بایدها و نبایدهای خوراکیها
در این مقاله صورتیها برای شما بایدها و نبایدها در مصرف خوراکیها را بیان میکند. با ظاهر خوراکیها نمیتوان تصمیم گرفت شما یک خوراکی کلی خاصیت مفید دارد و خیلی هم خوشمزه است ولی برای شما مضرر باشد بنابراین شما باید با ساختار بدنی خودتان قضاوت کنید که کدام خوراکی مفید است کدام خوراکی مضر! پس گول خواص کلی خوراکیها را نخوریم که شاید برای ما ضرر فراوانی داشته باشد.
اگر ترش میکنید این چای و آدامس ممنوع
درحالی که قرص نعنا فواید بسیاری دارد و به حل مشکلات گوارشی کمک میکند اما در عین حال میتواند تاثیر معکوس نیز داشته باشد و علایم سوزش سر دل را تشدید کند. هرچیزی که نعنا داشته باشد مثل چای آدامس و قرص نعنا همین ویژگی را دارد.
اگر نمیخواهید عفونی شوید آب گاز دار یا آبمیوه نخورید!
در هر ۳۰ گرم از هر دو نوع نوشیدنی، سه چهارم قاشق چای خوری شکر وجود دارد. حتما بارها شنیدهاید که برخی افراد، دچار عدم تحمل قند موسوم به لاکتوز هستند اهرچه را که بدن قادر به جذب آن نیست، مثل اسفنج عمل میکند که آب را جذب رودههای شما میکند و در همین حال موجب بروز عفونت در معده میشود.
اگر از گاز معده رنج میبرید لوبیا نخورید
لوبیا میتواند در معده ایجاز گاز کند زیرا شامل اولیگوساکارید است، نوعی قند مرکب شامل مولکولهایی که برای روده کوچک خیلی بزرگ هستند. علاوه بر این، بدن قادر نیست این قند مرکب را تجزیه کند زیرا آنزیم کافی برای این کار ندارد. به همین دلیل در معده ایجاد اتساع میکند و سپس فرد احساس ناراحتی میکند.
با غذا نوشیدنیهای یخی نخورید
سوء هاضمه لزوما بر اثر ترشح فراوان اسید معده ایجاد نمیشود بلکه اغلب به دلیل کمبود آن و هضم نامناسب غذا ایجاد میشود. بخش عمدهای از گوارش مربوط به اسید معده و آنزیمهای گوارشی میشود. پس بهتر است هنگام خوردن میان وعده، نوشیدنیهای گرم مثل چای یا آب گرم همراه با آبلیمو میل کنید و نوشیدنیهای خنک را بگذارید بین وعدههای غذایی اصلی.
قهوه،دشمن محبوب زخم معده
اسیدهای موجود در قهوه میتوانند موجب آسیب رسیدن به جداره معده و در نتیجه تولید هیدروکلریک اسید اضافی شوند که این امر منجر به سوء هاضمه و رفلاکس معده میشود، به ویژه در کسانی که مبتلا به زخم معده یا مستعد سوزش سر معده هستند. شما میتوانید روزی یک فنجان چای شیرین بیان را جایگزین قهوه کنید. شیرین بیان برای درمان زخم و آرام کردن معده نیز استفاده میشود.
مواظب باشید با خوردن گوجهفرنگی اسیدی نشوید
گوجه فرنگی میتواند مری را تحریک کند، نشانههای بیماری رفلاکس اسید یا سوزش سر معده را همراه داشته باشد و حتی باعث تشدید سوزش سر معده شود. این میوه آبدار و خوشرنگ به شدت اسیدی است و ترشح اسیدهای گوارشی اضافی در معده را برمیانگیزد. در نتیجه این اسیدها میتوانند به مری راه پیدا کنند، حساسیت آن را تشدید کنند یا به دیواره مری آسیب برسانند. خوراکیهایی که با گوجه فرنگی پخته میشوند مثل سس گوجه فرنگی، سس پیتزا و سس سالسا همه از این دستهاند.
شما میتوانید روزی یک فنجان چای شیرین بیان را جایگزین قهوه کنید. شیرین بیان برای درمان زخم و آرام کردن معده نیز استفاده میشود
سالاد ممنوع برای افراد حساس
کلم بروکلی جزو سبزیهایی است که تولید گاز کرده و افرادی را که سندرم روده تحریکپذیر دارند،دچار مشکل میکند. بروکلی در دسته بندی فیبرهای محلول جا میگیرد و فیبری است که تا رسیدن به روده بزرگ، جایی که دستگاه گوارش تولید گاز میکند، تجزیه نمیشود. علاوه بر این، بروکلی حاوی مقدار اندکی رافینوز یا شکر حبوبات است که تجزیه آن هم تولید گاز میکند. این ماده در لوبیا هم یافت میشود.
اگر آنزیم ندارید…
انسانها تنها گونهای از موجودات هستند که قادرند بعد از شیر مادر باز هم شیر بخورند و بسیاری از افراد با قدم گذاشتن به دوران بزرگسالی دیگر توانایی هضم لاکتوز، (قند موجود در شیر) را ندارند. عدم تحمل لاکتوز به کمبود آنزیم لاکتاز در بدن برمیگردد که توسط سلولهای جداره روده کوچک تولید میشود. بنابراین هر لاکتوزی که هضم نمیکنید تبدیل به طعمهای برای باکتری روده شده و موجب تولید گاز توسط باکتری میشود. شیر، بستنی، پنیر و محصولات لبنی که برچسب بدون لاکتوز خوردهاند مشکل شما را حل میکنند. همین طور میتوانید شیر حاوی لاکتاز مصرف کنید و پنیرهای سفت، زیرا به طور طبیعی نسبت به پنیرهای نرم، لاکتوز کمتری دارند.
اگر زخم معده دارید روغن غذا را کم کنید
غذاهای بسیار چرب مثل غذاهای سرخ شده علایم رفلاکس اسید و سندرم روده تحریک پذیر را افزایش میدهند. به این علت که غذاهای چرب دیرتر در بدن تجزیه میشوند، بنابراین مدت زمان بیشتری در معده میمانند، در نتیجه بدن به طور خودکار اسید معده بیشتری برای کمک به گوارش ترشح میکند. به خاطر داشته باشید که به طور کلی پرخوری نیز میتواند عمل هضم غذا را به تاخیر بیندازد و باعث شود معده اسید بیشتری ترشح کند.