امروزه بسیاری از افراد دچار مشکلی به نام آلرژیهای فصلی هستند. فصل بهار یکی از فصلهایی است که به خاطر وجود گل و گیاه فراوان میزان آلژیها بسیار بالا میرود. آلرژی بهاری یکی از شایعترین آلرژیها بوده که ناشی از استنشاق گردههای گیاهی و نیز وارد شدن آن به چشم است. آلرژی بهاری عوارض گوناگونی را میتواند ایجاد میکند که این عوارض اگرچه در بیشتر موارد مقطعی و زودگذر هستند، ولی در مواردی نیز واکنشهای شدید بدن را سبب میشوند و تا مدت طولانی ادامه مییابند. در این مقاله به راههای درمان آلرژی بهاری پرداخته و چند نوع داروی ضد آلرژی را معرفی میکنیم.
درمان آلرژی بهاری
افرادی که با تغییر فصل دچار حساسیت میشوند، سعی میکنند برنامه روزانهی خود را دستخوش تغییراتی کنند. برای مثال به جای ورزش در محیط باز به باشگاههای ورزشی پناه میبرند. به جای اینکه برای هوای تازه پنجره را باز کنند، تهویه هوا را روشن میکنند و به جای استفاده از لنز از عینک استفاده میکنند. کارهایی که در بیان ساده هستند اما واقعا میتوانند فرد را آزار دهند. این افراد در صورتی که با ورود به فصل بهار نکات ایمنی را رعایت نکنند، سرفه، عطسه، خارش چشم، آبریزش بینی، تحریک گلو و آسم میتوانند این افراد را به شدت آزاد دهند که از علائم اصلی آلرژی فصلی هستند. این افراد به جای انتظار برای شکوفههای بهاری، چشم به راه داروهای ضد آلرژی هستند. هنگام استفاده از داروهای پزشکی ممکن است علائم شما خیلی زودتر از آنچه انتظار دارید از بین برود. با مصرف یک یا دو هفته بعد از شروع آلرژی از داروهای ضد آلرژی تمام فصل را میتوانید با خیال راحت سپری کنید.
ژنتیک از اصلیترین عوامل آلرژی فصلی است و این شرایط ژنتیکی فرد است که با تغییر فصل دچار حساسیت میشود. از این رو درمان آلرژی بهاری بسیار سخت است اما میتوان با برخی داروها و روشها آن را به صورت موقت درمان کرده و ادامهی فصل را به صورت عادی سپری کرد. در ادامه به بررسی داروهای آلرژی مانند آنتی هیستامینها، اسپریهای کورتیکواستروئیدی بینی، قطره چشم، درمانهای خانگی و جایگزین میپردازیم.
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]مطلب پیشنهادی برای شما:
♦ درمانهای خانگی ادرارهای مکرر
[/box]داروهای درمان آلرژی بهاری
استفاده از داروهای آلرژی یکی از روشهای درمان آلرژی بهاری یا فصلی است. البته شاید برای تشخیص داروی درست، نیاز باشد که از روش آزمون و خطا استفاده کرد. یعنی اگر دارویی برای یک فرد جواب داد نمیتواند حتما برای شما نیز به کار گرفته شود.
توجه داشته باشید که نباید بدون تجویز پزشک و خودسرانه این داروها را مصرف کنید چراکه ممکن است عوارض زیادی را به دنبال داشته باشند.
آنتی هیستامینها:
اولین دسته از داروهای آلرژی، آنتی هیستامینها هستند. در صورتی که دچار عطسه، آبریزش بینی و خارش چشم هستید، این داروها میتوانند به شما کمک کرده و مشکل را تا حدودی رفع کنند.
برخی از داروهای آنتی هیستامین را عبارتند از:
- سیتریزین با نام تجاری Zyrtec
- دسلوراتادین با نام تجاری Clarinex
- دیفین هیدرامین با نام تجاری Benadryl
- فکسوفنادین با نام تجاری Allegra
- لوراتادین با نام تجاری Claritin
برخی از آنتی هیستامینها ممکن است شما را دچار خواب آلودگی کنند. بهتر است چیری را مصرف کنید که پزشک معالج تجویز میکند.
