به آن آبیاری به روش تحت فشار گفته میشود.
روش pressure-irrigation که در ادامه قصد داریم به بررسی آن بپردازیم، به دو نوع دیگر تقسیم میشود که عبارتند از:
۱- آبیاری قطره ای
۲- آبیاری بارانی
در هر دو روشهای نام برده سطح مراتع و زمینهای کشاورزی با یک سیستم لوله کشی پوشانده میشود تا عملیات آبرسانی به صورت مساوی در هر بخش از زمین انجام پذیرد.
مزایای استفاده از آبیاری تحت فشار:
همان طور که مشاهده کردید، آبیاری تحت فشار دو نوع کاربردی دارد. آبیاری قطره ای و بارانی. هر دو این روشهای آبیاری مزایای زیادی دارند که برخی از آنها عبارتند از:
- حذف عملیات تسطیح مراتع
- راحت انجام شدن تهویه خاک و ریشه گیاه
- مبارزه کارآمد و راحت با علفهای هرز، انگلهای گیاهی و …
- مبارزه با یخبندان در فصول سرد سال
- به حداقل رسیدن فرسایش خاک
- افزایش رشد و باروری گیاهان
- صرفه جویی در میزان آب و هزینهها
- نیاز به آب کمتر در مقایسه با دیگر روشهای آبیاری
- کاهش محسوس هدر رفت آب در آن
- هزینه کارگری کمتر در مقایسه با سایر روشها
- به حداقل رسیدن رشد علفهای هرز
- استفاده راحت از کودها
- کاهش میزان غلظت نمک در خاک
- آبیاری زمینهای ناهموار به صورت مساوی و یکسان در همه بخشها
تجهیزات آبیاری تحت فشار:
در روش آبیاری تحت فشار برای این که عملیات آبیاری انجام گیرد، به برخی تجهیزات و اقلام خاصی نیاز است. این تجهیزات و وسایل مورد نیاز در دو نوع آبیاری تحت فشار اعم از آبیاری بارانی و آبیاری قطرهای متفاوت است. از این رو در این بخش به صورت کلی اقلام و تجهیزات مورد نیاز در آبیاری تحت فشار را خدمتتان معرفی خواهیم نمود.
۱- آبپاش فضای سبز:
آبپاشها باید آب را تا حد ممکن به طور یکنواخت و بدون آن که در سطح زمین روان آب ایجاد شود پخش مینمایند. انواع آبپاش در آبیاری تحت فشار وجود دارد که عبارت هستند از:
- آبپاشهای ضربهای
- آبپاشهای دندهای
- آبپاشهای عکس العملی
- آبپاشهای ثابت
۲- قطره چکان یا دریپر:
قطره چکانها یا دریپرها قطعات کوچکی هستند که از پلیمرهای با کیفیت و با دیافراگمهایی از جنس سیلیکون ساخته میشوند تا آب را در حد و اندازه تعیین شده به ریشه گیاه برسانند. قطره چکانها هم انواع بسیار مختلف و متنوعی دارند که عبارتند از:
- دریپر با دبی آبدهی ثابت
- دریپر تنظیمی
۳- بابلر:
بابلر یا آبفشان نوعی گسیلنده آبیاری قطرهای است که بر روی یک پایه در کنار درخت یا بوته گیاه نصب میشود و آب را به صورت چتری مانند و به قطر حدود ۶۰ سانتیمتر پخش مینماید.
۴- فیلتر آبیاری:
این قطعه هم یکی از تجهیزات مهم در آبیاری تحت فشار است و وظیفه فیلتر و تصفیه کردن آب را بر عهده دارد.
۵- نوار آبیاری:
آبیاری نواری یا تیپ نواری یکی از تجهیزات کاربردی در آبیاری تحت فشار و بخصوص آبیاری قطرهای است که آب را بوسیله لولههای پلاستیکی با فشار کم در نزدیکی منطقه ریشه گیاهان، به خاک و گیاهان میرساند.
۶- کنترلر:
این قطعه وظیفه اتوماسیون کردن تجهیزات و روش آبیاری را در اختیار دارد.
۷: و … .
با روش آبیاری تحت فشار و تجهیزات آبیاری تحت فشار به صورت جامع آشنا شدید.همان طور که ملاحظه کردید، دو روش آبیاری قطره ای و آبیاری بارانی مزایا و فواید زیادی دارند و باعث میشوند تا شما سیستم کشاورزی پیشرفتهای داشته باشید و محصولات باکیفیت و درجه یکی را تولید کنید.
همین حالا میتوانید این تجهیزات را از سناپالیز خریداری کنید. سناپالیز، دایره وسیعی از محصولات اصل و باکیفیت حوزه کشاورزی را که شامل سیستمهای نوین آبیاری، تجهیزات آبیاری تحت فشار (قطره چکان، نوار تیپ، )، تجهیزات آبیاری کم فشار و همچنین ماشین های آبیاری، فیلتراسیون، پمپ، اتصالات، لوله، محصولات ارگانیک، نهاده های کشاورزی (بذر، کود و سموم)، خوراک دام و طیور و تجهیزات گلخانهای هستند را پوشش میدهد و شما به راحتی میتوانید تجهیزات تحت فشار مورد نیاز خود را سفارش دهید.
همچنین این امکان وجود دارد که در صورت بروز پرسش و یا مشکلی در انتخاب روش آبیاری قطره ای یا بارانی و یا حتی خرید تجهیزات آبیاری تحت فشار با مشاوران مجرب سناپالیز تماس حاصل فرمایید تا بتوانید یک محصول کارآمد با ویژگیهای مد نظرتان خریداری کنید.