مردم به دلایلی از جمله ناشیگری ساده اجتماعی و انزوای عمدی، احساس تنهایی میکنند. برخی افراد ممکن است حتی زمانی که در جمع هستند احساس تنهایی بکنند چون آنها ارتباط معنیداری با بقیه افراد ندارند. هر کسی در زندگی تنهایی را تجربه میکند، اما این احساس هرگز خوشایند نیست. مقابله با تنهایی میتواند اشکال مختلفی داشته باشد، از جمله: ملاقات با افراد جدید، یادگیری استفاده از زمان تنهایی، و ارتباط با خانوادهتان. در ادامه این مطلب از مجله بانوان و دخترانه صورتیها، برای یادگیری بیشتر در مورد راه های مقابله با تنهایی بحث کرده و به جواب سوال ” چگونه تنهایی خود را پر کنیم ” میرسید. همراه ما باشید.
راه های مقابله با تنهایی
روش اول: درک احساس تنهایی شما
برای پیدا کردن راه های مقابله با تنهایی و رسیدن به جواب سوال ” چگونه تنهایی خود را پر کنیم ” ابتدا باید تنهایی خود را درک کنید:
۱- دلایل این که چرا احساس تنهایی میکنید را مشخص کنید
یکی از راه های مقابله با تنهایی این است که دلایل این که چرا احساس تنهایی میکنید را مشخص کنید. برای ایجاد تغییراتی که واقعاً به شما کمک میکنند باید کمی زمان بگذارید تا بفهمید چرا احساس تنهایی میکنید. به عنوان مثال، شما فرض میکنید که تنها هستید؛ چون دوستان کافی ندارید و دوستان بیشتری پیدا میکنید.
ممکن است بعد از پیدا کردن دوستان جدید هم احساس تنهایی بکنید؛ اگر تنهایی شما نتیجه داشتن دوستان زیاد و فقدان ارتباطات معنیدار باشد. برخی از سوالات زیر را در نظر بگیرید که به شما کمک میکنند بفهمید چرا احساس تنهایی میکنید:
- چه موقع احساس تنهایی میکنید؟
- آیا برخی از افراد هستند که در اطراف آنها احساس تنهایی بیشتری کنید؟
- چند وقت است که این طور احساس میکنید؟
۲- یک دفتر یادداشت تهیه کنید
چگونه تنهایی خود را پر کنیم: یک دفتر یادداشت تهیه کنید تا افکار و احساسات خود را دنبال نمایید. این کار میتواند به شما کمک کند که احساس تنهایی خود را بهتر درک کنید، همچنین این راهی خوب برای تسکین استرس نیز هست.
برای شروع کار، یک مکان راحت انتخاب کرده و برنامهریزی نمایید که باید ۲۰ دقیقه از وقتتان را صرف نوشتن کنید. میتوانید با نوشتن در مورد این که چه احساسی دارید و به چه چیزی فکر میکنید شروع کنید، و یا میتوانید از یک اعلان سریع استفاده کنید. برخی از جملات که ممکن است از آن استفاده کنید عبارتند از:
- “من وقتی احساس تنهایی میکنم …”
- “من احساس تنهایی میکنم، چون …”
- چه زمانی برای اولین بار احساس تنهایی میکنید؟
- چند وقت است که این طور احساس میکنید؟
۳- مدیتیشن تمرین کنید
مدیتیشن تمرین کنید. برخی از تحقیقات نشان دادهاند که مدیتیشن میتواند احساسات مرتبط با تنهایی و افسردگی را تسکین دهد. مدیتیشن روشی عالی برای لمس بیشتر احساسات ناشی از تنهایی است و درک اینکه این احساسات از کجا میآیند، آغاز میشود. یادگیری برای مدیتیشن به زمان، تمرین و هدایت نیاز دارد، بنابراین بهترین شرط تحقق، یافتن یک کلاس مدیتیشن در منطقه شماست. اگر هیچ کلاسی در منطقه شما موجود نباشد، میتوانید سیدی آموزشی آن را نیز بخرید که به شما کمک کند مدیتیشن را یاد بگیرید.
برای شروع مدیتیشن جای آرامی پیدا کنید و راحت باشید. شما میتوانید روی یک صندلی بنشینید و یا یک بالش روی زمین قرار دهید تا پاهایتان روی زمین نباشد. چشم خود را ببندید و روی تنفس خود تمرکز کنید. زمانی که بر روی تنفس خود تمرکز دارید، سعی کنید از افکار خود منحرف نشوید. فقط اجازه دهید که آنها اتفاق بیافتند و فقط از آن جا عبور کنند.
