عملکرد بدن ما در ۲۴ ساعت شبانه روز
ساعت ۱ و ۲ بامداد
افرادی که در این ساعات بیدار میباشند مرتکب بیشترین اشتباهات میشوند.چرا که بدن بیشتراحساس سرما خواهد کرد و هوشیاری به میزان خیلی زیادی کاهش مییابد.
ساعت ۳ صبح
بدترین ساعت برای کسانی که در پستهای نگهبانی و کشیک هستند به شمار میرود. بیشترین تصادفات رانندگی در این ساعات رخ میدهد .ضمناً گزارش شده که افرادی که دچار مشکلات و یأس و ناامیدی هستند تمایل بیشتری به خودکشی طی این ساعات از خود نشان دادهاند.
ساعت ۴ تا ۶ صبح
ابتدا بدن یک موج دیگر از ترشحات هورمونی دریافت میکند و سیگنال آمادگی برای بیداری و فعالیتهای روزانه ارسال میشود. در ساعت ۴ صبح سیستم تنفسی قدری تنگ میشود و اثرات روانی در اشخاص خواب بیشترین تاثیر را دارد به همین دلیل احکام اعدامها و بازداشت های پلیسی یا حمله های نظامی در این ساعت انجام میگیرد.
حدود ۵ صبح دارو ها بیشترین تأثیر را دارد و در ساعت ۶ صبح برای تأمین انرژی در طول روز قند خون و اسد آمینه بیشتری مصرف میشود به همین دلیل یک مخلوط پروتئینی و کربوهیدرات زود هضم حدود ساعت ۵٫۵ صبح عضلات را از تخریب و ماتابولیسم نجات میدهد.
ساعت ۷ تا ۹ صبح
ساعت ۷ صبح بهترین زمان برای تأمین کالریهای مصرفی در طول روز است و صبحانه کامل و مقوی کاملاً بدن را شارژ میکند. در ساعت نزدیک به ۹ صبح خالکوبی یا تزریق آمپول کمترین عوارض و درد را به همراه دارد . حتی عکس برداری و اشعه ایکس کمترین تأثیر را روی سلولهای بدن میگذارد.
ساعات ۱۰ و ۱۱ صبح
در ساعت ۱۰ درجه حرارت بدن به اوج خود میرسد و حافظه کوتاه مدت بیشترین کارایی را دارد. همانطور که حافظه بلند مدت در بعد از ظهر به نهایت عملکردش میرسد و جالب اینکه در طی این ساعات فشار دست ما هنگام دست دادن از دیگر ساعات روز بیشتر است. بتدریج هرچقدر به ظهر نزدیک میشویم قوای جسمی و روحی بیشتر میشود و اولین جلسه تمرین خود را میتوانید در این ساعات انجام دهید. در ساعت ۱۱ قلب در بهترین وضعیت خودش قرار دارد به طوریکه الکتروکاردیو گرافی بیماران قلبی اکثراً مشکلی را نشان نمیدهد.
ساعات ۱۲ و ۱۳
از این ساعات اسید معده به میزان قابل توجهی افزایش پیدا میکند بنابراین بدنسازان بهتر است وعده اصلی پروتئین خود را ( گوشت قرمز ) در این ساعت مصرف کنند بعد از این ساعت خون مغز و عضلات به میزان زیادی کاسته میشود وه به سیستم گوارش سرازیر میشود و به همین دلیل تمایل به استراحت بیشتر میشود و توصیه میشود که اگر امکانش هست یه چرت حداقل یک ساعته داشتهباشند. در ساعت ۱۳ توانایی بدن نسبت به ساعات قبل از ظهر حدود ۲۰ درصد کاسته میشود و فعالیت صفرا از دیگر زمانها بیشتر است.
