صورتیها: بیماری همه گیر کروناویروس فعلی (COVID-19) یک وضعیت خاص و نادر در کشور و سراسر جهان است. این بیماری نشان داد میتواند افراد را از نظر جسمی که به کنار، بلکه از نظر روانی نیز تحت تاثیر قرار دهد. در این شرایط برخی افراد واقعا از نظر روحی و روانی شرایط بسیار سختی را حتی بیشتر از افراد مبتلا به این ویروس تجربه میکنند. این استرس و اضطراب کرونا میتواند مشکل را بدتر کند که عواقب آن حتی پس از اتمام این ایپدمی ادامه داشته باشد. ما در این مقاله قصد داریم راههای غلبه بر استرس ناشی از کرونا را معرفی کنیم.
این مقاله را باید با دید یک ابزار که میتواند به کاهش بازتاب این نوع واکنشها در زندگی شما کمک کند، مطالعه کنید.
غلبه بر استرس ناشی از کرونا
وقتی که ما اخبار همهگیری یک بیماری همچون کرونا را میشنویم، میخوانیم یا میبینیم ممکن است مضطرب بشویم و نشانههای استرس را داشته باشیم. استرس در هر فردی طبیعی است و در افراد در معرض خطر و نزدیکان آنها بیشتر دیده میشود در زمان همهگیری یک بیماری عفونی لازم است که هم به سلامت جسمی و هم به سلامت روانی خودمان دقت داشته باشیم و بدانیم چه موقع از دیگران کمک بگیریم.
پیش شناخت نشانههای استرس ناشی از مجموعه پاسخهای رفتاری، فیزیکی، هیجانی و شناختی بیایید مفهوم استرس، اضطراب و افسردگی را بشناسیم. پس ابتدا بیایید قبل از بیان راه های غلبه بر استرس ناشی از کرونا بدانیم اصلا استرس چیست؟
استرس به چه معناست؟
استرس یک پاسخ فیزیولوژیکی طبیعی به یک وضعیت غیر طبیعی است. پس بخشی از زندگی همهی ماست. این امر بدن ما را قادر میسازد تا با رویدادهای مثبت و منفی که تجربه میکنیم، مثل تولد، ازدواج، از دست دادن شغل و غیره سازگار شود.
استرس بستگی به این دارد که چه عواملی در آن دخیل هستند. به عنوان مثال، اگر شما در محل کار خود استرس دارید اما در غروب یا آخر هفته استرس کمی تجربه میکنید، میتوان نتیجه گرفت که عوامل استرس زا، مربوط به کار هستند.
اضطراب به چه معناست؟
برخلاف ترس، که پاسخی به یک تهدید تعریف شده و بسیار واقعی است، اضطراب پاسخی به یک تهدید مبهم یا ناشناخته میباشد. اضطراب وقتی بروز میکند که معتقدیم ممکن است یک اتفاق خطرناک یا ناگوار رخ دهد و انتظار آن را داریم.
هر کس اضطراب را در درجه و شدت فردی خود تجربه میکند. چگونگی درک رویداد پیش بینی شده، شدت تجربه اضطراب را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]مطلب پیشنهادی برای شما:
♦ عوارض بیش از حد فکر کردن: اگر بیش از حد فکر کنید این خطرات شما را تهدید میکند
[/box]افسردگی به چه معناست؟
فرهنگ لغت افسردگی را به عنوان یک حالت گذرا از حسرت، دلسردی و غم و اندوه تعریف میکند. افسردگی میتواند به روشهای مختلف جسمی و روانی ظاهر شود. شدت آن در افراد مختلف متفاوت است.
علائم بالقوه مرتبط با استرس، اضطراب و افسردگی
نشانه های استرس مجموعه ای از پاسخهای رفتاری، فیزیکی، هیجانی و شناختی هستند که همگی از شاخصههای اضطراب و استرس میباشند.