بدون باز کردن چشمها جهان پیرامون خود را مشاهده کنید، به این که چه احساسی دارید توجه کنید. چه میشنوید؟ بوی چیه؟ چه احساسی داری؟ به لحاظ جسمی؟ به لحاظ عاطفی؟ پس یک جواب دیگر برای سوال ” چگونه تنهایی خود را پر کنیم ” این است که مدیتیشن کنید.
۴- از یک مشاور کمک بگیرید
صحبت کردن با درمانگر در مورد این که چه احساسی دارید را در نظر بگیرید. ممکن است فهمیدن این که چرا احساس تنهایی میکنید و چطور از کنار این احساسات عبور کنید، سخت باشد.
یک متخصص سلامت روانی دارای مجوز، میتواند به شما کمک کند تا خودتان را درک کنید. احساس تنهایی ممکن است نشان دهد که شما افسرده هستید و یا وضعیت روانی متفاوتی دارید. صحبت کردن با مشاور میتواند به شما کمک کند که بفهمید چه اتفاقی در حال رخ دادن است و در بهترین مسیر عمل تصمیم بگیرید.
روش دوم: خود را دلداری دهید
روش دوم از راه های مقابله با تنهایی این است که خود را دلداری دهید. این کار نیز شامل مراحلی است که در ادامه آنها را خواهید خواند.
۱- درک کنید که شما تنها هستید
تنهایی بخش عادی انسان بودن است، اما میتواند باعث شود که شما احساس کنید که غیر عادی هستید. برقراری ارتباط با یکی از دوستان یا اعضای خانواده و صحبت کردن با آن فرد در مورد این که چه احساسی دارید راه موثری برای پیدا کردن راه حل مقابله تنهایی است. همانطور که در مورد احساسات خود میگویید میتوانید بپرسید که آیا آنها نیز این احساسات را دارند یا خیر. این فرآیند یعنی رسیدن به بیرون و به اشتراک گذاشتن احساسات با یک نفر به شما کمک خواهد کرد تا متوجه شوید که تنها نیستید.
- سعی کنید جملاتی مانند “به تازگی احساس تنهایی کردم و فکر کردم که آیا تا به حال این احساس را داشتهاید” را به زبان آورید.
- اگر دوست یا عضو خانواده ندارید که با آنها صحبت کنید، به معلم، مشاور و … مراجعه کنید.
۲- به جلو حرکت کنید
به جای این که به تنهایی در مورد این که چقدر احساس تنهایی میکنید، فکر کنید تا ذهن خود را از تنهایی رها سازید، پیادهروی کنید، دوچرخهسواری کنید یا یک کتاب بخوانید. فعالیتها و سرگرمیها را بررسی کنید و از امتحان کردن چیزهای جدید نترسید.
- تجربه کردن به شما مبنایی میدهد که میتوانید در موقعیتهای اجتماعی بیشتری نظر بدهید (در نتیجه با افراد بیشتری صحبت کنید) و مکالماتی را که افراد دیگر به آنها علاقهمند هستند، مورد بحث قرار دهید.
- خود را مشغول نگه دارید. داشتن زمان، چیزی است که باعث میشود احساس تنهایی به درون نفوذ کند. خودتان را به فعالیتهای فوقبرنامه مشغول کنید.
۳- فعالیتهای اجتماعی را خودتان انجام دهید.
اگر کسی را ندارید که با آن تمام مدت بیرون بروید، اجازه ندهید که از بیرون رفتن و لذت بردن منع شوید. برای مثال، اگر میخواهید برای شام یا به یک فیلم بیرون بروید، خودتان را به سینما یا رستوران خوب ببرید. با این که در ابتدا ممکن است عجیب به نظر برسد که کارهایی را خودتان انجام دهید که ممکن است به طور معمول با شخص دیگری انجام میدهید، ولی خود را عقب نگه ندارید. عجیب نیست که خودتان این کارها را انجام دهید! زمانی که به یاد میآورید که چرا این کارها را قبلاً انجام دادید، میتوانید دوباره از فعالیت خود لذت ببرید.
- در این موقع یک کتاب، مجله یا ژورنال را با خود ببرید. اینطور نیست که مردم به شما نگاه کنند و فرض کنند که هیچ دوستی ندارید!
- ممکن است کمی طول بکشد تا به احساس تنهایی خود عادت کنید. اگر اولین تلاشهای شما کمی سخت باشد، تسلیم نشوید.
