افتادگی پلک یک مشکل است که میتواند باعث اختلال در بینایی و کاهش زیبایی صورت شود. این بیماری میتواند به صورت وراثتی یا بر اثر سایر بیماریها ایجاد شود. به علاوه پیری پوست نیز میتواند به مرور باعث افتادگی پلک شود. در این مقاله قصد داریم دو روش رایج برای درمان افتادگی پلک یعنی جراحی و درمان با لیزر را بررسی کنیم.
بررسی درمان افتادگی پلک با لیزر
در مقالهای از کلینیک صدف درباره درمان افتادگی پلک با لیزر میخوانیم: ” در مقایسه با روش های سنتی برداشتن پلک جراحی (بلفاروپلاستی) با لیزر تورم کمتری وجود دارد ، خونریزی کمی دارد یا خونریزی ندارد ، بهبودی سریعتر ، درد کم یا بدون درد بعد از عمل ، جای زخم قابل مشاهده در زیر مژه ها در پلک پایین و از بین رفتن مژه ها وجود ندارد. بلفاروپلاستی با لیزر یک روش جدید برای انجام بلفاروپلاستی است که در آن از لیزر برای اصلاح ناهنجاریهای صورت یا بهبود زیبایی اطراف چشم استفاده میشود. بلفاروپلاستی لیزر معمولاً به خاطر زیبایی انجام میشود ولی در مواردی که افتادگی پلک در بینایی اختلال به وجود میآورد، انجام آن از نظر پزشکی ضروری است. نتیجه رفع افتادگی پلک به وسیله لیزر طولانی مدت بوده و تا سالهای زیادی باقی میماند.”
مزایای درمان افتادگی پلک با لیزر
استفاده از لیزر میتواند بدون عمل جراحی یا با عمل جراحی همراه باشد. اما اگر به دنبال نتایج بلند مدت و ماندگار با بهترین نتیجه هستید بهتر است عمل جراحی با لیزر را انتخاب کنید. عمل جراحی با لیزر به دلیل اینکه در هنگام عمل عروق و شریانهای خونی بسته میشود نیاز به دقت و ظرافت مضاعف دارد. به علاوه تورم در جراحی پلک با لیزر بسیار کمتر از جراحی به شیوه سنتی است.
- تورم کمتر
- بدون خونریزی یا با خونریزی بسیار کم
- دروان نقاهت کوتاهتر
- بدون حس درد بخصوص بعد از جراحی
- عدم ریزش مژهها
- نبود جای زخم بعد از بهبود
مراقبت ها و دوره نقاهت درمان افتادگی پلک با لیزر
درمان با لیزر بسیار ساده بدون درد و خونریزی است. بعد از عمل نیز تورم و درد زیادی حس نخواهد شد. دوران نقاهت درمان افتادگی پلک با لیزر به قدری کوتاه است که بعد از چند روز به راحتی میتوان فعالیتهای روزمره را از سر گرفت. البته اگر مدتی بعد از جراحی پلک جوانسازی پوست صورت انجام داده باشید نیاز به استراحت و مراقبت بیشتر تا یک هفته نیز وجود دارد.
بررسی درمان افتادگی پلک با جراحی
عمل افتادگی پلک یا بلفاروپلاستی تاثیرگذارترین نوع درمان است. در مقالهای از کلینیک صدف درباره این موضوع میخوانیم : ” اصولا در پتوز مادرزادی با افزایش سن تغییری در حالت چشم دیده نمیشود به همین دلیل جراحی زودهنگام بهتر خواهد بود و حتی جراحی میتواند از بیماریهای چشمی کودک یا بیماریهای گردن جلوگیری کند.
در بزرگسالان، پزشک در صورت شدت افتادگی تصمیم به جراحی میگیرد. اگر شدت افتادگی کم باشد و آسیبی به بینایی چشم نرسد اصولا سایر روشهای درمانی یا روشهای پیشگیری پیشنهاد میشود.”
مزایای درمان افتادگی پلک با جراحی
- این روش نتایج ماندگاری و خوبی دارد.
- بسیاری از بیماریهای ارثی که باعث پتوز میشوند به راحتی با این روش قابل درمان است.
- مدت زمان عمل کوتاه و نهایت تا ۲ ساعت است.
- نیازی به بیهوشی ندارد و با بی حسی موضعی انجام میشود.
معایب درمان افتادگی پلک با جراحی
- جراحی افتادگی پلک با خونریزی همراه است.
- دوره نقاهت بعد از روش سنتی طولانی تر است و نیاز به مراقبت بیشتری دارد.
- عوارض بعد از عمل در روش سنتی مانند عفونت و تورم بیشتر است.
مراحل درمان افتادگی پلک با لیزر و جراحی
در مقالهای از سایت medicinenet میخوانیم: ” قبل از جراحی پلک ، بیمار باید یک معاینه دقیق و بحث در مورد بلفاروپلاستی و خطرات و مزایای بالقوه مرتبط با این روش داشته باشد. بیمار باید دستورالعمل های قبل از عمل را از پزشک دریافت کرده و به دقت دنبال کند. تمام داروهای و مواد مراقبتی بعد از عمل نیز باید معرفی شود تا این امکان را برای بیمار فراهم می کند تا قبل از بازگشت از عمل جراحی ، داروهای تسکین دهنده درد یا موارد ضروری مانند بسته های ژل ، اشک مصنوعی و گاز در خانه داشته باشد.”
- ابتدا پزشک یا کلینیک خوبی انتخاب کنید.
- مشاوره با پزشک جهت بیان مشکلات و انتظارات پس از جراحی
- عدم مصرف داروهای رقیق کننده خون، الکل و سیگار قبل از عمل
- روز عمل بهتر است یک همراه داشته باشید.
- لباس راحت پوشیده و از مواد کافئین دار استفاده نکنید.
- در هر دو روش پس از اعمال بی حسی یا بیهوشی قسمت مورد نظر برش داده شده و بعد از برداشت قسمتهای اضافی بخیه زده میشود. زمان عمل خیلی طولانی نخواهد بود.
- پس از عمل بخصوص به شیوه سنتی باید به خوبی استراحت کنید و تمامی دستورات پزشک را رعایت کنید.
جمع بندی
با توجه به مطالب گفته شده جراحی افتادگی پلک با لیزر بهتر از روش سنتی است زیرا عوارض کمتر و دوران نقاهت کوتاهتری دارد. با این حال هر دو روش نتایجی خوب و ماندگار دارند. همه چیز به انتخاب شما و پزشک بستگی دارد.