علامت سوالهای مربوط به کرونا یا همان COVID-19 بسیار زیاد است. یکی از موضوعات بسیار مهم که باید بررسی شود تاثیر این ویروس بر زنان باردار میباشد. در این مقاله قصد داریم در مورد تاثیر کرونا بر زنان باردار مطالبی را برای شما بیان کنیم. اینکه آیا کرونا از مادر به جنین منتقل میشود یا نه؟ و یا اینکه امکان انتقال کرونا از شیر مادر به نوزاد وجود دارد؟ همراه صورتیها باشید تا بر اساس گفتههای منابع معتبر این موارد را مورد بررسی قرار دهیم.
تاثیر کرونا بر زنان باردار
مطالعات و مشاهدات نشان دادهاند که تاثیر کرونا ویروس بر زنان باردار با تاثیر آن بر روی افراد عادی تفاوت چندانی ندارد. همچنین مورد خاصی نیز مشاهده نشده است که کرونا باعث سقط جنین شده باشد.
با این حال سوالاتی در ذهن مادران باردار و خانواده آنها قطعا وجود دارد که نیازمند پاسخ است. سوالاتی مانند اینکه آیا کرونا از مادر به جنین منتقل میشود؟ آیا شیر مادر منتقل کننده ویروس کرونا است؟ یا اینکه کرونا برای خانومهای باردار خطرناکتر است؟
ما تلاش کردیم با جست و جوی این سوالات در منابع معتبر جوابهای درستی را برای شما فراهم کنیم.
توجه کنید: تمامی مطالب بیان شده در این مقاله ترجمه شده منابعی هستند که در انتهای مطلب لینک آنها قرار داده شده است.
کرونا یک ویروس جدید است پس دانستن میزان تاثیر کرونا ویروس بر زنان باردار و همچنین تاثیر آن بر روی جنین و نوزادان نیاز به زمان دارد. مطالب بیان شده بر اساس مطالعات مختلف است که از زمان پیدایش این ویروس انجام شده است. پاسخ قطعی به این سوالات نیازمند زمان است.
آیا کرونا برای زنان باردار خطرناکتر است؟
از آنجایی که به دلیل شرایط خاص دوره بارداری و پایین آمدن قدرت سیستم ایمنی بدن، انتظار میرفت که این بیماری برای خانومهای باردار خطرناکتر باشد ولی نتایج چند بررسی بر روی خانومهای بارداری که مبتلا به این بیماری شده بودند نشان دارد که تاثیر بیماری کرونا بر خانوم های بارداری همانند افراد معمولی است.
در بسیاری از موارد علائم بسیار خفیف و یا متوسط بوده و افراد زیادی درمان شدهاند. اما این دلیلی نمیشود که رعایت نکات بهداشتی را جدی نگیرید.
خانومهای باردار پیش از این نیز به دلیل خطر ابتلا به بیماری آنفولانزا و دیگر بیماریهای ویروسی همیشه به رعایت نکات بهداشتی ملزم بودند و این الزام در این روزها باید بسیار بیشتر باشد.
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]در این مطلب خوراکیهای مفید برای تقویت ایمنی بدن را معرفی کردیم:
♦ ۸ خوراکی برای تقویت سیستم ایمنی بدن
[/box]کرونا از مادر به جنین منتقل میشود؟
در یک مطالعه که بر روی ۹ زن باردار بین ۲۶ تا ۴۰ سال مبتلا به ویروس کرونا انجام شد، نتایج به صورت زیر بود: (همه این زنان باردار در دوره ۳ ماهه آخر بارداری خود بودند)
همه زنان باردار با زایمان سزارین توانستند جنین خود را به دنیا بیاورند. تمامی این نوزادان مورد آزمایش کرونا قرار گرفته و نتیجه همگی آنها منفی بود.
قابل توجهترین یافته از این مطالعه این بود که ویروس از مادر به جنین در رحم منتقل نشده است.
البته همگی این زنان باردار در دوره ۳ ماهه آخر بارداری خود بودند پس هنوز در مورد دورههای پیش از این اطلاعاتی موجود نیست. از آنجا که همه زنان از طریق سزارین زایمان کردهاند، مشخص نیست که آیا ویروس میتواند در هنگام زایمان طبیعی نیز به کودک منتقل شود یا نه؟
اگر امکان انتقال از روی خون نیز وجود داشته باشد مانند بیماری ایدز قطعا احتمال ابتلا به این ویروس در زایمان طبیعی بیشتر خواهد بود ولی در غیر این صورت به احتمال زیاد در زایمان طبیعی نیز بیماری منتقل نخواهد شد.
گرچه شواهد موجود امیدوارکننده است، اما محققان خاطرنشان کردند که این تحقیق کوچک بوده و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
در مطالعهای که بر روی ۱۵ زن باردار مبتلا به ویروس کرونا انجام شد نتایج به صورت زیر بود:
نتایج نشان داد که تاثیر بیماری کرونا بر زنان باردار مانند دیگر افراد بوده و بس.
تا زمانی که این گزارش منتشر شده بود ۱۱ تن از این زنان زایمان کرده و هیچکدام از نوزادان به کرونا آلوده نبودند. همچنین این زنان پس از زایمان، بدون استفاده از داروهای ضدویروس بهبود یافتند.
