بی توجهی پدر به دختر پیامدهای بسیار زیادی برای آیندهی او خواهد داشت، دخترانی که به هر دلیل از محبت پدر محروم هستند برای جبران کمبود محبت پدر خود وارد روابط و دوستی های ناسالم میشوند. بهره مندی دختران از محبت پدر باعث رشد عواطف و احساسات آنها شده و تاثیر زیادی بر نحوهی برقراری ارتباط آنها با جنس مخالف در آینده خواهد داشت. وبسایت مشاوره آنلاین گپچه سعی دارد در این مقاله چندین راهکار طلایی برای بهتر شدن روابط پدر و دختر و همچنین تاثیر محبت پدر بر سلامت روح و روان دختر برای شما عزیزان ارائه دهد؛ با ما همراه باشید:
علائم کمبود محبت پدر یا مادر و تاثیر آن بر سلامت روح و روان دختران و پسران
این قسمت را با ذکر مثال توضیح خواهیم داد، مثلا دختری را تصور کنید که در خانواده ای بزرگ شده است که اکثر روزها را شاهد دعوا و کشمکش میان پدر و مادر خود بوده، بنابراین عشق و محبت بسیار کمی را میان آنها دیده است، پدر و مادر نیز به دختر محبتی نخواهند کرد، مخصوصا کمبود محبت پدر به دختر بیداد میکند؛ آیا این کمبود محبت روح و روان دختر را درگیر خود نمیکند؟ مسلما درگیر خواهد کرد و دختر در برقراری روابط با افراد دچار مشکل خواهد شد، تلاش میکند در بیرون از منزل، سردرگم به دنبال کمبودهای خود بگردد و برای جبران کمبود محبت از سوی والدین به خصوص پدر؛ وارد روابط ناسالم میشود.
اگر پسران و دختران از دوران کودکی از محبت پدر و مادر محروم شوند یا مورد بی توجهی شدید قرار بگیرند ممکن است واکنش های مختلفی از خود نشان دهند به عنوان مثال: پسران پرخاشگر و پرتوقع خواهند شد.
اولین مرد زندگی هر دختری پدرش میباشد و پدر اولین جنس مخالفی است که دختر با او ارتباط برقرار میکند پس پدر نقش بزرگی در مشخص کردن رابطه عاطفی و اجتماعی دختر خود با دیگر مردهای اطرافش دارد؛ دخترانی که مورد بی مهری و آزار روحی از طرف پدران خود قرار گرفتهاند در رسیدن به بلوغ عاطفی در رابطه با چگونگی برخورد با جنس مخالف دچار مشکل خواهند شد و به بلوغ عاطفی نمیپرسند و توصیه میشود از روان شناس نوجوان در این زمینه کمک بگیرند.
علائم کمبود محبت دختران و پسران اعم از:
۱. دختر از جنس مخالف طلب محبت میکند
دختری که از کودکی تشنهی محبت از سوی پدرش بوده است و هرگز آن را دریافت نکرده، در نوجوانی تمام سعی خود را میکند تا نظر دیگر مردها را به سمت خود جلب کند و همیشه از جنس مخالف طلب محبت میکند یا دختری که توسط پدر مدام مورد انتقاد قرار گرفته مسلما در نوجوانی از عزت نفس پایینی برخوردار میشود و خود را کوچک و حقیر میبیند.
۲. پسران در محبت و عشق ورزی به جنس مخالف ناتوان میشوند
پسرانی که از کمبود محبت والدین به خصوص پدر خانواده رنج بردهاند هرگز نمیتوانند همسر خوبی برای خانم خود شوند زیرا در محبت کردن و عشق ورزیدن به جنس مخالف دچار ضعف و ناتوانی خواهند شد و به همین دلیل ممکن است همسرش او را فردی خودخواه و مغرور بداند و دعوا و کشمکش زیادی میان آنها اتفاق خواهد افتاد؛ زمانی هم که همسرش به او اعتراض کند پاسخش را با پرخاشگری و داد و بیداد میدهد، اینگونه افراد لازم است که حتما از روانشناس فردی کمک بگیرند.
دخترانی که کمبود محبت والدین را داشتهاند کاملا برعکس پسران عمل میکنند یعنی سعی میکنند کمبود های خود را با محبت بسیار زیاد به همسر جبران کنند.
۳. محبت بیش از اندازه و یک طرفه
دختری که در دوران کودکی مورد بی توجهی و بی محبتی والدین قرار گرفته است همیشه سعی میکند خود را سرگرم محبت به عروسک های خود کند و برای آنها مادری دلسوز و مهربان باشد، این دختر در زمان نوجوانی و ازدواج محبت بیش اندازه ای به همسر خود میکند حتی اگر همسرش نسبت به او بی محبت و سرد باشد.