دکونژستانتها (Decongestants):
نوع دیگری از داروهای درمان آلرژی بهاری هستند. آنها میتوانند در صورت داشتن آبریزش بینی وارد عمل شده و شما را نجات دهند. شما میتوانید آنها را به صورت قرص یا اسپری بینی استفاده کنید. برخی از گزینههای روی میز در مورد انتخاب این داروها، عبارتنداز:
- سودوافدرین با نام تجاری Afrin
- تریپرولیدین با نام تجاری Actifed
دکونژستانتها بسیار سریع کار میکنند اما میتوانند فرد را منجر به تاثیر بازتابی کنند. یعنی علائم آلرژی او در صورت استفاده بیش از حد، بدتر از قبل شود. بهتر از بعد از سه روز، مصرف آنها متوقف شود.
اسپریهای کورتیکواستروئیدی بینی:
یکی دیگر از داروهای موثر برای درمان آلرژی بهاری هستند. همانطور که از نام آنها پیدا است این اسپریها از طریق دماغ وارد بدن شده و میتوانند به گرفتگی بینی و تسکین عطسه کمک کنند اما ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشد تا عمل کنند. برخی از آنها عبارتنداز:
- فلوتیکازون با نام تجاری Flonase
- مومتازون فورت مونوهیدرات با نام تجاری Nasonex
- تریامسینولون با نام تجاری Nasacort
قطرههای چشم یا Eyedrops:
قطرههای چشم از دیگر داروهای درمانی برای آلرژی بهاری هستند. آنها بسیار سریع تاثیر میگذارند. برای تاثیر گذاری آنها ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان نیاز است. برای از بین رفتن خارش و سوزش چشم در اثر آلرژی کمک میکنند. آنها به صورت موثر میتوانند از علائم این بیماری جلوگیری کنند. البته ناگفته نماند این دارو در برخی افراد میتواند بر عکس عمل کند و باعث خارش و سوزش بیشتر شود. پس بهتر است طبق نظر پزشک مصرف شوند. برخی از این داروها که میتوانید امتحان کنید عبارتنداز:
- آلکافتادین با نام تجاری Lastacaft
- آزلاستین با نام تجاری Optivar
- کتوتیفن فومارات با نام تجاری Zaditor
- نفازولین/فنیرامین با نام تجاری Visine-A
درمان های خانگی آلرژی بهاری
شسشتوی بینی یکی از روشهای درمان خانگی آلرژی است این فقط یک راه فریبنده است که بگویم که بینی خود را با آب نمک شستشو دهید. اما زمانی که مرتب از این روش استفاده کنید میتواند کمک زیادی بکند. سرمهای شستشو یک راه ساده برای شسشتوی بینی هستند. اما میتوانید مادهی شسشتوی خود را در منزل تهیه کنید. برای درست کردن آن به یک قاشق چای خوری نمک بدون ید و یک قاشق چایخوری جوش شیرین احتیاج دارید. آنها را به یک فنجان آب مقطر یا آب جوشیده سرد شده اضافه کنید و برای شسشتوی بینی استفاده کنید.
طب سوزنی یکی دیگر از روشهای جایگزین داروهای شیمیایی برای درمان آلرژی بهاری است. برخی مطالعات حاکی از آن هستند که طب سوزنی میتواند علائم آلرژی را کاهش دهد. اگر دوست دارید این روش را امتحان کنید باید ۲ ماه قبل از شروع فصل آلرژی این درمان را شروع کنید.
گیاه درمانی یکی دیگر از این درمانهای خانگی آلرژی و حساسیت فصلی است. برخی افراد از گیاهانی مانند گل مهر طلا، بابا آدم و گزنه استفاده میکنند.
ممنون که با این مطلب نیز هرماه ما بودید. اگر شما نیز آلرژی دارید حتما به کاربران دیگر روشهای درمانی خود را بگوییید.
برگرفته شده از: webmd.com
من مامانم آلرژی فصلی داره این روش هارو بهش میگم