شاید به نظر خیلیها سرفه یک اقدام عجیب و غریب از سوی بدن باشد. سرفه مکانیسم دفاعی بدن است که به منظور پاکسازی راه هوایی بدن طراحی شده است. این اقدام زمانی صورت میگیرد که تحریک کنندهای در سیستم تنفسی وجود داشته باشد. راههای زیادی برای درمان سرفه وجود دارد. در این مطلب قصد داریم هشت روش برای درمان گیاهی سرفه خلط دار بزرگسالان را به شما معرفی کنیم تا اگر شما نیز دچار سرفه خلط دار شدهاید بتوانید با استفاده از گیاهان مختلف آن را درمان کنید. البته توصیه میشود که قبل از اقدام به هر کاری با پزشک خود مشورت کنید.
درمان گیاهی سرفه خلط دار بزرگسالان
صورتیها: قبل از آنکه روشهای مختلف درمان گیاهی سرفه خلط دار بزرگسالان را معرفی کنیم قصد داریم انواع سرفه علل و علایم سرفه خلط دار را مورد بررسی قرار دهیم. همراه ما باشید.
انواع سرفه:
سرفههای مختلفی وجود دارد از جمله: سرفه خشک، سرفه مرطوب یا همان خلطدار. هر کدام از این سرفهها علائم و علل مخصوص به خود را دارند که باید پیش از انجام هر گونه درمانی نوع آن تشخیص داده شود.
سرفه مرطوب یا همان خلط دار به سرفهای گفته میشود که باعث ایجاد خلط بیشتر در بدن میشود به این معنی که تولید مایع مخاطی بیشتر از حد نرمال است.
علل و علائم سرفه خلط دار:
سرفه خلط دار در بزرگسالان اغلب به علت عفونتهای ناشی از باکتریها و ویروسها به وجود میآید. ویروسها و باکتریهایی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا.
دلایل دیگر میتواند شامل مواردی مانند:
- برونشیت
- ذات الریه
- بیماری انسدادی مزمن ریوی
- آسم باشد.
در کودکان و نوزادان کوچک نیز سرفه اغلب ناشی از عفونتهای ویروسی یا آسم است و یا استنشاق دودهایی مانند دود سیگار و یا دود ماشینها و غیره..
سرفه معمولاً باعث احساس سنگینی قفسه سینه میشود. اگر شما سرفه خلط دار داشته باشید ممکن است وجود چیزی در قفسه سینه و یا پشت گلوی خود را احساس کنید.
سایر علائم سرفه را میتوان موارد زیر دانست:
- تنگی نفس
- احساس درد در قفسه سینه
- تب خفیف
- و صدای تند و تیز
سرفه ممکن است همراه با گلودرد یا سرماخوردگی باشد. اغلب سرفه در هنگام شروع صبح و بعد از بیدار شدن از خواب بسیار بدتر میشود و حتی قبل از رفتن به رختخواب که می تواند خواب شما را تحت تاثیر قرار دهد.
روشهای جلوگیری از سرفه:
اگر چه نمیتوان از سرفه به صورت کامل اجتناب کرد اما کارهای خاصی نیز وجود دارد که میتوان از بروز سرفه جلوگیری کند.
برای جلوگیری از سرفه کارهای زیر را انجام دهید:
- از تماس با افرادی که بیمار هستند خودداری کنید.
- در صورتی که بیمار هستید از رفتن به مدرسه و محل کار خود خودداری کرده تا از گسترش عفونت جلوگیری کنید.
- مصرف مایعات را افزایش دهید
- خانه و محل کار خود را همیشه تمیز نگه دارید
- دستهای خود را همیشه بشویید مخصوصاً بعد از سرفه و مراقبت از کسی که بیمار است
- اگر سرفه شما به دلیل آلرژی است از قرار گرفتن در معرض آلرژی جلوگیری کنید.
در این زمانها حتما به دکتر مراجعه کنید:
درست است که به صورت معمول اغلب سرفهها به تنهایی بروز پیدا میکنند با این حال ممکن است موقعیتی پیش آید که شما نیاز به مراقبتهای پزشکی داشته باشید. اگر موارد زیر در شما رخ داد بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کنید:
- سرفه شما با گذشت زمان نه تنها بهبود نیافته بلکه بدتر میشود
- زمانی که شما قادر به خوردن و تنفس کردن نیستید
- در سرفه شما خون دیده شود
- اگر علائمی همراه با سرفه دارید مانند: تب و لرز، تب شدید، سبز رنگ یا زرد رنگ بودن خلط، احساس ضعف شدید.
- اگر سرفه شما بیشتر از سه هفته طول بکشد
- غدد تورم در کنار گردن شما وجود داشته باشد
- احساس درد در قفسه سینه خود می کنید
- بدون هیچ دلیل آشکاری دچار سرفههای شدید میشود
در این موارد شما حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و به درمان سرفه خود بپردازید.
خوشبختانه روشهای مختلفی برای درمان و جلوگیری از سرفه وجود دارد. در ادامه شما ۸ نوع روش برای درمان گیاهی سرفه خلط دار بزرگسالان را خواهید آموخت.
۱- قرقره کردن با آب نمک گرم:
اگر در روز چندین بار با آب نمک قرقره بکنید در واقع به بهبود سرفه خود کمک کردهاید. این کار کمک میکند که برخی مواد مضر در دستگاه تنفسی از بین برود. آب گرم نیز باعث کاهش تحریک پذیری گلو میشود.
- علاوه بر اینها ویژگی ضدعفونی کنندگی نمک کمک میکند تا عفونتهایی که ممکن است باعث بیماری شود از بین برود.
- یک دوم و یا یک چهارم قاشق چایخوری نمک را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید
- خوب مخلوط کنید تا مخلوط کامل حل شود
- روزی دو الی سه بار تا جایی که میتوانید با این محلول عمل قرقره را انجام دهید.
۲- استنشاق بخار:
استنشاق بخار به عنوان یک درمان گیاهی سرفه خلط دار بزرگسالان محسوب میشود. این کار در کاهش سریع سرفه بسیار موثر است. اگر این بخار با عصاره ریحان باشد تاثیر بیشتری خواهد داشت.
- یک کاسه را با آب گرم پر کنید. چند قطره اسانس ریحان، اکالیپتوس، نخود فرنگی به آن اضافه کنید.
- حوله را روی سر خود قرار داده و صورت خود را روی کاسه قرار دهید. تا جایی که میتوانید عمیق نفس بکشید.
- دو الی سه بار در روز این کار را انجام دهید.
- همچنین شما میتوانید حمام گرم را انتخاب کنید و پنج دقیقه بخار را تنفس کنید.
نکته مهم: استنشاق بخار ممکن است برای کودکان و افراد کوچک، زنان باردار، یا افراد مبتلا به فشار خون بالا و بیماری های قلبی مناسب نباشد.
۳- عسل:
عسل یکی دیگر از داروهای شناخته شده برای سرفه است. عسل کمک خواهد کرد که ضخامت مایع مخاط شما کاهش پیدا کند. این ماده به دلیل داشتن خواص ضد ویروسی و ضد باکتری بالا، به مبارزه با عفونت به شما کمک خواهد کرد.
- یک پیاز بزرگ را با یک قاشق چای خوری آویشن خشک مخلوط کنید در یک لیوان. بیشتر از دو فنجان از حد طبیعی را به آن اضافه کنید.
- یک ساعت آن را در حرارت کم قرار دهید به صورتی که پیاز آبدار و نرم شود.
- مخلوط را در یک شیشه ریخته و در آن را محکم بپوشانید. شما میتوانید این ماده را تا یک ماه در یخچال قرار دهید.
- مصرف یک قاشق چایخوری از این حصار در روز در فصول سرد برای جلوگیری و یا درمان سرفه و سرماخوردگی بسیار مفید است.
توجه: این محلول برای کودکان مفید نیست و بهتر است با مشورت پزشک از آن استفاده شود.