علائم ظاهری و فیزیکی به شرح زیر هستند:
- سردرد، درد گردن، مشکلات دستگاه گوارش و غیره
- مشکلات خواب
- کاهش اشتها
- خستگی و کاهش انرژی
علائم روانشناختی و عاطفی
- نگرانیهای مرتبط با ویروس و ناامنی
- احساس درماندگی از حوادث و ناتوانی
- خویشتنداری که همیشه واقعیت را منعکس نمیکند
- دید منفی نسبت به چیزها یا رویدادهای روزانه
- احساس دلسردی، ناامنی، غم و خشم
علائم رفتاری
- مشکل در تمرکز
- تحریک پذیری، پرخاشگری
- گریه کردن
- گوشیه گیری و انزجار
- مشکل در تصمیم گیری
- افزایش مصرف الکل، مواد مخدر و یا داروها
با خواندن نشانههای استرس و اضطراب کم کم باید آگاه شویم که ممکن شاید کرونا مشکلی برای ما پیش نیاورد اما استرس ناشی از کرونا بسیار عواقب بدتری داشته باشد. ممکن است علائم ظاهری و فیزیکی استرس در این ایام در شما رخ دهد فکر شما سمت این موضوع برود که نکند به کرونا مبتلا شده باشم؟!
این حالت میتواند اوضاع را بدتر کند و ممکن است اقداماتی انجام دهید که دیگر غیر قابل جبران باشند. برای مثال شاید با داشتن برخی علائم استرس و اضطراب در این شرایط روحی به بیمارستان برای معاینه مراجعه کنید و در هنگام مراجعه به مراکز درمانی دچار کرونا شوید!
پس بهتر است شرایط را برای خودتان بهبود ببخشید و به هیچ وجه افکار منفی به خود راه ندهید، چرا که آنها دشمن سلامتی و سیستم ایمنی شما هستند و در آینده عواقب بسیار بدی رقم خواهند زد.
راههایی برای غلبه بر استرس ناشی از کرونا و بهبود وضعیت
همه این علائم استرس، اضطراب و افسردگی در زمینه بیماری همه گیر بسیار طبیعی است. نکته مثبت این است که خوشبختانه اکثر مردم منابع و قدرت ذهنی خود را برای سازگاری با این نوع شرایط دارند.
شما ابتدا باید به خودتان اعتماد کنید که چگونه با وضعیتهای دشوار سازگار میشوید. در اینجا چند راه دیگر برای به حداقل رساندن عواقب این واکنشها در زندگی روزمره شما آورده شدهاست. همراه ما باشید را روشهای مختلف کاهش استرس ناشی از کرونا.
آگاه باشید:
اطلاعات ناکافی و یا متناقض ممکن است واکنشها را تشدید کند. پس در قدم اول باید از منابع قابل اعتماد و اطلاعات افراد صحیح استفاده کنید. نسبت به گزارشات خبری حساس از منابع کمی شناخته شده یا مشکوک احتیاط کنید.
برای تأیید چنین اطلاعاتی به منابع شناخته شده رسمی مراجعه کنید. به هر ویس یا ویدیویی از منابع نامعتبر که گزارشاتی از شرایط موجود میدهند، اعتماد نکنید.
همانطور که اطلاعات ناقص میتواند باعث اضطراب شود، از طرف دیگر اطلاعات کامل و بار اطلاعات نیز میتواند باعث بروز همین مسئله شود. صادقانه بگویم شما به عنوان یک شهروند، هیچ نیازی به آمار دقیق از مبتلایان و فوت شدگان و حتی شرایط حاکم و نحوه مدیریت ندارید! چرا که کاری از شما جهت بهبود وضعیت عمومی برنمیآید. تنها کاری که باید انجام دهید، رعایت توصیههای انجام شده از سوی منابع معتبر و رسمی است.
به خودتان برسید!
مراقب احساسات و واکنشهای خود باشید و به خودتان اجازه دهید که آنها را به فردی قابل اعتماد بگویید. آنها را بنویسید یا از طریق سایر فعالیتهای فیزیکی و … بیان کنید.
