صورتیها: “کار کردن در دوران بارداری نیازمند رعایت چه نکات و شرایطی است؟” این سوالی که ذهن بسیاری از بانوان شاغل باردار را به خود جلب کرده است. اگر شما نیز جزو این دسته از افراد هستید، پیشنهاد میکنیم تا انتها با این مقاله همراه ما باشید. چرا که کار کردن بانوان امروزه به یک امر عادی بدل شده است. اما اگر باردار باشند، باید به برخی نکات که هم سلامت خودشان و هم سلامت نوزاد را تامین میکند، آشنا باشند. در این مقاله به همه این نکات میپردازیم.
کار کردن در دوران بارداری
اگر شما نیز جزو بانوان شاغلی باشید که در این زمان باردار هم شدهاید و تجربه این چنینی دارید، حتما میدانید که چقدر میتواند شرایط سخت باشد. استرس ناشی از انجام وظایف، تحویل کارهای محول شده به شما در زمان مقرر، سختی انجام کار و …. . همه این عوامل دست به دست هم میدهند تا زنان باردار شاغل با مشکلات زیادی رو به رو شوند و نتوانند آن طور که باید و شاید، بهرهوری مناسبی داشته باشند.
اما در این مقاله قصد داریم به این مورد، یعنی کار کردن در دوران بارداری بپردازیم و بیان کنیم که زنان باردار در حین انجام فعالیتهای روزانه خود و شغلی که در آن حضور دارند، باید به چه نکاتی توجه کنند تا هم کارهای خود را به صورت کامل به اتمام برسانند و هم این که سلامت نوزاد و خود را حفظ نمایند.
آیا کار کردن در دوران بارداری بی خطر است؟
طبق گفته منابع معتبری همچون (CDC)، اکثر افراد قادر به ادامه کار در دوران بارداری هستند. اما این در صورتی است که شغل شما حساس و خطرناک نباشد. اگر در شغل خود با چنین مواردی رو به رو هستید، باید هر چه سریعا با پزشک متخصص مشورت نمایید.
- سر و کار داشتن با مواد شیمایی و اشعههای پرتوزا و … .
- ایستادن بر روی دو پا در مدت زمان زیاد
- حمل یا بلند کردن بارهای سنگین
- وجود صداهای بلند یا ارتعاشات ناشی از ماشین آلات سنگین
- گرما یا سرما شدید
- تعداد ساعات و روزهایی که سر کار هستید
از جمله مواردی هستند که میتوانند باعث بروز خطر در سلامت خود و نوزادتان شوند. پس حتما با یک پزشک مشورت نمایید.
در سال ۲۰۱۴ یک مطالعه پزشکی نشان داد، زنانی که بیش از ۴۰ ساعت در هفته کار میکنند در معرض خطر سقط جنین و زایمان زودرس قرار دارند. و هرچه ساعتهای بیشتری کار کنید (۵۱-۷۰ ساعت و بیش از ۷۱ ساعت)، خطر نیز به همان مقدار افزایش پیدا میکند.
یک مطالعه از سوی مراکز تحقیقاتی دانمارکی سال ۲۰۱۹ نشان داد، افرادی که حداقل دو شیفت شبانه در هفته کار میکنند، ممکن است ۳۲ درصد بیشتر در معرض خطر سقط جنین نسبت به افرادی که در طول روز کار می کنند، باشند.
کنار آمدن با علائم شایع بارداری در محل کار:
بارداری در زنان علایم و شرایط مختلفی را به وجود میآورد. همین امر میتواند باعث بروز برخی مشکلات در زنان باردار در محل کار شود. به همین دلیل باید بدانند که چطور این شرایط و موارد را حل و فصل نمایند تا هم کار خود را به صورت کامل به اتمام رسانند و هم این که سلامت خود را حفظ نمایند.
۱- حالت تهوع:
حالت تهوع و استفراغ میتواند از اوایل بارداری شروع شود. اگر احساس حالت تهوع در محیط کار دارید، باید سعی کنید عوامل محرک خود را شناسایی کرده و از آنها اجتناب نمایید. خوردن وعدههای غذایی کوچک و میان وعدههای ساخته شده از خوراکیهایی مثل نان، کراکر، سس سیب و … در طول روز می تواند کمک کند. چای زنجبیل یا گیاه زنجبیل نیز ممکن است باعث تسکین شما شود.
برای حل این موضوع نیز بهتر است که این موضوع را با کارفرمای خود در میان بگذارید تا از مراجعه شما به دستشویی و حمام و … آگاه باشند و بتوانند همکاری و همدردی نمایند.