علت محبت نکردن پدر به دختر یا پسر چیست؟
دلایل مختلفی در این مسئله دخیل هستند که چند مورد از آنها را ذکر کردهایم:
- تلاش والدین برای برطرف کردن نیازهای مادی فرزندان و غافل شدن از نیازهای روحی و روانی او
- عدم آگاهی و دانش کافی برای تربیت فرزند و نوع برخورد و صحبت کردن با او
- مشکلات زناشویی میان والدین
- مشغله های شغلی و فکری و …
چه عواملی باعث به وجود آمدن کمبود محبت در افراد میشوند؟
- جدایی پدر و مادر
- دعوا و کتک کاری والدین
- مشاجره های مداوم
- توجه نکردن به سلامت روان فرزندان
- تشویق نکردن فرزند بخاطر استعدادها و توانایی های او
- اعتیاد پدر، مادر و یا هر دو
- دور بودن پدر یا مادر بخاطر کار، سفر طولانی مدت، بستری شدن
- سرزنش کردن فرزند
- توقعات بیجا والدین از فرزندان
- والدینی که خود در کودکی از محبت والدین محروم بودهاند.
راهکارهای طلایی برای دخترانی که از کمبود محبت پدر نسبت به خود رنج میبرند
در قسمت بالا گفتیم که دخترانی که از کمبود محبت پدر یا مادر رنج میبرند در دوران نوجوانی از اعتماد به نفس بسیار پایین برخوردار میشوند و ممکن است به داشتن روابط نادرست پناه ببرند، اما خوشبختانه راهکارهای مناسبی برای رفع این مشکل وجود دارد که در این قسمت به آنها اشاره کردهایم:
۱- خودشناسی و انکار نکردن واقعیت:
قدم اول برای شما خودشناسی است، هنگامی که شما متوجه شوید دچار کمبود محبت شدهاید و علت آن هم مشکلات و مسائلی است که در کودکی داشتهاید و قبول کنید که اکثر شکست های عاطفی و ناتوانی در ارتباط برقرار کردن با دیگران همگی ریشه در کودکی شما دارد، درواقع نصف راه درمان خود را طی کردهاید؛ با مشکل خود روبرو شوید و هرگز از آن فرار نکنید، مشکلات گذشته را با تمام سختی و تلخیهایش بپذیرید؛ زمانی که مشکلات خود را پذیرفتید میتوانید راهکاری برای رفع آن هم پیدا کنید.
۲- تایید طلبی:
دخترانی که از کمبود محبت والدین رنج میبرند معمولا علاقهی زیادی به دوست داشته شدن توسط دیگران دارند؛ برخی اوقات آنقدر این احساس در درونشان شدید میشود که فرد را مجبور میکند رفتارهای نامناسبی از خود بروز دهد و بعد از انجام این رفتارها باز هم احساس رضایت نمیکند و از صمیم قلب خوشحال نیست، مثلا:
– برای انجام هر کاری منتظر تایید دیگران است
– به دیگران باج میدهد تا به او محبت کنند
– جلب توجه دیگران برای بدست آوردن محبت آنها
– داشتن رابطه احساسی با چندین نفر از جنس مخالف
توصیهی روانشناسان آنلاین گپچه
ابتدا تمامی این رفتارها را کنار بگذارید و در قدم بعدی زمانی که خواستید کاری انجام دهید از خود بپرسید که به چه علت این کار را انجام میدهم؟ بخاطر رضایت و جلب توجه دیگران؟ یا بخاطر احساس رضایت خودم؟ با صداقت پاسخ خود را بدهید.
۳- بالا بردن عزت نفس خود:
فردی که خود را با ارزش و قابل احترام میداند از عزت نفس بالایی برخوردار است اگر شما چنین نیستید بدانید که عزت نفس پایینی دارید، کودکانی که کمبود محبت پدر و مادر را دارند مسلما عزت نفس پایینی دارند و بهتر است بدانید افرادی که از عزت نفس پایین برخوردارند معمولا به داشتن روابط نادرست تن میدهند و همچنین به داشتن زندگی بسیار کمتر از لیاقت خود رضایت میدهند؛ سعی کنید عزت نفس خود را بالا ببرید تا تصمیمات مفید و صحیح تری برای زندگی آینده خود داشته باشید.
۴- رها کردن احساسات ناخوشایند گذشته:
کودک یا نوجوانی ممکن است از والدین خود چیزی را درخواست کرده باشد و آنها درخواستش را رد کنند و کودک خیلی ناراحت و خشمگین شود و تا بزرگسالی این برخورد یا حرکت والدین را فراموش نکند و با یادآوری آن غمگین شود، عقده و کینه در دل داشته باشد، توصیهی روانشناس فردی به اینگونه افراد این است که؛ حالا که بزرگتر شده ای و میتوانی خواستههایت را برآورده کنی خودت دست بکار شو و خواستهی کودکی یا نوجوانیت که باعث آزار روح و روان تو شده است را خودت برآورده کن، مثلا اگر اسباب بازی یا هدیه بوده است، آن را بخر و به خودت هدیه بده و تمامی آن احساسات بد گذشته را کنار بگذار و والدینت را ببخش تا آرامشت را بدست بیاوری و سعی کن از روش های آرام سازی ذهن کمک بگیری.
محتوای این مطلب توسط تیم مجله صورتیها، تولید نشده است و صرفا یک رپورتاژ خبری است و تیم صورتیها محتوای نوشته را تایید یا رد نمیکند.
منبع: gapche.ir، wehavekids.com