صورتیها: در انتخاب لباس یکی از مهمترین نکات انتخاب رنگ آن است. هر فردی با توجه به روحیات و سلایقی که دارد به رنگ خاصی علاقه داشته و سعی میکند در انتخاب لباس نیز از آن را به کار ببرد. هر رنگ بر اساس اصول روانشناسی دارای ویژگیهای خاصی است و فرد را به سمت خود میکشد. شما با شناختن این ویژگیها میتوانید به راحتی پی به خصوصیات روحی و روانی فرد ببرید. با مجله صورتیها همراه باشید تا شما را با روانشناسی رنگ لباس آشنا کنیم.
روانشناسی رنگ لباس
روانشناسی در حوزه مد و پوشاک نیز نفوذ کرده چرا که بسیاری از برندهای معروف تولید کننده پوشاک در طرحهای خود از اصول روانشناسی استفاده زیادی میکنند تا با در اختیار گرفتن احساسات مشتریان خود هم میزان فروش خود را بیشتر کنند و هم اینکه خواسته مشتریان خود را برآورده کرده باشند. یکی از این برندها که از اصول روانشناسی رنگ لباس بسیار استفاده میکند برند ویکتوریا است. طراحان این برند سعی میکنند با انتخاب رنگهایی تحریک کننده مشتریان را به سمت خود بکشند.
مک دونالد یکی از بزرگترین برندهای غذا در طراحی لوگو خود از رنگهای قرمز و زرد استفاده کرده است. دلیل استفاده از این دورنگ برانگیختن حس گشنگی در شخص است چرا که یکی از ویژگیهای رنگ قرمز و زرد ایجاد حس گرسنگی است.
بپردازیم با هم به روانشناسی رنگهایی مثل قرمز، زرد، نارنجی، آبی و … تا هم ویژگیهای هر یک از این رنگها را بشاسیم و هم اینکه بدانیم به کار بردن هر یک از این رنگها در پوشش خود چه مفهومی دارد و شخص دارای چه خصوصیات روحی و روانی میباشد.
روانشناسی رنگ قرمز در لباس:
در روانشناسی رنگ لباس رنگ قرمز رنگی است اشتها برانگیز، یعنی شما با دیدن این رنگ اشتهای زیادی پیدا خواهید کرد. اگر میخواهید بیشتر در چشم باشید و توجه بقیه را به خود جلب بکنید رنگ قرمز بهترین گزینه میتواند باشد.
قرمز یکی از رنگیهایی است که طیف گستردهای از احساسات مثل احساس انرژی، جسارت، اشتیاق، سرگرمی، ریسک و خطر پذیری را در فرد به وجود میآورد و موجب تحریک میشود.
تا به حال متوجه این نکته شدهاید که در طول روز هنگام دیدن رنگ قرمز چه نکاتی به ذهنتان میرسد یا اینکه از رنگ قرمز در توصیف چه وضعیتهایی استفاده میکنیم؟ قرمز داغ، رنگ گرم، احساس گرما، برنگیخته شدن حس ریسک، احساس هیجان و … از جمله توصیفهایی است که ما معمولا با دیدن رنگ قرمز استفاده میکنیم. کسانی که غالباً قرمز می پوشند، باهوش، به راحتی تحریک آمیز، کمی خودمحور و همچنین مستعد اعتیاد هستند.
اگر تا به حال از رنگ قرمز در پوش خود استفاده نکردهاید و دوست دارید این رنگ را نیز در نوع پوشش خود به کار ببرید بهتر است از لباس های متفرقه شروع کنید. مثل جوراب یا شال گردن یا حتی دستمال سر و یا حتی دستمال گردن. بانوان حتی میتواند برای شروع در آرایش خود از رژ قرمز استفاده کنند.
روانشناسی رنگ آبی در لباس:
در روانشناسی رنگ لباس رنگ آبی رنگی است بسیار آرامش بخش، ملو و بسیار پرطرفدار. باید به عرضتان برسانیم که همین طور هم است.
آبی جزو رنگهایی است که نمیتوان برای جنسیت خاصی دسته بندی کرد. این رنگ هم در بین آقایان و هم در بانوان بسیار پرطرفدار است و زیاد مورد استفاده قرار میگیرد. این رنگ رنگی است که باعث میشود احساس خوبی داشته باشید و به آرامش برسید. در روانشناسی رنگ لباس مردان معمولا از رنگ آبی بیشتر در کت و شلوار رسمی استفاده میشود چرا که اکثر مردان با پوشیدن این رنگ کت و شلوار اعتماد به نفس بالایی بدست میآورند.