۲- خستگی:
یکی دیگر از مواردی که ممکن است در زمان کار کردن در دوران بارداری در محل کار با آن مواجه شوید، خستگی است. این مورد در سه ماه اول بارداری شایعتر است و میتواند باعث بی حالی و سستی شما شود.
برای رفع خستگی ناشی از بارداری در حین کار کردن، اطمینان حاصل کنید که در ساعات غیر کاری زیاد استراحت مینمایید. به عنوان مثال، کارشناسان اذعان دارند که شما در طول بارداری باید در طول طول شبانه روز، ۹ تا ۹.۵ ساعت خواب مفید داشته باشید.
اگر بعد از اتمام کار خود در محل کار، باید در خانه نیز فعالیتهایی مثل تمیز کردن خانه، پختن غذا و … را انجام دهید، بهتر است از افراد خانه در انجام این کارها کمک بخواهید تا دچار خستگی زیاد و خدای نکرده بروز مشکلی برای سلامت خودتان نشوید.
۳- هیدارته کردن بدن:
بدن در زمان بارداری مصرف آب زیادی پیدا میکند. به همین دلیل کارشناسان مامایی توصیه میکنند که در طول ۲۴ ساعت، ۸ تا ۱۲ لیوان آب مصرف نمایید. برای این منظور بهتر است که یک بطری بزرگ آب همیشه در محل کار خود به همراه داشته باشید و استفاده نمایید.
۴- تکرر ادرار:
یکی دیگر از مواردی که ممکن است در زمان کار کردن در دوران بارداری با آن مواجه شوید، تکرر ادرار باشد. همراه با آبرسانی بیشتر، ممکن است بیشتر از حد معمول نیاز به مراجعه به سرویس بهداشتی داشته باشید. بهتر است این مورد را نیز با کارفرمای خود در میان بگذارید تا دچار مشکل خاصی نگردید.
برخی از بانوان به نگه داشتن ادرار و عدم مراجعه به سرویس بهداشتی تاکید دارند. باید حتما به خاطر داشته باشید که نگه داشتن بیش از حد ادرار در مثانه باعث بروز بیماریهای زیادی مانند عفونت مثانه خواهد شد که هم سلامت شما و هم سلامت نوزاد را به خطر میاندازد.
۵- درد پشت یا لگن:
ممکن است در همه جای بدن خود، درد داشته باشید، زیرا هورمونها، رباطها و مفاصل در دوران بارداری دچار تغییرات زیادی شده و بزرگ شدن شکم نیز موجت فشار زیاد به ناحیه لگن و کمر میشود. برای مقابله با این نوع درد در زمان بارداری میتوانید از این راهکارها استفاده کنید:
- استفاده از کفشهای کتانی طبی و استاندارد در محل کار
- دقت به نحوه و شکل بدن هنگام بلند کردن اجسام و وسایل مختلف
- استراحت در وقفههای کوتاه، اگر بیش از اندازه سر پا ایستادهاید؛ هر از چند گاهی بنشینید. اگر هم در طول روز زیاد مینشینید، هر از گاه بایستید و قدم بزنید.
- استفاده از کمربند حاملگی برای کاهش فشار به ناحیه کمر و لگن
- استفاده از کمپرس آب سرد و یا گرم
در صورت وجود درد بیش از حد و غیر قابل تحمل، حتما با پزشک مربوطه تماس گرفته و از او مشورت بگیرید.
چه موقع خبر بارداری خود را با کارفرمای خود در میان بگذاریم؟
آگاه ساختن کارفرما از بارداری خود زمان به خصوصی ندارد و شما به راحتی میتوانید هر لحظه که تمایل داشتید یا وقت شد، این مورد را با کارفرما در میان بگذارید تا دچار مشکل خاصی نشوید. آگاه کردن کارفرما از بارداری باعث میشود تا کار کردن در دوران بارداری در محل کار برای شما راحتتر انجام گیرد و اگر کارفرمایتان به شرایط شما آگاه باشد، بهتر میتوانید به شما کمک کند تا این دوران را به خوبی پشت سر بگذارید.
به انتهای مقاله کار کردن در دوران بارداری رسیدیم. در این مقاله سعی کردیم که به صورت کامل هر آنچه را که باید در رابطه با کار کردن در دوران حاملگی بدانید، خدمتتان قرار دهیم و چگونگی بر طرف کردن برخی از مشکلات بارداری در زمان کار کردن را آموزش دهیم.
حتما در بخش نظرات برای ما بنویسید که شما چه راهکاری برای کار کردن در دوران بارداری و کاهش مشکلات بارداری در حین انجام وظایف شغلی را پیشنهاد میکنید؟ همچنین از نظر شما کارفرماهای محترم چگونه میتوانند به بانوان باردار کمک کنند تا وظایف شغلی خود را به انجام برسانند؟
منبع: healthline