آیا کرونا از طریق شیر مادر منتقل میشود؟
برای این سوال که آیا شیر مادر میتواند موجب انتقال ویروس به کودک شود یا نه جواب مناسبی وجود ندارد. تحقیقات کمی انجام شده ولی در یک بررسی بر روی زنان شیردهی مبتلا به کرونا، مشخص شد که شیر آنها حاوی ویروس کرونا نیست.
اما این تحقیقات کامل نبوده و نمیتوان آن را جواب قطعی دانست. نکته مهمی که در تمامی سایتها مشترک بود، این است که نباید شیر دادن به نوزاد قطع شود چرا که شیر فواید بسیار زیادی برای نوزاد داشته و کمبود آن میتواند صدمات جبران ناپذیری را برای نوزاد در آینده دربر داشته باشد.
سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که حتما در هنگام شیر دادن موارد بهداشتی را رعایت کنید.
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]برای تهیه ضدعفونی کننده در خانه این مطلب را بخوان:
♦ طرز تهیه محلول ضدعفونی کننده خانگی بدون الکل و با الکل
[/box]در زمان بیماری کرونا چگونه به کودک خود شیر دهیم؟
اولین کار این است که با پزشک مخصوص خود مشورت کنید. وی تمامی موارد را به شما تذکر خواهد داد. در مورد شیر دادن خانومها به نوزادان وقتی که به بیماری کرونا مبتلا هستند سایت معتبر CDC اینگونه مینویسد:
شیر مادر بهترین منبع تغذیه برای نوزادان است. با این حال، ویروس COVID-19 هم ناشناخته است. یک مادر مبتلا به COVID-19 تأیید شده یا دارای علائم، باید از اقدامات احتیاطی احتمالی برای جلوگیری از انتقال ویروس به نوزاد خود، از جمله شستن دستهای خود قبل از لمس کردن نوزاد و پوشیدن ماسک صورت در هنگام شیردادن استفاده کند.
بهتر است است که در صورت امکان از وسایل مربوط به شیر دادن به نوزاد استفاده شود (پمپهای مخصوص دوشیدن شیر مادر).
مادر باید دست خود را قبل از لمس این وسیلهها کاملا بشوید و تمامی وسیلهها از پمپ گرفته تا بطری شیر باید به صورت کاملا اصولی ضدعفونی شوند.
آیا کرونا در نوزادان شدیدتر است؟
در این مورد ابتدا تصور میشود که کودکان به این ویروس مبتلا نمیشود اما بعدا مشخص شد که کودکان نیز به این ویروس مبتلا شدهاند. علائم این بیماری در کودکان بسیار خفیفتر از بزرگسالان میباشد
- تب
- آبریزش بینی
- سرفه
- همچنین استفراغ و اسهال
دقیقا مشابه بیماری آنفولانزا یا سرماخوردگی ساده. نگرانی در مورد کودکان تا به امروز کمتر از بزرگسالان است چرا که هم نسبت ابتلا در بزرگسالان بسیار بیشتر است و هم اینکه بیشتر افرادی که فوت شدهاند بالای ۵۰ سال سن داشتهاند.
در مورد کودکان و نوزادانی که دچار بیماریهای دیگری هستند هنوز اطلاعاتی در دسترس نیست. توصیه بر این است که مانند خودتان از کودکتان نیز محافظت کرده و نکات بهداشتی را درمورد آنها بیشتر رعایت کنید. (منبع)
نوزادها اولین کسانی هستند که واکسینه میشوند:
بدن کسانی که به ویروس مبتلا شده و بهبود پیدا کردهاند یک پادتن تولید کرده تا بتواند این بیماری را مهار کند. برخی از دانشمندان معتقد هستند که این پادتن میتواند از طریق شیر مادر به نوزاد نیز منتقل شده و کودک را نیز واکسینه کند.
البته این گفته فقط در حد یک نظریه است و به اثبات نرسیده است.
زنان باردار چه کاری انجام دهند که به کرونا مبتلا نشوند:
همان کارهایی که همه مردم برای محافظت از خود انجام میدهند.
- به هیچ وجه از خانه خارج نشوید
- کارهای ضروری را به دیگران واگذار کنید
- ایمنی بدن خود را بالا نگه دارید
- مدام دستهای خود را بشویید (با آب و صابون حداقل ۲۰ ثانیه)
- اعضای خانواده نیز به غیر از موارد ضروری از خانه خارج نشوند
- مدام با پزشک مخصوص خود در تماس باشید
- استرس را از خود دور کنید
- دید و بازدیدها و مهمانیها، حتی خانوادگی را نیز کلا کنسل کنید.
امیدواریم که توانسته باشیم به سولات شما در مورد تاثیر کرونا بر زنان باردار پاسخ دهیم. اگر شما سوال دیگری در این مورد دارید حتما آن را در قسمت کامنت برای ما بنویسید. ممنون که همراه ما بودید.
منابع این مطلب:
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]در ادامه این ۲ مطلب را نیز بخوان:
♦ چگونه از ابتلا به ویروس کرونا پیشگیری کنید؟
[/box]
حتی اگه بچه از مادرش کرونا بگیره مهم نیست فقط نباید به کسی منتقل کنه .
بچه ها کرونا میگیرن ولی خیلی خیلی خیلی خفیف شاید حتی واسه بچه های کوچیک علائم نداره تو تلوزيون دکتر گفت بچه از مامانش گرفته بود ولی هیچیش نبود بعد 2 هفته هم خوب شد ولی با اینکه بچه ها علائم ندارن میتونن ویروس رو به بقیه منتقل کنن . همین ….