بیوگرافی مونا جراحی: اولین ایرانی که بالاتری نشان تحقیقاتی را دریافت کرد

بیوگرافی مونا جراحی

صورتی‌ها: در این سری از مطالب زنان موفق در مجله صورتی‌ها قصد داریم که شما را با خانم مونا جراحی جوان آینده دار و موفق ایرانی آشنا کنیم. این بانوی موفق ایرانی که نه تنها در ایران بلکه در خارج از کشور نیز توانسته موفقیت‌های زیادی کسب کند، نکاتی را در زندگی خود رعایت کرده تا به این نقطه برسد. به همین دلیل ما در این مطلب علاوه بر بیوگرافی مونا جراحی و اشاره به افتخارات وی، بخش‌هایی از مصاحبه ایشان را نیز خدمتتان آماده کرده‌ایم تا بتوانید از رازهای موفقیت ایشان خبر دار شوید. تا انتها با ما همراه باشید.

بیوگرافی مونا جراحی

بیوگرافی مونا جراحی

خانم مونا جراحی پروفسور برجسته ایرانی در ژانویه ۱۹۷۹ (۱۳۵۷) در شهر تهران چشم به جهان دوخته است. مونا جراحی ملیتی ایرانی دارد و سال‌های ابتدایی جوانی خود را در ایران گذرانده و توانسته به دانشگاه بسیار بزرگ صنعتی شریف راه پیدا کند و در سن ۲۱ سالگی مهندسی الکترونیک خود را از این دانشگاه اخذ نماید.

تحصیلات مونا جراحی:

تحصیلات مونا جراحی

وی برای گرفتن مدرک فوق لیسانس خود به آمریکا مهاجرت کرد و در دانشگاه استنفورد مشغول به ادامه تحصیل شد.

پروفسور مونا جراحی موفق شد مدرک فوق لیسانس خود را در سال ۲۰۰۳ از دانشگاه استنفورد بگیرد و در سال ۲۰۰۷ نیز در همین دانشگاه مدرک دکترای خود را اخذ کند.

همچین این بانوی موفق ایرانی برای گذراندن مقاطع پسادکترای خود وارد دانشگاه کالیفرنیا برکلی شده و در آن جا توانسته مقاطع مورد نیاز را بگذراند.

خانم مونا جراحی در حال حاضر در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا UCLA بع عنوان استاد دانشگاه مشغول فعالیت هستند و در کنار تحقیقات علمی خود، به کار تعلیم نیز مشغول می‌باشند.

[box type=”download” align=”” class=”” width=””]

مطلب پیشنهادی برای شما:

بیوگرافی آلنوش طریان: مادر نجوم ایران

[/box]

مونا جراحی و دریافت بالاترین نشان تحقیقاتی دانشمندان:

چرا مونا جراحی توانست بالاترین نشان تحقیقاتی دانشمندان را دریافت کند؟

خانم مونا جراحی توانست در مراسمی که در تاریخ ۱۴ آوریل ۲۰۱۴برگذار شد، بالاترین نشان تحقیقاتی دانشمندان را ازآن خود بکند. در طی مراسمی که در کاخ سفید برگذار شد، باراک اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا، این نشان باارزش را بابت تحقیقات خانم مونا جراحی در گسترش دادن دانش پلاسمونیک و صنعتی کردن فناوری تراهرتز به وی اعطا نمود.

جالب است بدانید که مونا جراحی تنها ایرانی تبار حاضر در بین ۱۰۲ استعداد برتر سال بود که موفق شد آن را به چنگ آورد.

فناوری تراهرتز: در فیزیک، تابش تراهرتز قسمتی از امواج الکترومغناطیسی است که در محدوده فرکانس ۰٫۳ تا ۳ تراهرتز قرار دارد. (ویکی پدیا)

دانش پلاسمونیک: در فیزیک به نوسانات الکترون‌های آزاد یک محیط پلاسمایی، پلاسمون می‌گویند. اگر این الکترون‌ها درون حجم یک فلز قرار داشته باشد به آن‌ها پلاسمون‌های حجمی گفته می‌شود. (ویکی پدیا)

مصاحبه با مونا جراحی پروفسور برجسته ایرانی:

مصاحبه با مونا جراحی پروفسور برجسته ایرانی

بعد از این که خانم مونا جراحی موفق شدند بالاترین نشان تحقیقاتی در بین دانشمندان جهان را کسب کنند، در جای جای دنیا اسم ایشان بر سر زبان‌ها افتاد و مصاحبه‌های فراوانی با ایشان انجام گرفت.

