صورتیها: دوران قاعدگی و نحوه طی کردن این دوران در بانوان و دختران عزیز، ارتباط بسیار مستقیمی با سبک زندگی آنان دارد. شما در این دوره باید به نوع روش زندگی خود اعم از پوشش، غذا خوردن، فعالیت بدنی و … توجه ویژهای داشته باشید. همان طور که گفتم نوع مواد خوراکی مصرفی شما در این دروان بسیار حائز اهمیت است و باید دقت ویژهای در این باره به خرج بدهید. به همین دلیل ما در این مقاله قصد داریم به سوال که در قاعدگی چه باید بخوریم؟، پاسخ کامل دهیم و ۱۶ خوراکی که باید در قاعدگی بخورید را خدمتتان بیان کنیم. با ما تا انتها همراه باشید.
در دوران قاعدگی چه بخوریم؟
هر کسی در دوران قاعدگی و پریود خود، شرایطی را تحمل کرده و پشت سر میگذارد. از این رو باید هر کسی بسته به نوع تجربه و شرایط خود، اقدام به تعیین رژیم غذایی کند.
اما در یک حالت کلی، شایعترین دردهای پریود در بانوان عزیز عبارتند از:
- سردرد
- حالت تهوع
- نفخ
- خستگی
- نوسانات خلقی
- اسهال
- و شکم درد و گرفتگی ماهیچهها در ناحیه رحم و زیر شکم
در دوران قاعدگی چی بخوریم؟ به یکی از دغدغههای اصلی دختران و زنان تبدیل شده و برای یافتن پاسخ آن، مطمئنا جست و جوهای زیادی انجام دادهاند.
در این بخش قصد داریم تا بر اساس جدیدترین تحقیقات انجام شده، ۱۶ خوراکی که باعث خواهد شد تا شما دوره پریود را راحتتر پشت سر بگذارید را خدمتتان بیان کنیم.
۱- آب:
حفظ رطوبت و آب بدن بسیار لازم و ضروری است و این امر باعث خواهد شد تا شما بتوانید دوره پریود خود را راحتتر پشت سر بگذارید. همچنین حفظ آب بدن در دوره قاعدگی مانع از بروز سردردهای مزمن در بدنتان خواهد شد.
به علاوه تمام موارد گفته شده، آب کافی و مناسب از نفخ نیز در شما جلوگیری خواهد نمود.
۲- خوردن میوه در دوران قاعدگی:
مصرف میوههای آب دار به شما کمک خواهد نمود تا دوره پریود را راحتتر پشت سر بگذارید و بدنتان آب کافی در این دوره داشته باشد. همچنین خوردن میوههای شیرین نیز گلوکز مورد نیاز جهت سوخت و ساز بدنتان را تامین خواهد نمود.
۳- سبزیجات برگ دار:
از دست دادن مقدار زیادی آهن در این دوره بسیار طبیعی است به خصوص اگر دوره پریود سخت را تجربه کنید. اما باید میزان آهن از دست داده را جبران کنید. یکی از بهترین راهها برای تامین آهن مورد نیاز در بدن، خوردن سبزیجات برگدار مثل کلم و اسفناج است که هم آهن کافی دارند و هم این که میزان منیزیم مورد نیاز بدنتان را نیز تنظیم میکنند.
۴- زنجبیل در دوران قاعدگی:
یک لیوان چای زنجبیل گرم به شما کمک خواهد کرد تا دوره قاعدگی را راحتتر پشت سر بگذارید. زنجبیل دارای خواص ضد التهابی است و کمک میکند تا درد در ناحیه شکم شما کمتر شود.
چون این ماده مغذی در دسترس است، امتحان آن کار سختی نیست و میتوانید در چند نوبت از آن استفاده کنید تا ببینید که آیا به شما کمک میکند تا دوره پریود را راحتتر بگذرانید یا نه؟
همچنین این ماده مغذی، مانع از تهوع شما در دوره پریود نیز خواهد شد به طوری که در سه ماهه نخست بارداری، برای جلوگیری از تهوع زیاد، استفاده از زنجبیل بسیار زیاد توصیه میشود.
توجه داشته باشید که در مصرف زنجبیل زیاده روی نکنید، چرا که مصرف بیشتر از ۴ گرم زنجبیل در طول روز، باعث بروز سوزش معده و درد در ناحیه شکم میشود.
۵- مرغ؛ خوراکی که باید در دوران قاعدگی باید بخورید:
مرغ یکی از منابع بسیار کامل از انواع مواد معدنی و ویتامینها و آهن است که به شما کمک میکند تا در دوران پریود خود، میزان آهن از دست داده را جایگزین کرده و همچنین در طول روز زیاد احساس گشنگی نکنید.
۶- ماهی:
ماهی یکی دیگر از ۱۶ خوراکی است که باید در دوران پریود مصرف شود. ماهی سرشار از امگا ۳ بوده و مقدار زیادی نیز آهن داراست.
