بیماری ادرارهای مکرر یا احساس ادرار بعد از ادرار مشکلی است که افراد بسیار زیادی در ایران و جهان به آن دچار هستند. اگر شما نیز متوجه شدید که هر دو ساعت یک بار یا بیشتر نیاز به ادرار پیدا کرده و باید به دستشویی بروید باید بگوییم که شما دچار بیماری ادرارهای مکرر هستید. البته نیازی نیست که شما با این قضیه کنار آمده و آن را تحمل کنید چرا که درمانهای زیادی برای ادرارهای مکرر وجود دارد. این درمانها شامل دو بخش درمانهای شیمیایی و دهان گیاهی یا همان طبیعی هستند. در این مقاله ما قصد داریم درمان های خانگی ادرارهای مکرر را برای شما بیان کنیم. درمانهایی که شما میتوانید آنها را اجرا کرده و بیماری ادرارهای مکرر خود را متوقف کنید. اگر شما نیز دچار بیماری ادرارهای مکرر همان احساس داشتن ادرار بعد از ادرار هستید این مقاله را با دقت بخوانید چرا که چاره کار شما در این مطلب آورده شده است. همراه ما باشد.
درمان خانگی ادرارهای مکرر
صورتیها: در شرایط عادی مثانه انسان میتواند ادرار را تا زمانی که شرایط برای رفتن به دستشویی برای شما فراهم میشود کنترل کند. در حالت طبیعی انسان در هر ۲۴ ساعت ۴ تا ۸ بار باید ادرار کند اگر تعداد نیازهای شما از این میزان بالاتر رفت یعنی شما در حالت عادی قرار نداشته و مشکلی وجود دارد.
ادرار مکرر زمانی اتفاق میافتد که بدن شما قادر به کنترل دقیق فعالیت ادرار نیست و مثانه به دلایل مختلفی بیش از حد فعال است. اینها باعث میشود که بدن شما نتواند ادرار را کنترل کند.
مثانه بیش از حد فعال زیاد هم غیر معمول نیست. به گفته انجمن اورولوژی آمریکا، حدود ۳۳ میلیون آمریکایی دارای مشکل مثانه بیش از حد فعال هستند. ۳۰ درصد مردان و ۴۰ درصد زنان در ایالات متحده با علائم بیش فعالی مثانه زندگی میکند.
علل بیماری ادرارهای مکرر:
علل زیادی در پشت بیماری ادرارهای مکرر وجود دارد. برخی از این علل بسیار مرسوم هستند که در ادامه آنها را برای شما بیان خواهیم کرد:
- سن
- چاقی زیاد
- آسیبهای عصبی
- بارداری
- یائسگی
- دیابت کنترل نشده
- کریستالهای جمع شده در دستگاه ادراری
- عفونتهای دستگاه ادراری
- سرطان مثانه
- همچنین بیماریهایی مانند پروستات و تنگی مثانه
علل دیگری که میتواند باعث بیماری ادرارهای مکرر شود عبارتند از:
- مصرف بیش از حد آب
- مصرف بیش از حد کافئین یا الکل
- اضطراب و استرس
- مصرف داروهایی که سبب افزایش تولید ادرار میشود
نشانههای بیماری ادرار مکرر:
احساس ادرار بعد از ادرار مانند دیگر بیماریها نشانههایی را همراه خود دارد که شما با دانستن آنها میتوانید تشخیص دهید که آیا به بیماری ادرارهای متعدد دچار هستید یا خیر
این نشانهها عبارتند از:
- میل به ادرار کردن زیاد
- ادرار کردن کنترل نشده
- احساس درد در هنگام ادرار
- لخته شدن خون در ادرار
- احساس درد در پایین تر از شکم
- حساسیت مثانه و احساس درد در پشت و ناحیه لگن.