۴- یک حیوان خانگی داشته باشید.
اگر واقعاً بدون همراه هستید، یک سگ یا گربه را نگه دارید. حیوانات خانگی برای قرنها همراه افراد بودهاند و اعتماد و محبت یک حیوان میتواند یک تجربه بسیار ارزشمند باشد.
صاحب یک حیوان خانگی مسئولیتپذیر باشید. دقت کنید که حیوان خانگی تان بهتر است عقیم باشد و اگر برای رسیدگی به وظایف روزانه خود آماده اید، تنها به آوردن یک حیوان خانگی به زندگی خود متعهد باشید. پس یکی دیگر از راه های مقابله با تنهایی این است که حیوان خانگی داشته باشید.
مطلب پیشنهادی برای شما:
♦ روشهای ساده و کاربردی برای شاد بودن در زندگی
[/box]روشهای سوم و چهارم را به عنوان راه های مقابله با تنهایی بررسی میکنیم:
روش سوم: دوباره اجتماعی شدن
اجتماعی شدن یکی دیگر از راه های مقابله با تنهایی است که در ادامه آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
۱- در فعالیتها شرکت کنید
برای اینکه دوستان جدیدی پیدا کنید باید بیرون بروید و در همه کارها سهیم شوید. پیوستن به یکتیم ورزشی، گرفتن یک کلاس یا داوطلب شدن در جامعه را در نظر بگیرید. اگر خیلی خجالتی هستید، یک گروه برای درمان اضطراب اجتماعی پیدا کنید، حتی اگر به صورت آنلاین باشد. سپس به ملاقات یکدیگر بروید یا به وب سایتهای خبری محلی برای این فعالیتها در منطقه خود نگاه کنید.
سعی کنید بدون هیچ گونه انتظارات و بدون توجه به آنچه که اتفاق میافتد از خودتان لذت ببرید. به دنبال فعالیتهایی بگردید که علاقه دارید و همچنین در گروههایی از افراد مانند باشگاههای کتاب کمپینهای سیاسی، کنسرتها و نمایشگاهها عضو شوید.
۲- خود را به چالش بکشید تا در روابط اجتماعی پیشقدم شوید
برای پیدا کردن دوستان جدید اغلب نیاز است که اولین قدم را شما بردارید و دیگران را برای انجام کارها دعوت کنید. صبر نکنید تا مردم به شما نزدیک شوند. شما باید به آنها نزدیک شوید. از فرد بپرسید آیا میخواهند حرف بزنند یا قهوه بخورند. شما باید قبل از اینکه به شما علاقه نشان دهند، همیشه به دیگران علاقه نشان دهید.
خودتان باشید و سعی کنید دوستان جدیدی پیدا کنید. سعی نکنید فرد جدیدی را تحتتاثیر خود قرار دهید این ممکن است منجر به پایان دوستی جدید قبل از شروع شود. پس یک جواب دیگر برای سوال ” چگونه تنهایی خود را پر کنیم ” این است که خود را به چالش بکشید.
۳- شنونده خوبی باشید
زمانی که مردم صحبت میکنند توجه بیشتری به آنها نشان دهید. مهم است که بتوانید به آن چه که فرد گفته، توجه نشان دهید تا این احساس را نداشته باشند که اهمیت نمیدهید.
زمانی را با خانواده خود سپری کنید که هم برای عمیقتر کردن روابط موثر است و هم ممکن است به شما کمک کند تا از احساس تنهایی رها شوید.
زمانی که سعی در بازسازی یا تعمیق روابط خود با اعضای خانواده دارید، میتوانید از همان استراتژیهایی که برای به دست آوردن دوستان جدید استفاده میکنید، استفاده نمایید. پس یکی دیگر از راه های مقابله با تنهایی این است که شنونده خوبی باشید.
۴- حضور دلپذیری داشته باشید
یکی از راه های مقابله با تنهایی این است که حضور دلپذیری داشته باشید. افراد را با ارائه یک بحث لذت بخش به سمت خود بکشید. اظهار نظر در مورد لباسها، عادات و یا مو را کنار بگذارید.
- بهتر است تعریف و تمجدید را به صورت واقعی انجام دهید، حتی اگر قصد دارید انتقادی داشته باشید بهتر است از راه اصولی آن انجام دهید.
- آنها باید به یاد داشته باشند که وقتی در حال انجام هر کاری هستند، ممکن است لکه کوچکی بر روی پیراهن خود داشته باشند ولی هیچ ایرادی ندارد. سعی نکنید که از اعتماد به نفس دیگران بکاهید.