ما در این بخش قسمت‌هایی از مصاحبه‌های مختلف ایشان را برای شما عزیزان آماده کرده‌ایم.

شما در آزمایشگاه خودبر روی فناوری تراهرتز تحقیق می‌کنید. لطفاً در مورد این تکنولوژی کمی توضیح دهید.

«تراهرتز بخشی از طیف الکترومغناطیس است بین فرکانس امواج نور و فرکانس امواج رادیویی. بسیاری از مولکول ها در این فرکانس دارای رفتار ویژه‌ای هستند که تشخیص مواد شیمیایی از فواصل دور را امکان پذیر می کنند. علاوه بر این، بسیاری از مواد مات در امواج تراهرتز دارای ظاهر شفاف تری هستند. تراهرتز به ما این امکان را می‌دهد که بتوانیم داخل اشیا را آسان تر ببینیم. همچنین ذرات بنیادی تراهرتز نسبت به اشعه ایکس انرژی کم‌تری دارند و همین موضوع باعث می‌شود برای عکس‌برداری پزشکی اثرات مخرب کم‌تری داشته باشد.»

به نظرتان بزرگ‌ترین چالش پیش روی شما چیست؟

«چالش اصلی رشته ما که سرعت بهره وری را پایین آورده است، کمبود منابع امواج تراهرتز و یابنده‌هایی است که ارزان باشند و وزن شان کم باشد و این به این دلیل است که روش‌های قدیمی و سنتی برای پیدا کردن امواج رادیویی در فرکانس تراهرتز جواب نمی‌دهند و شاید در آینده وسایل جدید آزمایشگاهی بتوانند این مشکل را حل کنند.»

چطو  شد که شما بالاترین نشان تحقیقاتی دانشمندان و مهندسین جوان را دریافت کردید؟

من بسیار مفتخر هستم از اینکه این جایزه را از رئیس جمهور آمریکا یعنی آقای باراک اوباما دریافت کرده‌ام. این جایزه برای ارائه تکنیک‌هایی که باعث افزایش قدرت منبع امواج تراهرتز می‌شوند و تشخیص حساسیت یابنده‌های آن به من اهدا شد.

تیم تحقیقاتی من موفق به ساخت نانوساختارهای فلزی شده است که می‌توانند امواج تراهرتز را زمانی که توسط نورهای لیزری تابیده می‌شوند تولید و شناسایی کنند با استفاده از این روش‌ها ما توانستیم حساسیت سیستم‌ها را حدود ۱۰۰۰ بار بیشتر کنیم. همچنین ما منابع و یابنده‌های تراهرتز خود را با لیزرهای حالت جامد تجمیع کرده و توانستیم راه‌حل‌های کم‌هزینه‌ای را برای آینده سیستم‌های یاینده تراهرتز ارائه دهیم.»

[box type=”download” align=”” class=”” width=””]

مطلب پیشنهادی برای شما:

بیوگرافی خانم پردیس ثابتی: یکی از ۸ شخصیتی که دنیا را تغییر خواهد داد!

[/box]

شما هم در ایران و هم خارج از کشور تحصیل کرده‌اید. به نظرتان کدام یک بهتر بود؟

من به شخصه از هر دو تجربه ام راضی بودم و چیزهای جدیدی یاد گرفتم. با این حال به نظر من سیستم آموزشی ایران بیشتر براساس دانش است و سیستم آموزشی آمریکا براساس حس کنجکاوی. دانشگاه شریف از نظر ریاضی، فیزیک و دانش تئوری بسیار قوی است اما از نظر تجربه و کارهای تحقیقی کمبود دارد.

