معرفی کتاب
کتاب دوستی بیهمتا و بینظیر است سعی کنید با مطالعه و کتابخوانی دایرهی اطلاعات خود را افزایش دهید تا بتوانید در جمعهای مختلف اظهار نظری داشته باشید. خواندن کتاب در زندگی به شما کمک بسیار زیادی میکند تا در مقابله با مشکلات بتوانید بهترین راه چاره را پیدا کنید. کتاب دوستی است که شما را از دیگر دوستان بینیاز میکند. با مجله بانوان صورتیها همراه باشید تا در این مطلب به معرفی کتاب یک سال در میان ایرانیان بپردازیم.
معرفی کتاب یک سال در میان ایرانیان
معرفی نویسنده کتاب یک سال در میان ایرانیان:
ادوارد براون از ایرانشناسان به نام انگلیسی است که در سال ۱۸۶۲ به دنیا آمد و در سال ۱۹۲۵ از دنیا رفت و مهمترین کتابی هم که دربارهی ایران نوشته تاریخ ادبیات ایران است. براون به خاطر تسلط به زبان فارسی و شناخت ادبیات و فلسفهی اسلامی و اصول باورهای زرتشتی با نخبگان روشنفکری ارتباط داشت که تا زمان مشروطه و پس از آن هم ادامه پیدا میکرد.
معرفی کتاب یک سال در میان ایرانیان:
کتاب «یکسال در میان ایرانیان» حاصل سفر براون است که در سال ۱۸۸۷ یعنی حدود ۹ سال پیش از انقلاب مشروطه به ایران آمد. طبق گفتهی خودش پیش از این سفر فارسی را خیلی خوب صحبت میکرده و شرح گفتگوییها را هم که در این سفرنامه نوشته معلوم میکند که شناخت او از زبان ما خیلی بیشتر از گفتگوهای روزمره بوده است. مثلا در تهران از میرزااسدلله اصول فلسفهی ملاهادی سبزواری را یاد میگیرد و در شیراز با دو پسر وصال شیرازی به گفتگوی ادبی مینشیند.
دوستانی که سفرنامهی دکتر پولاک اطریشی را خوانده باشند میدانند که در آنجا با ریزهکاریهای رفتار و کارهای روزمرهی ایرانیهای آن زمان آشنا میشویم. پولاک به خاطر شغلش با مردم عادی بسیار رفت و آمد داشت. براون برعکس به خاطر علاقهای که به کارهای فکری داشت بیشتر با روشنفکران جامعه تماس داشته است. روشنفکر را اینجا به معنی کسی بکار میبرم که کار فکری میکرده است. البته نوشتهی براون هم از جزئیات خالی نیست و از رسم و رسومی که دیده برایمان میگوید. و اتفاقا چون با زرتشتیان هم زیاد رفت و آمد داشته از رسم و رسوم و روحیهی آنها بسیار مینویسد.
براون پیش از آمدنش به ایران کتاب کنت گوبینو را دربارهی جنبش بابیه در سالهای ۱۸۵۰ خوانده بود و نوشتهاش نشان میدهد که علاقه و کنجکاوی زیادی برای دانستن بیشتر دربارهی جنبش بابی داشته است. براون زمانی به ایران آمده بود که اولا جنبش بابیه سرکوب شده بود و دوم اینکه خود بابیه هم دو دسته شده بودند که عدهی کمی پیرو صبح ازل در قبرس بودند و بیشترشان پیرو بهادر عکا در فلسطین. این پیروانشان در ایران نمیتوانستند عقیدهی خودشان را آشکار کنند و نوشتهی براون نشان میدهد که تشکیلات مخفی داشتهاند و او از شهر به شهر که میرفته با معرفی نامهی آنها میتوانسته با روشنفکران بابی آن شهر به گفتگو بنشیند.
نویسنده کتاب یک سال در میان ایرانیان:
ادوارد براون
مترجم کتاب یک سال در میان ایرانیان:
مانی صالحی علامه
بسیار عالی.سپاس از معرفی این کتاب.
من هم کتاب اندرز های داریوش بزرگ و زردشتیان رو معرفی میکنم.