مطالعه و آشنایی با کتابهای متفاوت با موضوعات مختلف باعث میشود که ذهن خواننده برای هر موضوعی آماده شده و بتواند در هر موردی صحبت کند. به همین دلیل کتابهای زیادی بخوانید و معلومات خود را در موضوعات مختلف افزایش دهید تا بتوانید در جمعهای مختلف به سخن گفتن بپردازید و ساکت نمانید. معرفی کتاب تالار آیینه را در این مطلب از مجله صورتیها خواهید خواند. این کتاب اثر نویسنده ایرانی امیر حسن چهل تن میباشد.
معرفی کتاب تالار آیینه
رمان تالار آینه اثر امیرحسن چهل تن، از نویسندگان دهه شصت است. زنان در این رمان، از جمله شخصیت ها اصلی هستند و نویسنده از خلال وقایع روزمره زندگی آنان، موقعیت اجتماعی زن ایرانی، ویژگیهای روحی و مشکلات خانوادگی زنان در عصر مشروطه را نشان داده است. در این مقاله تلاش شده است نمود مسائل اساسی که بر کیفیت زندگی زن مؤثر است، یا مشکلاتی که بیشتر زنان را تحت تأثیر قرار داده، بررسی شود.
خلاصهای از کتاب تالار آیینه:
در کتاب تالار آیینه خواننده رمان با زنانی روبه رو میشود که با جریان انقلاب مشروطه برای خواننده معرفی میشوند. زنانی مانند فخرالحاجیه، شاه زمان کنیز خانه با نام دده و دخترانی چون (ماه رخسار و مهر اعظم) داستان در فضایی تاریخی و سالهای انقلاب مشروطه سپری میشود. شخصیتهای زن این داستان شاهزمان، مادر دو دختر (مهر اعظم و ماه رخسار)است. وی همسر میرزا پدر خانواده است که وی فعال جنبش مشروطه است البته ماه رخسار دختر اصلی این خانواده است ولی مهر اعظم دختری است که به فرزند خواندگی قبول شده است عمه این خانواده (فخرالحاجیه) خواهر میرزا است که مدتها با او به خاطر فعالیتهای سیاسیش قطع رابطه کرده است و با شنیدن خبر بیماری «شاهزمان» و بیشتر برای اینکه برادرش، وی را در بدست آوردن باغ الهیه کمک کند، رفت و آمد را با خانواده از سرمیگیرد، قصد دارد
ماه رخسار را عروس خانوادهای اعیانی کند چیزی که دگرگون میشود و مهر اعظم در این داستان ازدواج کرده و عروس این خانواده میشود. جدا از شاهزمان، دخترانش و فخرالحاجیه دو زن دیگر در این داستان حضور کم و بیش دائمی دارند: یکی از این زنان دده، زنی سیاه و خانهزاد است که دلسوز یکایک افراد خانواده و سر و سامان ده اوضاع خانه است. وی دایه دخترهای میرزا است که با بیماری شاه زمان از این دو مراقبت کرده و به امور خانه رسیدگی میکند. او، با رویای مردی زندگی میکند که روزیی میآید و همه سیاهها را جمع کرده و با خود میبرد. هرچند میداند که مرد «نورسردار» کشته شده و این حرفها خیالبافی بیش نیست.
قسمت کوتاهی از کتاب تالار آیینه:
در تاریک روشن اتاق زیر نور مات و رقیق فانوس آن گاه میرزا را دید آن همه باریک که میتوانست از درز باریک میان در بگذرد. در آخرین لحظه وقتی برخاست و به بستر زن پشت کرد همین قدر باریک و نحیف بود؛ باریک چون یک تار مو.
هزار سال است زنهای این خانه به همین درد میمیرند. خانم بزرگ هم همین طور مرد. همان قدر جوان و زیبا بود که خانوم بود. ددهی خانوم بزرگ خودش به من گفت پشت به پشت این درد توی این خانه ماندگار شده، بی حکیم و بی دوا است این درد. شاه زمان جوانی تو را داشت. تو زبانم لال، لابد عاقبت او را داری. این خانه برای همین سامان نمیگیرد. توی خاک باغچهها طلسم هزار ساله چال شده، حالا خانوم این خانه تویی. همیشه باید پیش از غروب چراغ مهیا کنی. این خانه روشنی میخواهد، میرزا نمیداند.
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]مطلب پیشنهادی برای شما:
[/box]نویسنده کتاب تالار آیینه:
در ادامه معرفی کتاب تالار آیینه میرسیم به معرفی نویسنده کتاب. امیرحسن چهل تن زاده ۹ مهر ۱۳۳۵ نویسنده ایرانی و عضو کانون نویسندگان ایران است. آثار او بارها نامزد جوایز مختلف ادبی از جمله جایزه هوشنگ گلشیری و کتاب سال جمهوری اسلامی بوده است. او در دوره بیست و چهارم جایزه کتاب سال با داستان سپیدهدم ایرانی نامزد این جایزه شد. از جمله رمانهای وی «روضه قاسم» «مهر گیاه» «تالار آیینه» «تهران، شهر بیآسمان» «عشق و بانوی ناتمام» و از جمله داستانهایش: «صیغه» «دخیل بر پنجره فولاد» «دیگر کسی صدایم نزد» «چیزی به فردا نمانده است» «ساعت پنج برای مردن دیر است» است.
سال نشر و انتشار کتاب:
این کتاب در سال ۱۳۶۹ توسط انتشارات نگار به چاپ رسیده است.
امیدواریم معرفی کتاب تالار آیینه را مطالعه کرده و این کتاب را تهیه کنید. منتظر نظرات و پیشنهادات شما کاربران عزیز هستیم.