آویشن یک گیاه مدیترانهای است که هم به عنوان خوراکی مصرف میگردد و هم به عنوان گیاه زینتی و دارویی. از گل برگ و روغن این گیاه برای درمان مشکلات جسمی مانند گلودرد، اسهال، استفراغ و درد معده و غیره کمک میگیرند. آیا شما خواص آویشن برای سلامتی را میدانید؟ در ادامه این مطلب از مجله بانوان و دخترانه صورتیها خواص آویشن برای سلامتی را برای شما دوستان عزیز و همراهان گرامی بیان کنیم. همراه ما باشید.
خواص آویشن برای سلامتی
چند حقیقت کوتاه در مورد آویشن: گیاه آویشن دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچی است؛ مردم در طول تاریخ از آویشن برای درمان استفراغ کمک میگرفتند امروزه نیز آویشن به عنوان گل وگیاههای با ارزش در زمینه سلامتی به شمار میآید.
فواید آویشن چیست؟
عصاره آویشن طیف وسیعی از اثرات دارویی قوی دارد. تیمول یکی از طبقات طبیعی ترکیبات شناخته شده به عنوان بیوسیدها است. آویشن باکتریهای عفونی را از بین میبرد. استفاده آویشن در کنار سایر بیوسیدها مانند کارواکرول، خواص ضد میکروبی قوی ایجاد میکند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۰ نشان میدهد که تیمول میتواند مقاومت باکتریایی به داروهای رایج مانند پنی سیلین را کاهش دهد. در ادامه خواص آویشن برای سلامتی را بیان میکنیم.
کشتن پشهای به نام ببر آسیایی
پشه ببر بومی، در مناطق گرمسیر و نیمه گرم سیر آسیای جنوب شرقی دیده میشود که از دهه ۱۹۹۰، در سراسر جهان گسترش یافته است و بیماریهایی را برای انسان ایجاد میکند. یک تیم در دانشگاه ملی Chungbuk در کره جنوبی گزارش داد که ترکیبی از آویشن تیمول، آلفا ترپینن و کارواکرول در کشتن این حشرهها موثر بوده است.
کاهش فشار خون بالا
محققان دانشگاه بلگراد، صربستان، دریافتند که عصاره آویشن، فشار خون را کاهش میدهد، این آزمایش روی گونههای موش به انجام رسید و در نهایت نتیجه مشخص شد. پس یکی دیگر از خواص آویشن برای سلامتی کاهش فشار خون است.
از بین بردن عفونتهای باکتریایی
یک تیم در مرکز مطالعات حیوانی و دامپزشکی پرتغال، فعالیت ضد میکروبی روغنهای ضروری استخراج شده از طیف وسیع گیاهان معطر، از جمله روغن آویشن را مطالعه کرد.
آنها گزارش دادند که روغن آویشن، حتی در غلظتهای پایین، به عنوان نگهدارنده طبیعی محصولات غذایی در برابر چندین باکتری معمول غذایی که باعث بیماری انسان میشود، مورد استفاده قرار میگیرد.
در مطالعهای روغن آویشن و اسطوخدوس روغن مورد آزمایش قرار گرفت و آنها مشاهده کردند که روغن آویشن در برابر گونههای مقاوم به باکتریهای استافیلوکوک، انتروکوک، اشرشیا و سودوموناس موثر است.
سرطان روده بزرگ
یک مطالعه انجام شده در لیسبون، پرتغال، دریافت که عصاره آویشن پخته شده ممکن است از افراد مبتلا به سرطان روده محافظت کند و این یک خواص آویشن برای سلامتی است.
سرطان پستان
محققان در ترکیه تاکید کردند که اثر آویشن وحشی بر فعالیت سرطان پستان و به طور مشخصتر، در آن چه که به آپوپتوز یا مرگ سلولی و رویدادهای مربوط به ژن در سلولهای سرطانی پستان، منجر میشود، تاثیر دارد. آنها دریافتند که آویشن وحشی باعث مرگ سلولهای سرطان پستان میشود. پس یکی دیگر از خواص آویشن برای سلامتی درمان سرطان پوست است.