درست است که ادرار مکرر یا همان احساس ادرار داشتن بعد از ادرار مشکل بسیار جدی نیست اما میتواند ناراحتیهای زیادی را به دنبال داشته باشد چرا که شما مجبور خواهید شد در طول روز و حتی شب چندین بار به دستشویی بروید. خوشبختانه شما میتوانید این مشکل مزاحم را با برخی از روشهای خانگی درمان کنید. در ادامه درمان های خانگی ادرارهای مکرر را خواهید خواند.
البته باید بگوییم که قبل از پیگیری هر کدام از این درمانها باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و از او اجازه این کار را بگیرید چرا که ممکن است ادرارهای مکرر شما ناشی از بیماری دیگری باشد و شما بیماری ادرارهای مکرر نداشته باشید.
درمان های خانگی ادرارهای مکرر:
البته روشهای زیادی برای درمان ادرارهای مکرر در خانه وجود دارد ما در ادامه مرسوم ترین آنها را به شما معرفی خواهیم کرد.
۱- تمرینات kegel:
انجام منظم و مرتب این نوع تمرینات میتواند به شما در مبارزه با بیماری ادرارهای مکرر کمک کند. تمرینات kegel همچنین به عنوان تمرینات کف لگن شناخته میشود که شامل کارهایی مانند قرار دادند و آرام کردند عضلات کف لگن است تا آنها را قویتر کند. با تقویت عضلات مثانه و لگن میتوان گفت که ادرارهای مکرر شما نیز درمان خواهد شد.
مطالعهای که توسط انجمن پزشکی برزیل در سال ۲۰۱۷ منتشر شد نشان داد که تقویت عضلات کف لگن زنان میتواند علایم بیش فعالی مثانه را از بین ببرد.
برای انجام این تمرینات مراحل زیر را طی کنید:
- در یک مکان ساکت نشسته و یا دراز بکشید
- عضلات kegel خود را پیدا کنید. اینها همان عضلاتی هستند که شما برای جلوگیری کردن از ادرار در هنگام ادرار استفاده میکنید
- این عضلات را به مدت ۵ ثانیه منقبض کنید البته این کار باید در حالتی انجام شود که تنفس عادی بوده و عضلات شکم، ران و کمر سفت نشده باشند.
- ۵ ثانیه استراحت کرده و دوباره این کار را تکرار کند
- در هر جلسه باید ۱۰ تا ۲۰ بار این کار را تکرار کنید
- سه بار در روز این کار را تکرار کنید
۲- سرکه سیب برای درمان ادرارهای مکرر:
دومین مورد از درمان های خانگی ادرارهای مکرر استفاده از سرکه سیب میباشد. سرکه سیب نیز به عنوان یک داروی خانگی برای رفع احساس ادرار بعد از ادرار مفید است.
سرکه سیب دارای خاصیتهای ضد باکتریایی و ضد قارچی است که به مبارزه با هرگونه عفونتی که میتواند منجر به ادرارهای مکرر شود میپردازد. همچنین دردهای مرتبط با عفونتهای دستگاه گوارش را نیز کاهش میدهد.
علاوه بر این سرکه سیب منبع غنی از آنزیمها پتاسیم و سایر مواد معدنی مفید است و به بازسازی تعادل طبیعی ph بدن کمک میکند.
اگر میخواهید ادرارهای مکرر خود را با سرکه سیب درمان کنید این مراحل را انجام دهید:
- یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک قاشق غذاخوری عسل به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و دو بار در روز آن را میل کنید.
- همچنین شما میتوانید یک تا دو فنجان سرکه سیب را به آب وان حمام اضافه کرده و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آن بمانید. توجه داشته باشید که این کار را فقط یک بار در روز باید انجام دهید تا وضعیت شما بهبود پیدا کند.
۳- هوای گرم:
برای کاهش دردهای همراه با مثانه بیش فعال هیچ چیزی نمیتواند بهتر از هوای گرم آرام بخش باشد. هوای گرم به کاهش فشار مثانه و همچنین آرام کردن ماهیچهها کمک میکند و در نتیجه بیماری ادرارهای مکرر شما علائم کمتری نیز نشان میدهد. هوای گرم را نیز میتوان در لیست درمان های خانگی ادرارهای مکرر قرار داد.
- یک بطری آب گرم را در یک حوله قرار دهید
- دراز کشیده و این حوله را در زیر مثانه خود بگذارید.
- تا جایی که امکان دارد حوله را برندارید
- در صورت نیاز میتوانید این کار را تکرار کنید
۴- ماست برای رفع احساس ادرار بعد از ادرار:
نگه داشتن مثانه یک اقدام پیشگیرانه برای جلوگیری از ادرارهای مکرر است. برای سلامتی مثانه قرار دادن ماست در رژیم غذایی یک گزینه مناسب و بسیار موثر میباشد. ماست یونانی میتواند باعث افزایش رشد باکتریهای خوب در دستگاه ادراری شود و میزان این باکتریها را در روده شما بیشتر کند.
این کار کمک میکند تا عفونتهای دستگاه ادراری بهبود پیدا کرده، سلامت کلیه تضمین شده و همچنین هضم غذا نیز بهتر شود. یک مطالعه که در سال ۲۰۰۶ در مورد داروها انجام شد نشان داد که پروبیوتیکها میتوانند برای جلوگیری از عفونتهای مجاری ادراری در زنان مفید باشند.
- هر روز شما باید یک یا دو کاسه ماست ساده برای بهبود بیماری ادرارهای مکرر خود در کنار غذا بخوریم. به یاد داشته باشید که ماستهای طعم دار و یا ماستهایی که دارای مواد نگهدارنده اند را استفاده نکنید زیرا آنها حاوی شیرین کنندهها و عوامل مصنوعی میباشد.
- علاوه بر این شما میتوانید سایر مواد غذایی مانند کلم و ترشی را نیز مورد استفاده قرار دهد.
۵- طب سوزنی:
پنجمین روش از درمان های خانگی ادرارهای مکرر طب سوزنی میباشد. طب سوزنی برای کنترل سندروم هیپوفیز مثانه موثر است. در این تکنیک چینی درمانگران طب سوزنی با قرار دادن سوزنهای بسیار نازک و یک بار مصرف در نقاط طب سوزنی خاص مشکلات مربوط به بیماری ادرارهای مکرر را درمان میکنند.
در مطالعهای که در سال ۲۰۰۵ منتشر شد این گونه بیان شده است که: زنان بارداری که ۴ هفته درمان طب سوزنی اختصاصی مثانه را دریافت کرده اند بهبود بسیار زیادی در این مورد پیدا کردهاند.
یکی دیگر از مطالعات منتشر شده توسط مجله پزشکی بریتانیا در سال ۲۰۱۴ نشان میدهد که طب سوزنی میتواند اضطراب و ادرار را در عرض ۲۴ ساعت کاهش دهد و کیفیت زندگی را برای افراد مبتلا به بیماری ادرار مکرر بهبود ببخشد.
محققان در یک مطالعه که در سال ۲۰۱۸ انجام داده بودند متوجه شدند که طب سوزنی در کاهش تعداد موارد ادرار و همچنین فاکتورهای بیاختیاری ادرار میتواند تاثیر گذار باشد. با این وجود شواهد کافی برای این که طب سوزنی به تنهایی میتواند این کار را انجام دهد وجود ندارد.
باید توجه داشته باشید که طب سوزنی حتما توسط متخصص حرفه ای انجام شود اگر فردی آموزش ندیده این کار را انجام دهد ممکن است تبعات جبران ناپذیری داشته باشد.
۶- بیوفیدبک برای درمان احساس ادرار داشتن بعد از ادرار:
این کار یک درمان جایگزین برای کنترل ادرار و یکی از درمان های خانگی ادرارهای مکرر میباشد. در بیوفیدبک شما به سنسورهای الکتریکی متصل میشوید که به تغییرات ظریف بدن کمک میکند مانند تقویت عضلات لگنی. به این ترتیب شما میتوانید احساس اضطراب خود را کاملا سرکوب کنید.
