نیکی کریمی بازیگر، کارگردان و مترجم متولد سال ۵۰ میباشد. نیکی کریمی که دارای جوایز و افتخارات ایرانی و بینالمللی فراوانی است یکی از پر افتخارترین بازیگران زن ایرانی میباشد. در این بخش از بیوگرافی بازیگران ایرانی، بیوگرافی نیکی کریمی را خدمت علاقهمندان به سینمای ایران آماده کردهایم.
بیوگرافی نیکی کریمی
صورتیها: نیکی کریمی یکی از مشهورترین بازیگران سینمای ایرانی است که بیش از ۷۰ اثر سینمایی و تلویزیونی را در کارنامه دارد. نیکی کریمی سابقهی کار با کارگردانهای مطرحی مثل بهروز افخمی، ابراهیم حاتمی کیا، فرزاد موتمن، عباس کیارستمی، تهمینه میلانی و… را دارد. او علاوه بر سینما و تلویزیون، به عکاسی هم علاقهمند است و تاکنون چند گالری عکس در تهران داشته است. او همچنین در ترجمه کتاب هم فعال است و مترجم کتابهایی مثل مجموعه شعر صد شاعر چینی و آوازهایی که مادرم به من آموخت (زندگینامه مارلون) است. او همچنین اشعار فروغ فرخزاد را به انگلیسی ترجمه کرده است.
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای دیوانهای از قفس پرید در سال ۸۱ و واکنش پنجم در سال ۸۲ از بیست و یکمین جشنوارهی فیلم فجر، دیپلم افتخار جایزهی ویژه هیات داوران در بخش سودای سیمرغ برای مجموعه بازیهای وی و کارگردانی فیلم شیفت شب در سال ۹۳ از سی و سومین جشنوارهی فیلم فجر، جایزهی مونگولفیه نقرهای برای نقش اول زن بطور مشترک از یازدهمین جشنوارهی سه قاره نانت فرانسه در سال ۱۹۹۲، جایزهی صدف نقرهای برای نقش اول زن بطور مشترک از چهل و یکمین جشنوارهی فیلم سن سباستین اسپانیا در سال ۱۹۹۳ برای بازی در فیلم سارا، جایزهی بهترین بازیگر زن از جشنوارهی فیلم تائورمینا ایتالیا در سال ۱۹۹۹ برای بازی در فیلم دو زن و جایزهی بهترین بازیگر از جشنوارهی فیلم قاهره در سال ۲۰۰۱ برای بازی در فیلم نیمه پنهان از افتخارات نیکی کریمی میباشد. در ادامه بیوگرافی نیکی کریمی را خدمت طرفداران خانم کریمی آماده کردهایم.
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]مطلب پیشنهادی برای شما:
♦ عکسها و بیوگرافی رهام هادیان خواننده جوان ماکان بند
[/box]نیکی کریمی در ۱۹ آبان سال ۱۳۵۰ و در تهران متولد شد. او که با حضور در گروههای کوچک تئاتر در دبستان بازیگری را خیلی زود شروع کرده بود، در سال ۶۸ و در ۱۸سالگی با فیلم وسوسه به کارگردانی جمشید حیدری اولین تجربه جدی در زمینه بازیگری را به دست آورد.
پس از انقلاب اسلامی سال ۵۷، رویکرد مدیران سینمای ایران تغییر کرد و سینمای ایران کمتر به ستارهسازی تمایل نشان داد. اما با اعتماد بهروز افخمی به نیکی کریمی و ابوالفضل پورعرب برای بازی در فیلم عروس در سال ۶۹، این دو چهره به عنوان اولین ستارههای بعد از انقلاب سینمای ایران شناخته شدند. به این ترتیب نیکی کریمی در ۱۹سالگی و خیلی زودتر از آن چیزی که فکرش را میکرد به چهرهای مشهور در سینمای ایران تبدیل شد. کریمی به خاطر بازی در این فیلم، در نهمین جشنواره فیلم فجر کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن میشود.
اولین تجربههای بازیگری نیکی کریمی
بعد از فیلم موفق عروس به خاطر اعتماد به نقسی که کسب میکند، محتاطانه دست به انتخاب میزند و پیشنهادهای بسیاری را رد میکند و تصمیم میگیرد فقط با کارگردانهای بزرگ کار کند. او حتی بازی در نقشهایی به جز نقش اصلی را رد میکند. به طوری که بازی در نقش دو در فیلم بانو به کارگردانی داریوش مهرجویی را رد میکند. بیتا فرهی بازی در نقش اول این فیلم را به عهده داشت.
نیکی کریمی در سال ۷۰ برای بازی در فیلم ردپای گرگ به کارگردانی مسعود کیمیایی انتخاب میشود و پس از وسوسه و عروس سومین تجربه بازیگری خود را در سینما به دست آورد.
نیکی کریمی پس از درخشش در فیلم عروس و بعد آنکه پیشنهاد مهرجویی برای بازی در فیلم بانو»را رد میکند، با بازی در دو فیلم سارا در سال ۷۱ و پری در سال ۷۳ جایگاه خود را در سینمای ایران تثبیت میکند. این دو فیلم از مهمترین فیلمهای مهرجویی هستند که اقتباسهایی از نمایشنامههای خانه عروسک و فرنی و زویی هستند.
نیکی کریمی برای بازی در فیلم پری برای دومین بار نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از سیزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر میشود.
