صورتیها: یکی از میوههای خوشمزه فصل پاییز و زمستان که طرفداران زیادی هم دارد، انار است. انار معمولا به دو دسته کلی شیرین و ترش تقسیم میشود. هر کدام از این نوع انارها دارای خواص و فواید بسیار زیادی هستند. در این مقاله شما را با ۸ فایده مهم انار شیرین آشنا خواهیم کرد. درست است که با مصرف این میوه خوشمزه، خواهید توانست سلامت بدن خود را افزایش دهید، اما مصرف بیش از حد انار شیرین، میتواند مشکلاتی را هم برایتان به وجود آورد. در ادامه به این خواص انار شیرین و مضرات استفاده بیش از حد از آن هم میپردازیم. با ما همراه باشید.
خواص انار شیرین
انار یکی از خوشمزهترین میوههای پاییزی است. انار شیرین کمی کوچکتر از انواع دیگر انار است و تنها با طعم بی نظیر خود موجب جلب توجه افراد میشود. اما سوال این است انار شیرین برای سلامتی بدن چه خواصی دارد؟
انار شیرین دارای فواید و خاصیتهای زیادی است. این میوه، سرشار از مواد مغذی بوده و منجر به بهبودی سلامت ما میشود. برخی از این فواید و خواص عبارتند از:
۱- بهبود فشار خون:
فشار خون میتواند یک وضعیت نگران کننده برای همه افراد باشد و اگر درمان نشود، باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی خواهد شد. علاوه بر درمانهای دارویی، شما میتوانید از برخی میوهها مثل انار شیرین استفاده کنید.
با مصرف روزانه انار شیرین به میزان کمی، میتوانید سطح فشار خون خود را کنترل کنید. علاوه بر این، مطالعات نشان داده است که یکی از فواید انار، بهبود جریان خون به قلب در بیماران قلبی است. خواص انار شیرین بسیار زیاد و این تنها یکی از خاصیتهای این میوه لذیذ است.
۲- کنترل دیابت با مصرف انار شیرین:
انار در هند و خاورمیانه برای درمان دیابت مورد استفاده قرار میگیرد. اگرچه آب انار حاوی فروکتوز است، اما سطح قند خون را همانند میوههای دیگر افزایش نمیدهد. مطالعات اولیه نشان داده است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، با نوشیدن آب انار میتوانند سطح قند خون خود را کنترل کنند.
۳- کاهش خطر ابتلا به سرطان با مصرف انار:
انار سرشار از آنتی اکسیدانها و فلاونوئیدها است که هر دو از آسیب رسیدن به سلولها جلوگیری میکنند. برخی از مطالعات نشان میدهد، انار پتانسیل موثری در پیشگیری از سرطانهای پروستات، سینه، ریه و روده بزرگ دارد. علاوه بر این، انار شیرین میتواند از رشد تومورهای ریه، پوست و روده جلوگیری کند.
۴- از خواص انار شیرین، بهبود ساختار استخوانها:
انار به دلیل دارا بودن ویتامین c برای بدن بسیار مفید است، چرا که در بهبود ساختار استخوانها، غضروف و ماهیچهها کاربرد زیادی دارد. علاوه بر این، انار شیرین باعث جذب بیشتر آهن به بدن میشود.
۵- تقویت حافظه، یکی از مهمترین خواص انار شیرین:
انار شیرین و دانههای آن به دلیل دارا بودن فلاونولها، منجر به تقویت حافظه میشود. از انار برای درمان آلزایمر نیز استفاده میکنند.
۶- تقویت ایمنی بدن:
انار سرشار از ترکیبات ضد التهابی است و برای کسانی که از اختلالات مرتبط با سیستم ایمنی مانند آرتریت روماتوئید و آرتروز رنج میبرند بسیار مفید است. انار به دلیل دارا بودن ویتامین c به تولید آنتی بادی را افزایش میدهد و به توسعه ایمنی کمک میکند.