دانشمندان تحقیقاتی در مورد تأثیر رنگ انجام دادند و دریافتند که سایههای تیرهتر رنگ آبی باعث آرامش میشود. مردم تمایل دارند رنگ آبی را با هوش، اعتماد، کارآیی و آرامش مرتبط کنند.
سایههای آبی لباس اغلب توسط افراد مهربان، دلسوز، مودب و حتی خجالتی انتخاب میشوند. بر اساس گفته روانشناسان رنگ، فرد علاقهمند به رنگ آبی والدین فوق العاده یا یک کارگر نمونه خواهند شد. آرامش و شعف دو ویژگی بسیار رایج در این نوع افراد است.
روانشناسی رنگ مشکی در لباس:
طبق تحقیقات در زمینه روانشناسی رنگ لباس رنگ سیاه توسط دیگران به عنوان شاخصهای از پرستیژ، قدرت، جدیت و شعور درک میشود. به همین دلیل در بسیاری از دانشگاههای اروپا مانتوی فارغ التحصیلی به رنگ سیاه است.
افرادی که ترجیح میدهند لباس سیاه بپوشند بلند پرواز، هدفمند اما حساس هستند. به عنوان یک اصل تثبیت شده افرادی که به رنگ سیاه علاقه دارند افرادی حساساند و به راحتی تحریک میشوند. اگرچه اغلب سعی میکنند احساسات خود را پنهان کنند.
روانشناسی رنگ قهوهای در انتخاب لباس:
قهوهای رنگ زمین است. این رنگ معمولا برای چیزهایی قابل اعتماد، قوی و پایدار به کار برده میشود.
افرادی که دوست دارند رنگ قهوهای بپوشند اندکی محافظه کار هستند، به بزرگان خود احترام میگذارند و همیشه در همه چیز به دنبال صلح، ثبات و قدرت هستند.
دختری با لباس قهوهای یا مردی با ژاکت قهوهای، تصویر یک فرد قابل اعتماد، باهوش و منطقی را به شما میدهد.
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]مطلب پیشنهادی برای شما:
♦️ چگونه میتوانیم شجاع باشیم؟
[/box]روانشاسی رنگ سبز:
دانشمندان دانشگاه آمستردام هلند میگویند که رنگ سبز احساس و روحیه خوبی را در شما و محیط اطراف ایجاد میکند.
کسانی که رنگ سبز را ترجیح میدهند زندگی عمومی و فعالی دارند، همیشه در یک منطقه خوب زندگی میکنند و از نظر اقتصادی پایدار هستند. آنها همچنین دلسوز، مهربان و دارای قلب انعطاف پذیری هستند.
روانشناسی رنگ بنفش در انتخاب رنگ لباس:
در گذشته، رنگ بنفش اغلب برای نمایندگان با حق امتیاز بالا بوده و این به معنای پختگی، ثروت و تجمل است. در این مواقع، فقط ثروتمندان توانایی پوشیدن چنین لباسهایی از رنگ بنفش را داشتند.
امروزه رنگ بنفش هنگام پوشیدن لباس نشانگر خلاقیت، بینش و عشق به هنر است.
به گفته راوانشناسان در روانشناسی رنگ لباس، افرادی که بنفش میپوشند، احساسی و حساساند. این گونه افراد اغلب رویایی و پرشور هستند و عرفان را دوست دارند. همچنین این افراد غیرقابل پیش بینی بوده و برخورد با آنها میتواند در عین حال آسان و دشوار باشد.
روانشناسی رنگ زرد در انتخاب رنگ لباس:
رنگ زرد رنگ شادی، خورشید و خنده است. مطالعات نشان میدهد که رنگ زرد تولید سروتونین در مغز را افزایش داده، سوخت و ساز بدن را تسریع بخشیده و روحیه را در همه افراد اطراف خود بالا میبرد.
روانشناسان در روانشناسی رنگ لباس بیان میکنند که رنگ زرد تمرکز و توجه را افزایش میدهد، به همین دلیل اغلب در تابلوهای تبلیغاتی، سایتهای تبلیغاتی، علائم جادهای و خطوط خیابان از این رنگ زیاد استفاده میشود.
طبق گفت روانشناسان رنگهای نزدیک به رنگ زرد در لباس اغلب توسط افراد فعال، خلاق و معتاد استفاده میشود. آنها رؤیا پرداز و ماجراجو بوده و آماده اکتشاف و فتح هستند.
روانشناسی رنگ سفید در لباس:
سفید نماد آزادی، پاکی، بی گناهی و سادگی است. به همین دلیل است که بسیاری از افراد هنگام شروع چیز جدیدی در زندگی یا ورود به یک فصل جدید تصمیم میگیرند که چیزی سفید خریداری کنند.
رنگ سفید افراد را قابل اعتماد و عاشق آزادی نشان داده و باعث میشود با خوشبینی به زندگی نگاه کنند. این افراد در هر کاری که انجام میدهند بسیار مرتب و منظم هستند، آنها از آغاز کار جدید بسیار علاقه داشته و برای کمال تلاش میکنند. به طور کلی در روانشناسی رنگ لباس از رنگ سفید برای بسیاری از تیپهای شخصیتی میتوان بهره برد چون این یک رنگ خنثی است، که به ندرت دیگران را دفع میکند.
روانشناسی رنگ صورتی در لباس:
صورتی، رنگ یک دختر شل و ول است، اما میتواند در کمد لباس کودکان یا عروسکهای باربی نیز مشاهده شود. با این حال، برای کسانی که در سن بالغ تری قرار دارند، سایههای نرمتر و براقتر صورتی پیشنهاد شده زیرا نمایانگر زنانگی هستند.
در روانشناسی رنگ لباس صورتی نرم، آرام، گرم و زنانه به حساب میآید و یکی از قدرتمندترین آرام بخشها است. بنابراین، در برخی از زندانها، دیوارها با سایههای صورتی رنگ شدهاند تا سطح پرخاشگری کاهش یابد.
به گفته روانشناسان، افرادی که عاشق صورتی هستند، عاشق، خوش بین و درستکار هستند. به عنوان یک قاعده، آنها افرادی هستند که مهربانی و راحتی را بالاتر از هر چیز دیگری میدانند.
روانشناسی رنگ نارنجی در انتخاب رنگ لباس:
رنگ نارنجی همیشه علاوه بر اینکه رنگی گرم و فرصت طلب محسوب میشود، حالتی جالب و جذاب را به یک فضا میبخشد. همچنین رنگ نارنجی، رنگی شاد، خلاق و جذاب است.
کسانی که دوست دارند نارنجی بپوشند خوشبین، پرانرژی و شاد هستند و مشتاق تغییر. اگرچه آنها میتوانند کمی منطقی و آرام به نظر برسند، اما گاهی اوقات جاه طلب و محتاط هستند.
روانشناسی رنگ خاکستری در نوع لباس پوشیدن:
سبک شناسان در روانشناسی رنگ لباس دوست دارند بگویند خاکستری رنگ تعادل است، نه تیره است و نه روشن اگر فردی لباس خاکستری زیادی داشته باشد، معمولاً به این معنی است که میخواهد نامرئی بماند.
خاکستری و سایههای آن نمادی از آرامش، عظمت و بلوغ است. بسیاری از مردان میانسال کت و شلوار خاکستری میپوشند، در حالی که زنان در سنین بالاتر دوست دارند از رنگ خاکستری در لباسهای خود استفاده کنند.
از آنجا که خاکستری یک رنگ خنثی است، توصیف شخصی که او را ترجیح میدهد بسیار دشوار است. آنها میتوانند یک جست و جوگر فعال باشند که میتوانند در سکوت از قوانین پیروی کنند، و یا همچنین یک فرد با قوه قضاوت، کم هیجان و قاطع باشند. اما در بیشتر موارد، فردی که از خاکستری طرفداری میکند، کسی است که دوست ندارد جلب توجه کند و سعی میکند بیطرف باشد.
ممنون از شما همراهان عزیز صورتیها که تا انتها با مقاله روانشاسی رنگ لباس همراه ما بودید. امیدواریم این مطلب برای شما عزیزان مفید واقع شود.
لطفا در بخش نظرات بیان کنید که شما به کدام رنگ علاقه مند هستید و اینکه آیا خصوصیاتی که در این مقاله به آن اشاره شد در مورد شما صدق میکند یا نه؟
منبع: brightside.me
عالی بود? لطفا از این مدل قوانین روانشناسی بیشتر مطلب بذارید ممنون^^
عالی بود فوق العاده
عالی بیشتر از اینا بزارید ممنون
مثل همیشه عالی بود بیشتر این چیزا بزارید و میشه تو بخش مد و زیبایی بیشتر درباره پوشت و از بین بردن جوش و سفید کردن پوست بگین خیلی عالی میشه????
خیلی قشنگ بود. لطفا بازم از اینا بزارین
مڽل همیشه عالی لطفا اینارو بیشتر بزارین
بی نظیرهههههههههه