نیکی کریمی به دنبال تجربههای جدید در سینما
کسب تجربههای جدید در عرصه هنر مییتواند نکتهی جالب بیوگرافی نیکی کریمی باشد. حال که جایگاه نیکی کریمی پس از حضورهای موفق و مستدام در سینمای ایران تثبیت شده است در فکر کسب تجربههای جدید است. او در سال ۷۴ دست به تجربهای جدید میزند و در ژانری کاملا متفاوت با آثار قبلیاش بازی رد فیلم بوی پیراهن یوسف به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا را میپذیرد.
او در همان سال باز هم در فیلم دیگری از او بازی میکند و در فیلم برج مینو به ایفای نقش میپردازد. نیکی کریمی همچنین در سال ۷۴ حضور در یک سریال را نیز تجربه میکند و در سریال زندگی به کارگردانی محمدرضا اعلامی حضور مییابد.
نیکی کریمی در سال ۱۳۷۶ حضور در فیلم روانی به کارگردانی داریوش فرهنگ را تجربه میکند و نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره شانزدهم فیلم فجر میشود.
همانطور که اشاره شد، نیکی کریمی تاکنون در ۷۰ فیلم حضور پیدا کرده است که فیلمهای سینمایی عروس، سارا، پری، دو زن، واکنش پنجم، دیوانهای از قفس پرید، من همسرش هستم و شیفت شب از مهمترین آثار نیکی کریم به شمار میروند.
بیوگرافی نیکی کریمی
آغاز ماجراجویی در جشنوارههای خارجی
نیکی کریمی در سال ۷۷ در یکی از مهمترین فیلمهای تهمینه میلانی یعنی دو زن حضور مییابد و در کنار مریلا زارعی به ایفای نقش میپردازد. او به خاطر بازی در این فیلم کاندید دریافت بهترین بازیگر زن از جشنواره فیلم فجر میشود اما مجددا از دستیابی به این جایزه باز میماند تا در این سال سیمرغ به هدیه تهرانی برای فیلم قرمز برسد. با اینکه او در این سال و در بخش بهترین بازیگر سال، با بازیگران مطرحی مثل هدیه تهرانی، آزیتا حاجیان و لیلا حاتمی رقابت کرد، بسیاری جایزه سیمرغ را حق او میدانستند.
این مسئله برای خود نیکی اهمیت چندانی نداشت، چرا که این فیلم برای او اولین جایزه بینالمللی را به همراه داشت. کریمی برای بازی در دو زن برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره فیلم تائورمینا ایتالیا میشود تا به این ترتیب غوغا طلبی او در جشنوارهها و افتخارات بینالمللی آغاز شود. نیکی کریمی تاکنون توانسته است ۱۳ افتخار بینالمللی را در کارنامه هنری خود به ثبت برساند.
بهترین بازیگر نقش اول زن بعد از ۵ نامزدی ناموفق
نیکی کریمی برای فیلمهای سینمایی عروس، سارا، پری، روانی و دو زن نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شد اما هیچگاه نتوانست به آن دست یابد. تا اینکه در سال ۸۱ نیکی کریمی به خاطر بازی در فیلمهای دیوانهای از قفس پرید به کارگردانی احمدرضا معتمدی و واکنش پنجم به کارگردانی تهمینه میلانی، موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره بیست و یکم فجر میشود.
پس از آن یک بار دیگر در سال ۹۰ برای فیلم سینمایی من همسرش هستم برای هفتمین نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شد تا ۱ سیمرغ بلورین از ۷ نامزدی حاصل کار نیکی کریمی در جشنواره داخلی فجر تا به اینجای کار باشد.
نیکی کریمی در دهه ۹۰
شاید جالبترین نکته بیوگرافی نیکی کریمی آثار او در دهه نود باشد. نیکی کریمی پس از کسب افتخارات و موفقیتهای بسیاری به نظر میرسید در دهه جدید وسواس در انتخاب نقشهایش را کنار گذاشته باشد اما در دهه ۹۰ این بازیگر تصمیم میگیرد که در انتخاب نقشهایش جدیت بیشتری نشان دهد و به همین دلیل بازی در نقشهای زیادی را رد میکند. از مهمترین فیلمهای نیکی کریمی در سالهای دهه ۹۰ میتوان به من همسرش هستم، تلفن همراه رئیسجمهور، مرگ ماهی، چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت، آذر و استیکمات اشاره کرد.
نیکی کریمی در این سالها توجه بیشتری به بازی در تلویزیون نشان میدهد و در سریالهای پر مخاطب سرزمین کهن ۱۳۹۲ به کارگردانی کمال تبریزی و کیمیا ۱۳۹۴ ساخته جواد افشار حضور پیدا میکند.
سریال شبکه خانگی ممنوعه، یکی از پر ستاره ترین سریال های خانگی است که در سالهای اخیر تولید شده است. نیکی کریمی اینبار تصمیم میگیرد بازی در یک سریال جدید و متفاوت را تجربه کند. او در این سریال در کنار بسیاری از بازیگر شناخته شدهی جوان و باتجربه حضور دارد.
بیوگرافی نیکی کریمی را در این قسمت مطالعه کردید. اگر نکته و اطلاعاتی در جهت تکمیل شدن بیوگرافی این بازیگر دارید، از طریق نظرات با ما در میان بگذارید. ممنون از همراهیتان.
اییییییی … چنقده زیشته …
عه عه عه ک چقد ازین زن بدم میاد عه عه عه
عاشقتمممم نیکیییی
در پاسخ به hany : عزیزم قیافه خودشه زشت یا خوشگل خدا بهش دارم ببخشید ولی متنفرم از کسایی که ملاک هاشون چهره اس و متاسفام چون هنوز به درک این نرسیدید که خیلی چیزا به ما مربوط نیست
کاری ب قیافه اش ندارم اما خیلیییی خودشو میگیرع:)