۴- زنجبیل:
آیا شما از سرفه خلطدار و یا خشک رنج می برید؟ زنجبیل یک درمان خوب برای شماست.
زنجبیل یک ماده مناسب برای آسانتر شدن دفع ادرار و جلوگیری از ریزش مو است. این خوراکی باعث کاهش شدت و زمان سرفههای ناشی از پرکاری و التهاب هوا میشود. علاوه بر این زنجبیل دارای خاصیت های تقویت کنندگی ایمنی بدن است که به بهبود و تسکین سریع سرفه کمک می کند.
- یک اینچ ریشه زنجبیل تازه را برش داده و کوچک کنید.
- زنجبیل و یک و نیم فنجان آب را در ظرف قرار داده و آن را بجوشانید.
- بگذارید ۵ دقیقه دیگر روی حرارت کم این آب قرار بگیرد.
- سپس زنجبیلها را فشار دهید تا مایع آن خارج شود. این نوشیدنی را تا سه بار در روز می توانید بخورید.
شما برای درمان سرفه میتوانید خود زنجبیل را نیز در طول روز میل کنید.
۵- شیرین بیان:
شیرین بیان به دفع ادرار کمک کند به همین دلیل هم میتواند به کاهش برخی علائم سرفه کمک کند. همچنین گلودرد را نیز کاهش دهد. پیش از این در مورد درمان گلودرد کودکان در خانه مطلبی آماده کرده بودیم برای خواندن این مطلب می توانید به لینک زیر مراجعه کنید:
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]مطلب پیشنهادی برای شما:
♦روشهای جالب برای درمان گلودرد کودکان در خانه
[/box]
- یک دوم قاشق چای خوری ریشه شیرین بیان را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید. ۱۰ دقیقه اجازه دهید این ریشهها خیس شوند و سپس آنها را فشار دهید. به مایع خارج شده از ریشهها کمی عسل اضافه کنید و آن را ۲ الی ۳ بار در روز بخورید.
- راه دیگر این است که یک دوم قاشق چای خوری شیرین بیان را با یک دوم قاشق چای خوری پودر زنجبیل خشک به یک لیوان آب گرم اضافه کنید این نوشیدنی را دوبار در روز بنوشید.
نکته مهم برای افرادی که فشار خون بالا دارند داروهای شیرین توصیه نمیشود. بهتر است اگر فشار خون بالا دارید این دارو را میل نکنید.
۶- سیر:
سیر یک درمان خوب برای سرفه سینه است و یک داروی گیاهی برای درمان سرفه خلط دار در بزرگسالان. سیر دارای خواص ضد باکتریایی و ویروسی است که باعث تقویت ایمنی بدن میشود همین مورد هم باعث میشود که عفونت ها از بدن پاک شده و سرفه از بین برود.
- سیر خرد شده را با عسل مخلوط کرده و روزی دو الی سه بار بخورید.
- همچنین میتوانید یک قاشق غذاخوری سیر خردشده را به یک قوری از آب جوش اضافه کنید. سر خود را با یک حوله بپوشانید و از بخار آن تنفس کنید.
۷- سرکه سیب:
سرکه سیب یک داروی گیاهی دیگر برای درمان گیاهی سرفه خلط دار بزرگسالان محسوب میشود. پیش از این در یک مطلب جامع روش درمان نقرس با سرکه سیب را به شما آموزش دادیم.
سرکه سیب باعث میشود تا مایع مخاطی در قفسه سینه بسیار نازک شود به همین دلیل هم سرفههای شما کاهش پیدا خواهد کرد. همچنین به شما کمک میکند تا بهتر نفس بکشید، سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کرده و از بروز سرفه جلوگیری خواهد کرد.
- ۲ قاشق چای خوری سرکه سبی به یک فنجان آب اضافه کنید. یک قاشق چای خوری عسل را نیز با آن مخلوط کنید و روزی ۲ الی ۳ بار آن را مورد مصرف قرار دهید.
