معیارهای انتخاب همسر مناسب – ازدواج موفق

معیارهای انتخاب همسر

معیارهای انتخاب همسر مناسب از نظر اسلام و منطق

رابطه و ازدواج یک اصل اساسی و مهم‌ترین اتفاق زندگی هر شخصی است زیرا به کل عمرش بستگی دارد و اگر ازدواج موفق داشته باشد تا آخر عمر خوشبخت می‌شود ولی اگر ازدواج ناموفقی داشته باشد یک عمر بدبخت خواهد شد و زندگی به کامش تلخ می‌شود. پس در امر امزدواج نباید عجله کرد و باید با شناخت کامل و منطق تصمیم بگیرید بنابراین معیارهای انتخاب همسر مناسب کاملا ضروری است و باید با آن‌ها آشنا بود.

یک سری معیارهای انتخاب همسر مناسب وجود دارد که همه جوانب ازدواج را در نظر می‌گیرد و از نطر اسلام تایید شده است این معیارها از نظر سن ، وضعیت فرهنگی ، زناشویی ، اجتماعی و … قابل مقایسه و بررسی است که هر چقدر نزدیک‌تر باشد انتخاب صحیح‌تر است.

Muslim-youth-and-marriage

در این مطلب از مجله بانوان و دخترانه صورتی‌ها ، معیارهای انتخاب همسر مناسب برای ازدواج را برای شما دوستان عزیز بازگو می‌کنیم. امیدوارم برایتان مفید واقع شود.
معیارهای ازدواج که باید در نظر گرفته شوند عبارتند از :

ایمان و دینداری

پایبند بودن به ارزش‌های دینی بدون شک یکی از عوامل خوشبختی در زندگی زناشویی است و باید دختر و پسر از نظر اعتقاد به دین در یک سطح قرار داشته باشند.

اصالت خانوادگی

شناخت خصوصیات و وضعیت تربیتی فرهنگی خانواده همسر آینده ، در ایجاد تفاهم بین دختر و پسر در زندگی زناشویی نقش اساسی را اجرا می‌کند. این مساله باعث می‌شود که سازگاری بیشتر و بهتری با همدیگر پیدا کنید.

سن

از دیگر معیارهای انتخاب همسر سن اوست. تناسب سنی بین دختر و پسر ، تشابه نیازها و علایق ، توقعات و انتظارات را تا حدودی به دنبال دارد. کارشناسان خانواده ، حدود ۲ تا ۶ سال اختلاف سن بین زن و مرد را توصیه و تاکید می‌کند.

تحصیلات

تشابه وضعیت تحصیلی نیز در ایجاد تفاهم بین زن و مرد نیز یک عامل مهم است و کسب علم و دانش به خودی خود یک مزیت و ارزش است و در رشد و تعالی فکری افراد نقش مهمی را بر عهده دارد.

معیارهای انتخاب همسر مناسب

معیارهای انتخاب همسر

وضعیت اجتماعی – اقتصادی خانواده

یکی از مهم‌تریم معیارهای انتخاب همسر وضعیت اجتماعی او است. تشابه خانوادگی دختر و پسر از نظر وضعیت اجتماعی و اقتصادی یک اصل مهم در ایجاد تفاهم‌های بعدی بین زن و مرد است. به این ترتیب هیچ کس نسبت به دیگری احساس برتری نمی‌کند و پذیرش بهتری نسبت به همدیگر دارند.

زمینه‌های فرهنگی

ارزش‌های فردی و اجتماعی ، آداب و رسوم ، رفتار و سلوک ، حتی آداب لباس پوشیدن و غذا خوردن زن و مرد هم می‌تواند زمینه همدلی بیشتر را بین آن دو پدید آورد. به همین دلیل شناخت زن و مرد از فرهنگ و واقعیت‌های ارزش فرهنگی همسر آینده ، دارای اهمیت زیادی است.

توجه:

ملاک‌های بالا هیچ یک به تنهایی نمی‌تواند عامل موفقیت در زندگی زناشویی باشد. افراد باید مجموعه عوامل گوناگون موثر بر انتخاب خود را اولویت بندی کنند و با این اعتقاد که هیچ کسی کامل نیست به نوعی مصالحه دست بزنند.

ملاک‌های انتخاب همسر مناسب :

۱ – برخورداری از علایق مشترک
۲ – داشتن فعالیت‌ یا سرگرمی مشترک

۳ – اظهار محبت نسبت به همدیگر

۴ – اعتماد داشتن به یکدیگر

۵ – رد نکردن یا کمتر رد کردن انتخاب همدیگر

۶ – موفقیت در روابط جنسی

۷ – داشتن زمینه‌های خانوادگی همسان

۸ – احترام به عقاید و دوستان و آشنایان همدیگر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.