مطالعاتی که در سال ۲۰۰۰ میلادی در مجله اورولوژی منتشر شده نشان میدهد که بیوفیدبک میتواند به عنوان یک روش جانبی برای درمانهای دیگر مانند درمانهای دارویی به کار رود. این کار به خصوص برای کودکان مفید میباشد.
همچنین مطالعهای که در سال ۲۰۱۶ میلادی توسط همین مجله منتشر شد نشان میدهد که بیوفیدبک میتواند به عنوان اولین گزینه درمان برای درمان بیماری ادرارهای مکرر باشد.
برای انجام بیوفیدبک شما باید به پزشکان متخصص این حوزه مراجعه کنید.
۷- انگور هندی (Gooseberry):
استفاده از انگور هندی یکی دیگر از درمان های خانگی ادرارهای مکرر میباشد که شما میتوانید برای درمان از آن استفاده کنید. انگور هندی که همچنین با نام آمل شناخته شده است برای سلامتی کلی کلیه ادرار مفید میباشد.
این انگور منبع خوبی از ویتامین c است که میتواند اسیدیته ادرار را افزایش دهد و باعث کشتن باکتریهای عفونی شود. یکی از مشکلات بالقوه دستگاه ادراری، عفونتهای موجود در آن میباشد که با این انگور میتوان آنها را از بین برد.
علاوه بر این این میوه برای ایمنی کلی بدن تان نیز بسیار مفید میباشد.
- عصاره شیره انگور هندی را با یک قاشق چای خوری عسل مخلوط کرده و خوب بخورید. این مخلوط را به همراه یک موج ۲ تا ۴ بار در روز مصرف کنیم.
- همچنین میتوانید یک قاشق چای خوری از انگور هندی و پودر زردچوبه را به یک فنجان آب اضافه نموده و تا زمانی که نیمی از آب تبخیر شود آن را بجوشانید. اجازه دهید این مخلوط کاملاً خنک شود. میتوانید شما آن را ۳ تا ۵ بار در روز مصرف کنید.
۸- اجتناب از برخی مواد در رژیم غذایی:
برخی از خوراکیهایی که در رژیم غذایی ما وجود دارند میتوانند به شدت مثانه را فعال کرده و شما را وادار به ادرار کردن بکنند. بهتر است کسانی که به بیماری ادرارهای مکرر دچار هستند از این خوراکیها دوری کنند.
- غذاها و نوشیدنیهایی که بیش از حد پاستوریزه شدهاند به فعال کردن مثانه کمک میکنند
- نوشیدنیهای کافئین دار نیست شما را وادار به ادرار خواهند کرد
- مرکبات و میوهها نوشیدنیهای گازدار و غذاهای ادویه دار
- شیرین کنندههای مصنوعی
- شیر و محصولات شیرین و همچنین کند و غذاهای پرچرب.
- اگرچه بسیاری از افراد آب کلم بروکلی را به عنوان یکی از درمان های خانگی ادرارهای مکرر پیشنهاد میکنند، اما باید بدانید که این آب تحریک پذیری مثانه را بیشتر میکند و بهتر است از آن نیز استفاده نکنید.
- همچنین شما باید مصرف الکل خود را نیز کنترل کنید زیرا مصرف الکل بیش از حد میتواند به ادرارهای مکرر موجب شود.
مطلب پیشنهادی برای شما:
♦ روشهای درمان خانگی سرمازدگی نقاط مختلف بدن
[/box]
۹- مایعات را باید محدود کنید:
یکی از موثرترین درمان های خانگی ادرارهای مکرر محدود کردن مایعات میباشد. داشتن ادرارهای مکرر به این معنی نیست که شما باید مصرف مایعات خود را متوقف کنید، در واقع شما باید سعی کنید به اندازه کافی برای حفظ سلامتی بدن از مایعات استفاده کنید. بهتر است از پزشک خود بپرسید که شما چقدر به مایعات برای سلامتی خود نیاز دارید.
اگر مایعات کافی به بدن نرسد ادرار نیز متمرکز شده و باعث تخریب مثانه میشود. از دست دادن آب بدن حتی ممکن است که برخی از بیماریها مانند یبوست و سردرد منجر شود.
برای مدیریت مصرف مایعات خود به منظور کاهش احساس ادرار بعد از ادرار این کارها را انجام دهید:
- زمانی که ورزش میکنید از حمل یک بطری بزرگ آب در کنارت نیست اجتناب کنید
- برای نوشیدن آب از فنجانهای کوچکتر استفاده کرده و به آرامیآب بنوشید
۱۰- جلوگیری از یبوست:
یبوست باعث خواهد شد که جریان ادرار شما مسدود شده و میزان باکتریها در مثانه بسیار افزایش پیدا کند و همچنین خطر عفونت ادراری بیشتر شود که این عوامل به نوبه خود میتوانند منجر به مثانه فعال شوند. همچنین یبوست میتواند میزان فعالیت یک مثانه را به شدت افزایش دهد.
یک مقاله منتشر شده در سال ۲۰۱۷ به این نتیجه دست یافته است که علائم مثانه بیش فعال با یبوست بسیار مرتبط میباشد.
از این رو بسیار مهم است که شما سلامت روده خود را کنترل کرده و از یبوست جلوگیری کنید. برای جلوگیری از یبوست باید از مواد غذایی با فیبر بالا در رژیم غذایی خود بهره ببرید. فیبرها با رساندن آب به داخل روده باعث میشوند تا دفع مدفوع بهتر انجام شده و شما دچار یبوست نشوید.
غذایی که فیبر بالایی دارند عبارتند از:
- غلات
- نان کامل
- لوبیا و عدس
- میوهها و سبزیجات
۱۰ مورد از درمان های خانگی ادرارهای مکرر را دانستید. اگر شما نیز میخواهید احساس ادرار بعد از ادرار خود را از بین برده و به زندگی عادی خود باز گردید میتوانید بعد از مشورت با پزشک از این روشها برای درمان بهره ببرید.
در ادامه برای شما نکاتی را نیز بیان خواهیم کرد تا با رعایت آنها روند درمان این بیماری را سریع تر کنید.
نکات مهم در درمان ادرارهای مکرر:
- زمانی که شما نیاز به ادرار کردن دارید بهتر است سریعا این کار را انجام دهید چرا که نگه داشتن ادرار در داخل مثانه باعث افزایش خطر عفونت در مثانه میشود.
- بهتر است از لباسهای تنگ به خصوص لباسهای زیر تنگ استفاده نکنید
- اگر به بیماری دیابت دچار هستید سعی کنید این بار بیماری را بهتر کنترل کنید چرا که باعث افزایش ادرارهای شما خواهد شد
- اگر وزن اضافه دارید سعی کنید وزن خودتان را کم کنید چرا که اضافه وزن باعث فشار بیشتر به سمت مثانه شما خواهد شد
- سیگار نکشید. سیگار کشیدن باعث تخریب مثانه میشود همچنین خطر ابتلا به سرطان مثانه را نیز بسیار افزایش میدهد.
به انتهای مقاله درمان های خانگی ادرارهای مکرر رسیدیم امیدواریم اطلاعات داده شده در این مقاله برای شما نیز مفید واقع شود. اگر شما نیز به بیماری ادرارهای مکرر دچار هستید و روشی را برای درمان آن میدانید روش مورد نظر خود را در قسمت کامنت برای دیگر کاربران مجله نیز بیان کنید.
باز هم تاکید میکنیم پیش از مشورت پزشک سرخود هیچ درمانی را انجام ندهید چرا که شما علت ایجاد ادرارهای مکرر را نمیدانید. ابتدا به پزشک مراجعه کرده و از او اجازه انجام این روشها را بگیرید و سپس اقدامات لازم را انجام دهید.
این مطلب از مقاله زیر برگرفته شده است: