افرادی که ریزش مو دارند بخوانند!

افرادی که ریزش مو دارند بخوانند

علت‌های عمده ریزش مو! اگر دچارش ریزش مو هستید با این مقاله کوتاه و مفید با ما همراه باشید.

علل ریزش مو در خانم‌ها

عدم توازن میزان مواد معدنی و ویتامین‌ها در بدن

بدن ما برای متابولیزم صحیح، تولید آنزیم ها، هورمون ها و عملکرد صحیح بخش های مختلف خود نیازمند ویتامین ها و مواد معدنی است،برای تمام فعالیت های بیوشیمیایی مورد استفاده بدن قرار می‌گیرند، به عنوان مثال بدن از عنصر روی برای تولید آنزیم های گوارشی و تبدیل مواد غذایی به انرژی، تولید اسپرم و غیره، از کلسیم برای ترمیم استخوان ها و دندان ها و همچنین فعالیت سیستم اعصاب مرکزی، از آهن برای تولید گلبول های قرمز خون، از منیزیم برای تنظیم ضربان قلب و فشار خون و غیره، استفاده می‌نماید، هرگونه عدم توازن (کمبود یا ازدیاد) این مواد می‌تواند در فعالیت بخشی از بدن ایجاد اختلال نماید و سبب بروز بیماری ها و مشکلات گردد.
به عنوان مثال شخصی از بی خوابی رنج می برد، بی خوابی یعنی بدن دارای مقدار کافی از عناصری نیست که به آرامسازی سیستم اعصاب مرکزی، ذهن و عضلات کمک می‌نماید و یا دارای بار اضافی از مواد معدنی است که محرک سیستم اعصاب و ذهن بوده و در نتیجه فرد نمی ‌تواند به حالت استراحت و خواب فرو رود.

بدن نیز برای حفظ سلامت موها و رویش موهای جدی(بطور نرمال روزانه در هر فرد تا ۷۵ تار مو  ریخته می شود) نیازمند مقادیری از ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و سایر مواد مغذی می‌باشد، عدم توازن میزان این مواد در بدن موجر به افزایش ریزش مو و کاهش رویش موهای جدید می‌گردد و از اصلی ترین علل ریزش مو هم در زنان و هم در مردان می‌باشد.

کمبود پروتئین در برنامه غذایی

مو از نوعی پروتئین به نام کراتین ساخته شده، برنامه غذایی باید شامل مقدار کافی از پروتئین با کیفیت مرغوب بوده تا موها به درستی تغذیه شوند، کمبود پروتئین در برنامه غذایی و یا صرفا مصرف پروتئین های گیاهی مانند حبوبات و غیره که دارای پروتئینی با کیفیت مرغوب نمی‌باشند(پروتئین های گیاهی دارای تمام اسیدهای آمینه به اندازه کافی نمی‌باشند) ریزش موها را به دنبال خواهد داشت. یکی از دلایلی که برنامه‌های غذایی گیاه‌خواری مورد تایید ما نمی‌باشند همین موضوع است.
در آنالیز مو میزان فسفر بیانگر وضعیت متابولیزم و سنتز پروتئین در بدن می‌باشد.

علت‌های ریزش مو

مشکلات غده تیروئید

غده تیروئید هورمون های بسیار مهمی از جمله: تیروکسین، کلسیتونین و… ترشح می کند، این هورمون ها وظایف مهمی در بدن از قبیل تنظیم وزن، تنظیم سوخت و ساز بدن، ترمیم و بازسازی بافت های بدن و غیره ایفا می‌نمایند.
وقتی غده تیروئید کم کار باشد سبب کاهش سرعت متابولیزم بدن، خشک، نازک و شکننده شدن موها شده و در نهایت باعث ریختن موها می‌گردد، از طرفی دیگر به دلیل کند‌شدن سرعت متابولیزم بدن رویش مجدد موها نیز با سرعت کمتری روی می‌دهد که تدریجا باعث خالی شدن قسمت های مختلف سر می‌گردد.
از دلایل کم کاری غده تیروئید می توان به کمبود ید، منگنز، سلنیوم، ویتامین سی و سایر مواد مغذی که غده تیروئید جهت فعالیت خود به آن ها احتیاج دارد اشاره کرد.
در آنالیز مو نسبت کلسیم به پتاسیم بیانگر عملکرد غده تیروئید می‌باشد.

عوامل ارثی در مردان:

در برخی از مردان با افزایش سن تبدیل هورمون تستسترون به دی هیدرو تستسترون افزایش می‌یابد که سبب طاسی و ریزش موها می‌گردد که اصطلاحا به آن ریزش موی مردانه گویند. با انجام آزمایش خون DHT می توان میزان این هورمون را بررسی نمود، همچنین در آنالیز مو زمانی که میزان سدیم و پتاسیم بالا و کلسیم و منیزیم پایین باشد بیانگر سرعت متابولیزم سریع بدن بوده، به عبارتی بیانگر فعالیت بیش از حد غدد تیروئید و آدرنال می باشد که در این حالت احتمال بالا بودن میزان هورمون DHT در بدن وجود دارد.

کم خونی:

کم خونی سبب می‎‌شود خون که حاوی اکسیژن و مواد مغذی بوده به اندازه کافی به ریشه موها نرسیده و به مرور زمان ریشه موها تضعیف می‌گردند، علل شایع کم خونی می‌تواند کمبود ویتامین های E ,C ,B6 ,B12 ,Folic Acid باشد و با توجه به برنامه های غذایی به ندرت کمبود آهن نقشی در آن ایفا می‌نماید، در بسیاری از موارد، کم خونی به دلیل ازدیاد مس می‌باشد که سبب اختلال در متابولیزم آهن می‌شود که به اشتباه از سوی بسیاری از پزشکان با کم خونی فقر آهن اشتباه گرفته می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.