در خانه ورزش کنید تا استرس از بین برود و تنش را از بین ببرد. عادات سالم زندگی مانند تغذیه مناسب و خواب کافی را تمرین کنید. همچنین دسترسی خود به عوامل استرس زا محدود کنید. اگر دوستی در این ایام مدام باعث ایجاد استرس در شما میشود، رابطه خود را تا اطلاع ثانوی محدود کنید و حتی شاید در آینده به این نتیجه برسید که کلا با او قطع رابطه بکنید.
کمی لذتهای زندگی مانند گوش دادن به موسیقی، فیلم دیدن، حمام گرم، خواندن کتاب و غیره را تجربه کنید و با کسانی که حال شما را خوب میکنند تماس ویدیویی و صوتی برقرار کنید
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]در این مطلب ورزش کردن در خانه را بهشما یاد میدهیم:
♦ ۱۰ تمرین پایین تنه که هر کس می تواند در خانه امتحان کند
[/box]استرستان را کنترل کنید
در وهله سعی خواهیم کرد که به هیچ وجه دچار استرس نشویم که با رعایت نکات گفته شده در دو بخش پیشین، این کار ممکن خواهد بود. حال اگر دچار استرس شدید، باید سریعا آن را کنترل کنید. برای این کار نفسهای عمیق بکشید، حرکات کششی انجام بدهید، دست و صورت را بشویید و اگر ممکن باشد در برنامههای سرگرم کننده مجازی شرکت کنید.
سعی کنید بین اتفاقات استرس زا وقفه بیندازید، یعنی بعد از یک کار و فعالیت سخت و دشوار کمی شادی کنید. همچنین به شدت توصیه میشود، از کشیدن سیگار و قلیان و مصرف مواد مخدر و داروهای محرک و مشروبات الکلی بپرهیزید. برای رفع نیازهای احتمالی جسمی و روحی برنامه داشته باشید که در صورت لزوم کجا برید و چگونه کمک بگیرید.
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]با خواندن این مطلب شادی را به زندگی خود بیاورید:
♦ روشهای ساده و کاربردی برای شاد بودن در زندگی
[/box]در این مقاله روشهای غلبه بر استرس ناشی از کرونا را بیان کردیم. امیدواریم با این توصیههای معرفی شده بتوانید بر استرس خود غلبه کنید. همچنین نکته مهم برای گذر از این شرایط این است که سیستم ایمنی خودتان را افزایش دهید و از میوههای تازه مصرف کنید و آب فراوان میل کنید.
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]در مقاله زیر میتوانید میتوانید خوراکیهایی که باعث افزایش سیستم ایمنی میشود، بخوانید:
♦ ۸ خوراکی برای تقویت سیستم ایمنی بدن
[/box]همچنین حتما در خانه بمانید و از مراجعه بیدلیل به مراکز شلوغ و آلوده مانند بازار و بیمارستان خودداری بکنید. به امید شکست هر چه زودتر ویروس کرونا!
لطفا فعالیتتون رو بیشتر کنید و درباره ی نوجوان ها بیشتر فعالیت کنید
چرا اینقد مطلب کم میزاریییین ؟؟؟
با بچه ها موافقم میام حس میکنم رفتم تو بیمارستان:/
راستی میگما هانتا چی میگه این وسط ویروس تو ویروس شد:/
برو بچ خودتونو معرفی میکنید اشنا شیم؟؟ D:
چرا هیچی نمیزارییییین ؟
کسی نبود:/
رانیا هسدم ۱۴سال و ۱۱ماهمه♥-♥کلاس نهمم و سلام اخه جز من و تو کی هسد تو این مجله عاخه خخخح
مطمئنم این کرونا خودش هیچ کاری نمی کنه فقط استرسش آدمو میکشه
سلام الگا جون فاطیما 15 سالمه
خوشبختم عجقم ❤❤
سلام الگا جون نورا هستم دو ماه دیگه میرم ۱۱ سال
کرونا ترس نداره