ساعت ۱۴ و ۱۵
بدترین ساعات تمرین از ساعت یک تا ۳ بعد از ظهر است در این ساعات افت بیشتری در عملکرد فیزیکی و ذهنی بدن و همچنین فشار خون و ترشح هورمونها حادث میشود عملکرد سیستم بدن به گونهای است که هر ۴ ساعت به یک استراحت هرچند کوتاه نیاز دارد به همین دلیل کارخانجات و مدارس در ساعت ۱۰ صبح و ۲ بعد از ظهر استراحت دارند. به بدنسازی که امکان خواب کامل نیم روز ندارند توصیه میشود یک چرت حداقل ۱۰ دقیقه و یا ریلکس کردن بدن را در این ساعت داشته باشند. به تدریج از ساعت ۳ بدن مجدداً برای فعالتی در نیمه دوم روز آماده میشود.
ساعات ۱۶ و ۱۷
قوای بدن ما در این ساعت دوباره اوج میگیرد ، فعالیت قلب و ششها آمادگی برای فعالیتهای ورزشی زیاد میشود و در این ساعت انگلیسیها رسم خوردن چای و عصرانه دارند و با این کار بدن را برای فعالیت تا نیمه شب شارژ میکنند. ثابت شدهاست که از ساعت ۴ تا حدود ۶ بعد از ظهر عملکرد کلیهها و مثانه بهتر است و حتی رشد ناخنها و مو نیز سرعت بیشتری دارد.
ساعات ۱۸ و ۱۹
در این ساعات کم کم میل به کنارهگیری از فعالیتهای فیزیگی و روی آوردن به مطالعه – صحبت و سرگرمیهایی از قبیل تماشای تلویزیون بیشتر میشود و لوزالمعده فعالتر میشود. به تدریج هرچه به ساعت ۷ شب نزدیکتر میشویم فشار خون کم میشود به همین دلیل مصرف قرصهای فشار خون در این ساعت توصیه نمیشود ( بسیاری از داروهای استروئیدی نیز موج افزایش فشار خون میشود ) همچنین داروهایی که روی سیستم اعصاب مرکزی تأثیر میگذارند نباید مصرف شود.
ساعات ۲۰ و ۲۱
باید سعی کنید قبل از این ساعات تمرین خود را تمام کرده باشید و اولین وعده پروتئینی . کربوهیدرات زود هضم خود را نوشیده باشید در این ساعات چربی کبد کاهش مییابد و خون سریعتر به قلب و کلیه ها بر میگردد. داروهای آنتی بیوتیک و آلرژی در این ساعات تاثیر بیشتری دارد ( توصیه میشود ساعت ۸:۳۰ آنتی بیوتیکها خورده شود). در ساعت ۲۱ گرچه معده خالی است اما رودهها سرگرم جذب مواد غذایی قبلی هستند پس مصرف مواد غذائی توصیه نمیشود. معمولا مسمومیتهای غذایی در این ساعات بیشتر رخ میدهد.
ساعت ۲۲
به این دلیل اهمیت این ساعت را جداگانه نوشتم این است که بهترین زمان برای خوابیدن بدنسازان است و بهتر است تا ۶ صبح فردا یک خواب کامل داشته باشند. تعداد گلبولهای سفید خون به حداکثر میرسد ، سم زدایی بدن در این ساعات از دیگر مواقع کمتر است و از مصرف دارو باید حتی الامکان اجتناب کرد.
ساعات ۲۳ و ۲۴
از ابتدای این ساعات کم کم سیستم کنترل عصبی سمپاتیک به فاز پاراسمپاتیک ( غیر ارادی ) گرایش پیدا میکند ، درجه حرارت بدن – فشار خون به کمترین میزان تقیلی پیدا میکند در انتهای این ساعات کسانیکه خواب هستند ناخودآگاه به خود شکل جنینی میگیرند. ترشح هرمون رشد طی این ساعات و طی خواب عمیق به اوج میرسد.
مطلب خیلی خوبی بود پیشنهاد میدم همه این را بخوانند