امگا ۳ به شما کمک خواهد کرد تا درد کمتری در دوران قاعدگی احساس کنید، چرا که بر اساس مطالعات انجام شده، میزان درد احساس شده در افرادی که از مکملها امگا ۳ استفاده کردهاند، بسیار کم است.
همچنین افرادی که در دوران پریود دارای نوسانات خلقی شدیدی هستند و ممکن است احساس افسردگی و .. کنند، مصرف امگا ۳ به ثبات اخلاقی و خلقی این افراد کمک میکند و باعث میشود تا انرژی کافی در طول روز داشته باشند.
۷- زردچوبه:
زردچوبه نیز یکی از ادویههایی است که باید در خوراکیهای مصرف شده در دوران قاعدگی استفاده شود. زردچوبه دارای خواص ضد التهابی بوده و اثرات کورکومین که عنصر فعال زرد چوبه است، به کاهش اثرات PMS کمک میکند.
سندرم پیش قاعدگی (PMS): تعاریف پزشکی از PMS به الگویی مداوم از نشانههای فیزیکی و عاطفی (روانی) محدود میشود که تنها در طول فاز لوتئال از چرخهٔ قاعدگی، اتفاق میافتد، که از «شدت کافی برای تداخل با برخی از جنبههای زندگی» برخوردار هستند.
۸- شکلات تلخ:
شکلات تلخ یک میان وعده بسیار مفید و خوش مزه است که آهن و منیزیم بسیار زیادی نیز دارد. این میان وعده بسیار مقوی به شما کمک میکند تا مقدار آهن و منیزیم از دست داده در دوره پرودی خود را دوباره به دست آورید.
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]مطلب پیشنهادی برای شما:
[/box]۹- آجیل، خوراکی دوران قاعدگی:
آجیلها دارای ویتامین، پروتئین و اسید چرب امگا ۳ زیادی هستند و کمک میکنند تا میزان آهن و منیزیم خونتان همیشه در حد متعادلی بماند.
اگر دوست ندارید که از آجیل به صورت خام و خالص استفاده کنید، میتوانید از انواع روغن و یا حالت پودر شده آن همراه با انواع خوراکی مثل اسموتی و یا … کمک بگیرید و میل کنید.
۱۰- روغن دانه کتان:
بدن ما در طول روز فقط به مقدار ۱۱۰۰ تا ۱۶۰۰ واحد امگا ۳ نیاز دارد، این در حالی است که ۱۵ میلی لیتر از روغن دانه کتان حاوی ۷۱۹۵ واحد امگا ۳ است. پس تنها با استفاده از چند گرم روغن کتان در رژیم غذایی خود، بدنتان را از نیاز به امگا ۳ در طول دوره پریود بی نیاز کنید.
بر اساس مطالعات انجام شده، روغن دانه کتان میزان یبوست در دوره قاعدگی را که یکی از علایم شایع است، بسیار کم میکند.
۱۱- کوئینوآ:
کوئینوآ سرشار از آهن و پروتئین است. همچنین فاقد گلوتن بوده و به عنوان یک غذای کاملا مناسب برای مبتلایان به بیماری سلیاک محسوب میشود. کوئینوآ شاخص گلیسمی بسیار کمی دارد و شما بعد از خوردن آن احساس سیری و انرژی به مدت طولانی خواهید کرد.
۱۲- عدس و لوبیا:
عدس و لوبیا منبع بسیار بزرگی از آهن و پروتئین هستند و این عامل به افراد گیاه خوار مکم خواهد کرد تا میزان غذای کمتری بخورند، اما انرژی بیشتری داشته باشند.
۱۳- ماست:
بسیاری از افراد در دوره قاعدگی یا بعد از آن دچار عفونت مخمری میشوند. اگر شما نیز به این حالت دچار میشوید، استفاده از مواد حاوی پروبیوتیک به شما کمک میکند تا آن را حل کنید.
غذاهای حاوی پروبیوتیک به تولید باکتریهای خوب در واژن را تغذیه کرده و به مبارزه با عفونتها کمک میکنند.
۱۴- توفو:
توفو که منبع غذایی محبوب بین گیاه خواران است از دانههای سویا درست شده و به عنوان یک منبع کامل از کلسیم و منیزیم به حساب میآید.
۱۵- چای نعناع:
در پی مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۶، چای نعناع میزان اثرات دوره پریودی مثل درد و گرفتگی رحم را تسکین میدهد و علائم PMS را کم میکند.
۱۶- کامبوچا:
ماست تنها راه برای مقابله با عفونت مخمری نیست. اگر از مصرف لبنیات خودداری میکنید، چای کامبوچا به شما در این مورد کمک زیادی میکند و از گذشتگان دور نیز کاربرد زیادی داشته و دارد.
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]مطلب پیشنهادی برای شما:
♦ بررسی کلی نشانههای اولین پریود
[/box]در قاعدگی چی نباید بخوریم؟
در بخش بالا ما ۱۶ خوراکی بسیار مقوی و مفید را معرفی کردیم که به راحتی میتوانید در دوران قاعدگی از آنها مصرف کنید تا این دوران را به راحتی و با کمترین درد و ناراحتی پشت سر بگذارید.