- نصف فنجان سرکه سیب را با نصف فنجان آب مخلوط کنید. سپس مخلوط را بجوشانید. حوله را روی سر خود گذاشته و بخار آن را به عنوان ۵ الی ۱۰ دقیقه تنفس کنید البته از طریق بینی.
۸- آب آناناس، عسل، زنجبیل، کایین و نمک:
یکی دیگر از راههای درمان سرفههای همیشگی و خلطدار این است که آب آناناس را با عسل، زنجبیل، نمک و فلفل هندی مخلوط کنید. فلفل هندی باعث میشود که خلطهای گلو شما از بین برود و عسل و زنجبیل نیز گلو شما را آرام کرده و میزان سرفهها را کاهش میدهد. برای درمان این کارها را به ترتیب انجام دهید:
- ۱ فنجان آب آناناس
- ۱ قاشق چای خوری زنجبیل خرد شده
- ۱ قاشق غذاخوری عسل
- ¼ قاشق چایخوری فلفل هندی
- ¼ قاشق چایخوری نمک
همه این مواد را با هم ترکیب کنید. یک چهارم فنجان از این ترکیب را تا ۳ بار در روز میل کنید تا سرفههای شما کاهش پیدا کرده و درمان شود.
توجه داشته باشید که برای کودکان زیر یک سال این محلول مناسب نبوده و بهتر است که برای کودکان بالای یک سال ولی کم سن و سال نیز با مشورت پزشک استفاده شود.
۸ روش برای درمان گیاهی سرفه خلط دار بزرگسالان را یاد گرفتید اگر شما نیز دچار سرفه خلط دار شده اید میتوانید از این روشها برای بهبود آن استفاده کنید. در ادامه نکات اضافی و بیشتری را در مورد سرفه خلط دار برای شما بیان خواهیم کرد.
نکات اضافی در درمان سرفه خلط دار:
- نوشیدن آب گرم، آبلیمو، آبلیموی گرم، چای سبز گرم و سوپ مرغ خانگی برای تسکین سرفه و درمان آن میتوانند بسیار مفید باشند.
- نوشیدنیهای الکل دار و کافئین دار باعث کم آبی در بدن میشوند که برای سرفه بسیار مضر است از این نوشیدنی ها اجتناب کنید.
- از دود تنباکو، سیگار و تنفس دود سیگار دوری کنید چرا که سرفههای شما را بدتر خواهد کرد.
- هنگام خواب سعی کنید از یک بالش اضافی برای بالا بردن سرخود استفاده کنید.
- غذاهای تند را در رژیم غذایی خود بیشتر جای دهید.
- غذاهای غنی از ویتامین c می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند پس غذاهایی که ویتامین c بالایی دارند را در رژیم غذایی خود جای دهید.
- از لبنیات به خصوص شیر اجتناب کنید.
- سعی کنید اتاق و محیط اطراف خود را از گردوغبار و باکتریها پاک کنید چرا که اینها باعث ایجاد مایع مخاطی در گلوی شما خواهند شد.
- خواب کافی برای حفظ سلامتی بدن ضروری می باشد پس زمان خواب خود را کاملاً کنترل کرده و به اندازه کافی بخوابید.
شما توانید علاوه بر روشهای درمان گیاهی سرفه خلط دار بزرگسالان این موارد را نیز رعایت کرده و سلامتی خود را در سریعترین زمان ممکن به دست آورید. باز هم یادآوری میکنیم که قبل از مشورت با پزشک خود هیچ کاری را انجام ندهید، پیش از انجام هر کاری از پزشک متخصص خود مشورت گرفته و از او اجازه انجام این روشها را دریافت کنید.
ممنون که همراه ما بودید و امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد. اگر شما روش دیگری برای درمان گیاهی سرفه خلط دار بزرگسالان میدانید آن را در قسمت کامنت با دیگر کاربران مجله به اشتراک بگذارید.
منبع این مطلب:
https://www.top10homeremedies.com/home-remedies/wet-cough.html
بسیار مفید
ممنون از مطلب خوبتون
خیلی خوب و به درد بخور