چگونه بچه حرف گوش کن داشته باشیم
بسیاری از والدین همیشه شاکی هستند از اینکه فرزندانشان به حرف آنها گوش نمیدهند و سوالی که همیشه دارند این است که چرا آنها به حرف والدین و بزرگترها گوش نمیدهند و راه چارهی اینکه به حرف گوش دهند چیست؟ با مجله زنانه و دخترانه صورتیها همراه باشید تا در این مطلب بگوییم که چرا کودکان به حرف شما گوش نمیدهند و چگونه بچه حرف گوش کن داشته باشیم با ما همراه باشید.
برای اینکه کودکانی حرف گوش کن داشته باشیم باید رفتاری را که صحیح است و کودک را آزرده نمیکند داشته باشیم. در ادامه بخوانید که چگونه باید با کودکانمان رفتار کنیم تا چگونه بچه حرف گوش کن داشته باشیم.
با کودکان خود زیاد صحبت نکنید:
شاید این جمله برایتان بسیار نگران کننده باشد که چرا من باید با فرزند خود کم صحبت کنم منظور ما از کم صحبت کردن با کودک این است که جملات رهنمودی و اصلاحی والدین (جملاتی از قبیل لباست را آویزان کن، بشقابت را تمیز کن). برای کودکان باید بسیار کم باشد. چون کودکان ظرفیت شنیدن سخنان رهنمودی و اصلاحی بیش از حد را ندارند.
مثال: یک محقق و روانشناس آمریکایی تعداد جملات رهنمودی و اصلاحی والدین خطاب به فرزندانشان را در شبانه روز شمرد تعداد این جملات حدود ۲۰۰ جمله بود.
واقعا چقدر این جملات مورد نیاز است؟ با یک بررسی دقیق علمی میتوان گفت تنها در حدود ۲۵ درصد. در حقیقت، در یک روز فقط ۵۰ جمله رهنمودی و امری برای کودکان جذاب و شنیدنی است. البته این خبر خیلی بدی هم نیست، به این شرط که شما این ۵۰ جمله را بشناسید و سعی کنید بیش از آن حرف رهنمودی نداشته باشید.
اجازه دهید نتایج کارش نمایان شود:
همانگونه که در تیتر قبل گفتیم شما باید کمتر با کودکان خود صحبت کنید و بیشتر به صورت عملی کارهای درست را به کودکان خود آموزش دهید. مثلا اگر کودکان اتاقش را تمیز نمیکند شما اتاق را برایش تمیز نکنید و اجازه دهید همانگونه که هست بماند تا کودکتان بعد از چند روز با اتاقی کثیف و بد بو روبرو شود و بداند که باید اتاق خود را تمیز نگه دارد. و مثلا اگر وسایل بازی خود را جمع نمیکند و بعد از بازی شما مجبور هستید وسایل بازی او را جمعآوری کنید. چند روزی اجازه بازی با آن وسیلهها را به او ندهید تا با واقیت روبرو شود.
مدل گوش دادن فعال:
اکثر کودکان با مشاهده کردن الگوبرداری میکنند و کارهایی را که شما انجام میدهید را یاد میگیرند. پس بهتر است شما یک الگوی مناسب برای فرزندتان باشید و اطرافیانتان را طوری انتخاب کنبد که افرادی الگو برای کودک شما باشد. مثلا اگر همسرتان به شما حرفی میگوید شما باید به حرف او گوش کنید و آن کار را انجام دهید. تا کودکتان از شما حرف گوش کردن را یاد بگیرد.
اگر شما حرف زدن با کودکتان را انتخاب کنید مطمئن باشید که کودکتان این حرف را نخواهد فهمید چون یک گوش کودک به شماست و گوش دیگرش مشغول شنیدن حرفهای دیگران است.
به کودکان خود عشق بورزید:
گاهی وقتها برای اینکه کودکان سخنی را به ما برسانند راهی سخت را انتخاب میکنند و این راه شیطنت و حرف گوش نکردن است. کودکان با حرف گوش نکردن میخواهند ثابت کنند که از راهنمایی کردن شما خسته شدهاند و میخواهند کمی شیطنت کنند.
در این زمان شما باید تمام عشق خود را به فرزند خود نشان دهید و او را بغل کرده کمی با او شیطنت کنید.
با صدای بسیار کم صحبت کنید:
کودکان معمولا از بالا رفتن صدای والدین اذیت میشوند و دوست ندارند که کسی به روی آنها فریاد بزند. پس شما یک راه جدید برای حرف گوش کردن فرزندانتان انتخاب کنید این هم با صدای نجوا گونه با فرزند خود صحبت کردن است. پایین آوردن صدا باعث میشود که کودک شما از فکر اینکه شما به او چیزی را تحمیل میکنید بیرون بیاید و کاری که شما میخواهید را انجام دهد.
از طرف دیگر، موقعی که شما با صدای آرام صحبت می کنید، بچه ها وادار می شوند که برای دقت به آنچه می گویید به شما نزدیکتر شوند. چه چیزی بهتر از این؟ آیا ما دوست نداریم که فرزندمان به ما نزدیکتر شود؟
مطلب “چگونه بچه حرف گوش کن داشته باشیم” به پایان رسید امیدواریم با خواندن این مطلب بتوانید کودک خود را طوری تربیت کنید که کودکتان به حرف شما بیشتر گوش دهد.
خیلی خوب و مفید بود
عالییی
از این جور مطالب خیلی به درد می خوره?