روز معلم چه روزی است :
معلمان راه درست زندگی کردن را به فرزندان میآموزند ، آنها را برای زندگی آماده میکنند پس جایگاه ویژهای در جامعه و در بین فرزندان دارند. کودکان و فرزندان معلمان را الگوی زندگی خود قرار میدهند. معلمان روش مقابله با مشکلات را به دانش آموزان میآموزند.
معلم به معنای واقعی کسی است که چیزی را به کس دیگر آموزش دهد پس افراد معمولی هم میتوانند معلم باشند. معلمها کسانی هستند که آن چه را یاد گرفتهاند به دیگران نیز یاد میدهند.
در ادامه این مطلب از مجله بانوان و دخترانه صورتیها ، فصد داریم به شما بگوییم روز معلم چه روزی است و تاریخ روز معلم ۹۶ ، تاریخچه روز معلم را مطالعه میکنیم
روز معلم چه روزی است
تاریخچه و تاریخ روز معلم ۹۶ (روز معلم چه روزی است)
تاریخ روز معلم ۹۶ – روز دوازده اردیبهشت ، روز معلم است و آغاز هفته معلم ؛ روزی که هم در پیش از انقلاب و هم پس از آن ، چنین نامی را به خود گرفته است ؛ گرچه در پیش از انقلاب اسلامی ، گویا ۲-۳ سالی بیش ، پایدار و باقی نمانده است.
در اردیبهشت ماه سال ۱۳۴۰ و در گردهمایی اعتراضی فرهنگیان در میدان بهارستان – روبهروی مجلس ملی آن زمان – یکی از فرهنگیان به نام دکتر ابوالحسن خانعلی با گلوله سرگرد شهرستانی ، جان خود را از دست میدهند و این روز ، تا چند سالی ، از سوی فرهنگیان، روز معلم نام میگیرد. اما ۱۸سال پس از آن و در واپسین دقیقههای شب دوازدهم اردیبهشت سال ۵۸ ، استاد شناختهشده حوزه ، آیتالله مرتضی مطهری ، شهید شد؛ و بار دیگر این روز و آن هم پس از انقلاب ، روز معلم نامیده شد.
استاد مرتضی مطهری در روشنگری اقشار باسواد به ویژه قشر فرهنگی جامعه قدمهای اساسی برداشته بود و آثار عمیق شهید در احیای فکر دینی اصیل و بی پیرایه و منطبق با نیاز روز جامعه در حال گذار ما بسیار مؤثر بوده است. نقش کلیدی معلمان به عنوان مجریان آموزش عمومی و الگوهای اولیه دانش آموزان بسیار مهم جلوه میکند. چرا که معلمان جامعه ، انسان سازان نسل بعدیا هستند ، چون نقش آنها در زندگی ، به گفته حضرت امام خمینی (ره) همچون نقش انبیا است برای مردم.
منزلت معلم در اسلام – روز معلم
از منظر روایات اهل بیت علیهمالسلام براى مقام معلمى ارزش بسیارى قرار داده شده است ؛ چرا که او روح و جان افراد را پرورش داده ، به سوى رشد و ترقى و تعالى به پیش میبرد.
امام حسین علیهالسلام در این زمینه به مردم فرمود : «کدام یک از دو کار را بیشتر دوست دارى: مرد ستمگرى مىخواهد فرد ناتوانى را به قتل برساند و تو او را یارى مىکنى و از دست ظالم نجات مىدهى و یا این که فرد دگراندیشى که اعتقادات فاسد دارد و مىخواهد یکى از شیعیان ما را که توانایى دفاع فکرى و عقیدتى از باورهاى خود ندارد ، گمراه کند و تو درى از علم و معرفت به روى او مىگشایى و آن مستضعف فکرى را یارى مىکنى و در مقابل هجوم فرهنگى و عقیدتى تجهیزش مىنمایى و او با دلایل محکم و منطقى بر دشمن عقیدتى خود پیروز مىشود؟»
آنگاه در ادامه فرمود: «این ناتوان فکرى را یارى کردن افضل است؛ چرا که خداوند متعال فرموده: «وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَآ أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا»؛ «هر کس فردى را زنده کند، مثل این است که تمام مردم را زنده کرده است.» یعنى اینکه از کفر به سوى ایمان راهنمایى و ارشادش نماید.»