۷- کاهش میزان استرس با مصرف انار شیرین:
از خواص انار شیرین، میتوان به کاهش میزان استرس اشاره کرد. علاوه بر کاهش استرس اکسیداتیو درونی بدن، انار شیرین به کاهش استرس روانی که در زندگی شخصی و حرفهای خود دچار آن میشوید، کمک میکند.
۸- مفید برای زنان باردار:
مقادیر بالای فولات موجود در انار به بهبود رشد جنین کمک کرده و خطر ابتلا به نقایص عصبی جنین، زایمان زودرس و تولد نوزادان با وزن کم را کاهش میدهد. آهن موجود در انار به درمان کم خونی در دوران بارداری کمک میکند. محتوای پتاسیم انار شیرین برای جلوگیری از گرفتگی عضلات پا در زنان باردار مفید است. در طب سنتی از انار برای افزایش شیر مادر در دوران شیردهی نیز استفاده میشود.
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]مطلب پیشنهادی صورتیها به شما:
♦ هویج و خاصیتهای درمانی آن برای بیماری کرونا!
عوارض مصرف زیاد انار:
همانطور که مشاهده کردید، انار برای سلامتی بدن بسیار مفید است، اما این میوه هم همانند میوههای دیگر عوارضی دارد. اگر شما به مقدار زیادی انار مصرف کنید، مشکلات زیادی برایتان به وجود خواهد آمد که در این بخش، به آنها خواهیم پرداخت.
۱-بروز حساسیت در بعضی از افراد:
مصرف انار و آب انار ممکن است باعث آلرژی غذایی در بعضی افراد شود.
۲- تشدید بیماری زخم معده:
برای کسانی که زخم معده دارند، خوردن انار ترش ممنوع است و به طور کلی گفته میشود که زیادهروی در مصرف انار ترش خطر ابتلا به زخم معده را افزایش میدهد.
راه تشخیص انار شیرین:
با رسیدن فصل پاییز انار هم از راه میرسد و اغلب مردم در این فصل به ویژه در شب یلدا، طرفدار پر پا قرص این میوه هستند، به شرطی که قرمز، آبدار و خوشمزه باشد. تشخیص انار قرمز و شیرین، پیش از باز کردن و از روی ظاهر آن چندان آسان نیست. پس در این بخش میخواهیم ترفند انتخاب یک انار شیرین و خوشمزه را برای شما بگوییم.
گام اول برای تشخیص انار شیرین:
اولین قدم برای تشخیص انار شیرین، دقت به شکل ظاهری است. انارهای رسیده گرد و شبیه به توپ نیستند. انارهایی که خیلی صاف نیستند و یکدست دیده نمیشود، معمولا شیرین و آبدار خواهند بود.
گام دوم:
یکی از نشانههای اصلی انار رسیده، نازک بودن پوست است. دو راه برای تشخیص پوست نازک انار وجود دارد:
- مشخص بودن دانهها از روی پوست
- نازک بودن گلوی تاج انار: تاج انار هر چه کمر باریک تر باشد، بهتر است.
به انتهای مقاله معرفی خواص انار شیرین رسیدیم. امیدواریم این مقاله از صورتیها برای شما مفید بوده باشد. همانطور که مشاهده کردید، انار و به خصوص انار شیرین، خواص زیادی برای بدن و سلامتی انسان دارد؛ اما مصرف بیش از اندازه آن میتواند باعث بروز مشکلاتی برای برخی افراد شود.
اگر شما نیز در رابطه با خواص انار شیرین و مضرات استفاده بیش از حد آن میدانید، حتما در بخش نظرات برایمان بنویسید تا دیگر کاربران مجله نیز از آن استفاده کنند.
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]در ادامه این مطالب را هم حتما بخوانید:
♦ موثرترین راه درمان کم خونی در دختران (درمان کم خونی با عسل، عدس و…)