۵- در یک جامعه آنلاین عضو شوید.
گاهی اوقات برقراری ارتباط با افراد به صورت آنلاین میتواند آسانتر از برقراری ارتباط با آنها در دنیای واقعی باشد. اما به خاطر داشته باشید که تعامل آنلاین یک جایگزینی برابر با ارتباطات رودررو نیست. با این حال، یک جامعه آنلاین میتواند یک روش ارزشمند برای شما باشد تا ایدهها و تجربیات خود را به اشتراک بگذارید.
به یاد داشته باشید زمانی که آنلاین هستید، باید یک محیط ایمن برای خوتان فراهم کنید زیرا تنهایی شما میتواند طعمه برای فرصت طلبان باشد.
روش چهارم: از تنهایی لذت میبری
آخرین مورد از راه های مقابله با تنهایی لذت بردن از تنهایی است.
۱- بین احساس تنهاییها تفاوت قائل شوید
یکی از راه های مقابله با تنهایی این است که بین احساس تنهایی تفاوت قائل شوید. تنهایی واقعی زمانی است که ناراحت هستید و دوست دارید که تنها باشید. همچنین تنهایی زمانی است که شما خوشحال هستید و دوست دارید که تنها باشید. هیچ چیز بدی در دوست داشتن تنهایی یا لذت بردن از تنهایی وجود ندارد.
۲- روی بهبود خود تلاش کرده و خودتان را خوشحال کنید
در جواب سوال ” چگونه تنهایی خود را پر کنیم ” باید بگوییم که بتوانید خودتان را خوشحال کنید. معمولاً، وقتی بیشتر وقتِ خود را به افراد دیگر اختصاص میدهیم، از خودمان غافل میشویم. اگر در طول یک دوره احساس تنهایی میکنید از آن برای انجام کارهای مفید و مورد علاقه استفاده کنید. این یک فرصت عالی است و شما سزاوار شادی هستید!
۳- در فکر پیوستن به یک باشگاه ورزشی باشید
یکی دیگر از راه های مقابله با تنهایی این است که به باشگاه ورزشی بروید. کار کردن و مراقبت از بدن ما معمولاً اولین چیزی است که وقتی مشغول کاری میشویم فراموش میکنیم. اگر زمان کمتری را با افراد دیگر سپری میکنید، سعی کنید از آن زمان برای ورزش استفاده نمایید. اگر در یک باشگاه ورزشی، ورزش میکنید ممکن است برخی دوستان جدید و یا یک فرد خاص جدید را ملاقات کنید.
۴- یک مهارت جدید یاد بگیرید
صرف وقت برای شرکت کردن در یک سرگرمی جدید میتواند به شما کمک کند که بر احساس تنهایی غلبه کنید، حتی اگر این سرگرمی را خودتان انجام دهید.
شما میتوانید یک ساز و یا رقص را یاد بگیرید. یادگیری این مهارتها با دیگران ممکن است به شما در ملاقات با افراد جدید کمک کند، اما به شما یک خروجی خلاقانه برای احساسات خود نیز میدهد. تنهایی خود را به فرصت زیبایی تبدیل کنید!
غذای خوبی برای خود بپزید و یا برای دوستان یا همسایگان خود غذاهای پختهشده تهیه کنید. آشپزی کردن یک وعده غذایی، پاداش دادن است، شما میتوانید تمرکز خود را به تغذیه جلب کنید.
۵- یک کار بزرگ انجام دهید
یکی دیگر از راه های مقابله با تنهایی این است که یک کار بزرگ انجام دهید. افراد اغلب یک چیز واقعاً بزرگ دارند که میخواهند انجام دهند و هزاران بهانه برای این کار ندارند. آیا تا به حال میخواستید یک کتاب بنویسید؟ یک فیلم بسازید؟ از تنهایی خود به عنوان بهانهای برای انجام کاری عالی استفاده کنید.
ممنون که با مطلب راه های مقابله با تنهایی همراه ما بودید، لطفا نظر خود را راجع به مطلب بیان کنید.
مطلبی که خواندید از منبع زیر گرفته شده است:
من آدم تنهایی نیستم ولی بیشتر وقت ها ترجیح میدم تنها باشم چون تو انتخاب دوستام سختگیرم اطلاعاتتون خیلی خوب بود میشه در مورد افراد سختگیر تو انتخاب دوست هم مطلب بذارین?