یکی دیگر از بزرگترین تفاوت ها این است که سیستم آموزشی ایران، مهندسان و دانشمندان را به گونه‌ای آموزش می‌دهد که در یک مسیر مشخص تمرکز کنند. اما مهندسان و دانشمندان در آمریکا در زمینه‌های مختلف آموزش می‌بینند و به همین دلیل در رشته‌های متفاوت می‌توانند تحقیقات انجام دهند.

افتخارات و جوایز بین المللی مونا جراحی:

افتخارات و جوایز بین المللی مونا جراحی

خانم مونا جراحی مثل هر فرد موفقی، دستاوردها و جوایز زیادی را توانسته است که کسب نماید و به خاطر همین جوایز و اقتخاراتی که کسب کرده، شهرت زیادی را به دست آورد. در این بخش ما قصد داریم که به افتخارت بانوی موفق ایرانی خانم مونا جراحی اشاره کنیم تا شما عزیزان با این بانوی موفق بیش از پیش آشنا شوید.

  • خانم مونا جراحی در سال ۲۰۱۵ به عنوان سخنران برجسته انجمن تئوری و تکنینک‌های مایکروویو موسوم به IEEE انتخاب شدند.
  • در سال ۲۰۱۵ مقام سوم را در بین بهرتین مقاله‌های دانشجویی کنفرانس بین المللی موج‌های مادون قرمز را کسب کردند.
  • در سال ۲۰۱۶ کمک هزینه تحصیلی مور را دریافت کردند.
  • خانم مونا جراحی در سال ۲۰۱۹ به عضویت پژوهشکده مهندسان برق و الکترونیک در آمده اند.
  • به عنوان یکی از اعضای انجمن نوری آمریکا نیز فعالیت داشته و دارند.
  • در سال ۲۰۱۴ بالاترین نشان تحقیقاتی دانشمندان و منهندسین جوان را کسب کرده است.
  • وی فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد می‌باشد و به عنوان استاد دانشگاه کالیفرنیا نیز فعالیت دارد.

ممنون از شما همراهان عزیز مجله صورتی‌ها که با بیوگرافی مونا جراحی پروفسور جوان و ارزنده ایرانی تا انتها همراه ما بودید. امیدواریم از این مقاله خوشتان آمده باشد. لطف در بخش نظرات حتما برای ما بنویسید که دوست دارید بیوگرافی کدام زن موفق ایرانی را در مطالب بعدی برای شما آماده کنیم.

نظر شما در رابطه با فعالیت‌های خانم جراحی چیست؟ و این که آیا موافق هستید که از ایران مهاجرت کردند؟

[box type=”download” align=”” class=”” width=””]

مطالب پیشنهادی صورتی‌ها برای شما:

بیوگرافی ماریا خرسند از بنیان گذاران بلوتوث

بیوگرافی کامل پریسا تبریز شاهزاده امنیت گوگل

[/box]

منابع: ویکی پدیا، بیتوته

10 دیدگاه برای “بیوگرافی مونا جراحی: اولین ایرانی که بالاتری نشان تحقیقاتی را دریافت کرد

  1. پانیذ گفته:

    چقدر خوب که همچنین زنانی وجود دارند من بهشون افتخار میکنم

  2. پانیذ گفته:

    چقدر خوب که همچین زنان ایرانی موفقی وجود دارد !!!من بهشون افتخار میکنم

  3. رانیــــــا گفته:

    یااااخود خودااااا یه بار یکی پیدا شد من ازش بزرگتر بودم حاحاحا احم احم دگ کسیو تحویل نمیگیرم(بیجنبه عم خودتونیداااا)عزیزم میدونم رد دادم خخخ همه ازم بزرگترن نمیدونم چرااا

  4. رانیــــــا گفته:

    این وسط من نفهمیدم تعریف کردی یا تیکه انداختی …اگه تعریف کردی : مرسی عزیزم نظر لطفته دیوانه ایم دگ چه میشه کرد ….اگه تیکه انداختی:خودمم میدونم بیمزهَ م فق به کارام ادامه میدم :/ مرسی همین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.