اما در نوع تغذیه دوره قاعدگی، علاوه بر مصرف موارد گفته شده، بیا دقت کنید که برخی از مواد و خوراکیها را هم اصلا میل نکنید. چرا که ممکن است باعث بروز مشکلات بسیار حاد و جدی در شما شوند.
در این بخش قصد داریم که خوراکیهایی را که نباید در دوره قاعدگی بخورید را خدمتتان بیان کنیم.
برخی از این خوراکیها و مواد غذایی عبارتند از:
۱- نمک:
در غذاهای خود سعی کنید در این دوره چند روزه، میزان کمتری نمک استفاده شود. نمک میزان آب موجود در بدن را کاهش داده و موجب نفخ نیز میشود. در حالت کلی باید از مصرف غذاهای حاوی سدیم زیاد در دوره پریود دوری کنید.
۲- شکر و مواد قندی:
درست است که باید در این دوره میزان قند در بدنتان مناسب باشد، اما مصرف بیش از اندازه شکر و قند باعث خواهد شد که انرژی زیاد به دست آورید، اما چون به علت وجود عادت ماهیانه، شما خیلی کمتر قادر به تخلیه این انرژی هستید، رفته رفته و به مرور زمان دچار افسردگی و ناراحتی شدید خواهید شد.
۳- قهوه:
کافئین میتواند باعث کاهش آب و نفخ گردد و سردرد نیز به وجود آورد. اما در برخی اوقات کافئین موجب تسکین یافتن سردرد نیز میشود.
پیشنهاد میکنیم که در این دوره مصرف قهوه را کلا قطع نکنید، اما میزان مصرف آن را به شدت کاهش دهید و در طول روز به ۱ یا دو فنجان کوچک محدود نمایید.
همچنین کافئین میزان اسهال در این دوره را که یکی از علایم دوره پریود است، افزایش میدهد. با کمتر کردن مصرف قهوه میتوان از شدت اسهال شدن خود بکاهید.
۴- الکل:
الکل و مشروباتی که حاوی الکل هستند، آب بدن را کم کرده و موجب بروز سردرد، مشکلات گوارشی و … خواهند شد و در این دوره چند روزه، علایم پریود مثل خون ریزی، اسهال و … را تشدید میکنند.
۵- غذاهای تند:
غذای تند معده شما را اسیدی کرده و موجب التهاب در آن میشوند. به همین علت دوره پریودی شما را سختتر خواهد کرد.
۶- گوشت قرمز:
در دوره پریود بدن شما مقداری پروستاگلاندین تولید میکند که به رفع گرفتگی عضلات رحم منجر میگردد. اما مقدار زیاد آن شدت گرفتگی عضلات را هم افزایش میدهد. گوشت قرمز درست است که آهن زیادی دارد، اما لا مصرف آن پروستاگلاندین زیادی نیز به بدنتان وارد میشود که باعث شدت گرفتن درد در ناحیه رحم شما خواهد شد.
۷- غذاهایی که آلرژی دار دارید:
در دوره پریود باید از مصرف غذاها و موادی که به آن آلرژی دارید، خودداری کنید. استفاده از این نوع مواد و خوراکیها در دوره قاعدگی، باعث بروز مشکلات بسیار حادی در شما خواهند شد و ممکن است خطرات جانی نیز به دنبال داشته باشد.
دلیل آن هم کاهش مقاومت بدن در این دوره است و ب هر نوع محرکی نمیتواند پاسخ گو باشد.
همان طور که متوجه شدید، خوردن برخی از غذاها در این مدت بسیار مفید و عالی است و به شما کمک زیادی در طی کردن این مدت میکند، اما در برخی از اوقات نیز برخی از خوراکیها و مواد غذایی شرایط را بدتر هم میکنند.
پس تا حدالامکان به نوع رژیم غذایی خود در این دوره دقت کنید و از خوردن هر گونه غذا و خوراکی که ممکن است برایتان دردسر ساز شود، خودداری نمایید.
به انتهای مقاله ۱۶ غذایی که باید در دوران قاعدگی بخورید! رسیدیم امیدواریم که توانسته باشیم به سوال در دوران قاعدگی چه بخوریم؟ پاسخ کامل بدهیم.
حتما در بخش نظرات از تجربیات خودتان در مورد رعایت برخی نکات در رژیم غذایی دوره قاعدگی برای ما بنویسید تا کاربران مجله هم بتوانند از آن استفاده کنند.
منبع: healthline
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]مطلب پیشنهادی برای شما:
♦ در هنگام پریود شدن در مدرسه چه کنیم؟
[/box]
چرا مجله اینجوری شدع چرا بروزرسانیا اینجوری شدن من میخواسم پاک کنم مجله رو…
اصن چیشد ی دفعه همه غیبشون زد *___*