عفونت مخمری
قارچ (C.albicans) یک علت شایع عفونتهای مخمر در دهان و واژن است که یک وضعیت تکراری نامیده میشود. محققان دانشگاه تورین، ایتالیا، دریافتند که اسانس تیرگی به طور قابل توجهی باعث تخریب قارچ C.albicans در بدن انسان میگردد.
محققان نتیجه میگیرند:
“۳ درصد کرم اسانس روغن آویشن میتواند یک فرصت نسبتا مقرون به صرفه و راحت برای درمان بیماریهای خفیف تا متوسط از عفونتهای قارچی موثر باشد.” با این حال، آنها تحقیقات بیشتری را توصیه میکنند.
آکنه
از دیگر خواص آویشن برای سلامتی از بین بردن آکنه میباشد. دانشمندان لیدز، انگلستان، دریافتند که آویشن آکنه را نیز درمان میکند، همانطور که میدانید باکتری باعث ایجاد آکنه میشود، و آویشن هم این باکتری را از بین میبرد.
اثر ضد باکتری آن قویتر از غلظت استاندارد بنزیل پراکسید، (ماده فعال در اکثر کرمها و شستشو دهنده آکنه) است. پراکسید بنزوئیل باعث ایجاد احساس سوزش و تحریک پوست میشود که به این معنی است که آویشن تلخ احتمال دارد که یک راه حل برای آکنه باشد که منجر به اثرات ناخواسته کمتری میشود.
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]مطلب پیشنهادی برای شما:
♦ درمان سه سوته دردسر همیشگی، جوش
[/box]تاریخچه
مردم در طول تاریخ، آویشن مصرف کردهاند. به عنوان مثال، مصریان باستان آویشن را به عنوان یک مایع شستشو دهنده استفاده کردند. در یونان باستان آویشن را به عنوان بخور در گیجگاه، استفاده کرده و آن را به آب حمام اضافه نمودند.
رومیها آویشن را به عنوان طعم دهنده برای پنیر و نوشیدنیهای الکلی استفاده میکنند. همچنین به عنوان یک درمان برای افرادی که معتاد به الکل بودند، ارائه میشده است. معرفی کننده این گیاه به مناطق بریتانیایی رومیان بودند.
Hippocrates، که حدود ۴۶۰ پیش از میلاد تا ۳۷۰ سال پیش از میلاد زندگی میکرد و امروزه به عنوان “پدر طب غربی” شناخته میشود. او توصیه میکند که از آویشن برای درمان بیماریها و بهتر کردن مجرای تنفسی استفاده کنید.
شاید دلایل علمی خاصیت درمانی آویشن را به طور کامل ساپورت نکند، ولی در حالت عمومی آویشن طیف وسیعی از خواص دارویی را دارد که برای شما بسیار مفید میباشد.
مواد تشکیل دهنده و کاربرد آویشن
روغن آویشن دارای محتوای تیمول بالا است و میتواند باکتریها و حشرات مضر را هدف قرار داده و از بین ببرد. مردم میتوانند از برگهای تازه آویشن در چای و پخت و پز استفاده کنند و گاهی اوقات بین لایههای پارچهای قرار میگیرند تا پارچه را از حشرات محافظت نماید.
اسانس آویشن، که معمولا به نام “روغن آویشن،” حاوی ۲۰ تا ۶۰ درصد تیمول است. تولید کنندگان روغن آویشن را برای موارد زیادی مصرف میکردند، از جمله صابونهای طعم دهنده و به عنوان یک عنصر در دئودورانت.
مردم روغن آویشن را به عنوان یک ضد عفونی کننده و دافع حشرات مورد استفاده قرار میدهند. تیمول یک نگهدارنده محصولات غذایی است. بر خلاف برگهای تازه، فرد نمیتواند روغنهای ضروری را از طریق دهان مصرف کند و یا آن را به طور مستقیم به پوست اعمال نماید. روغن آویشن را در یک روغن حامل مانند روغن زیتون تخلیه کنید (به صورت خالص استفاده نشود، بهترین کار این است که آن را با روغنی مانند زیتون مخلوط کنید)
با این حال، هر کسی که قصد دارد تغییرات قابل توجهی در درمان یک وضعیت سلامتی داشته باشد، ابتدا باید با پزشک آن را مورد بحث قرار دهد.
ممنون که همراه ما بودید ♥
لینک منبع: