صورتیها: در این بخش از سری مطالب زنان موفق قصد داریم که بیوگرافی فریناز کوشانفر را خدمتتان ارایه دهیم. این بانوی موفق ایرانی که به عنوان یکی از جوانترین مخترعین جهان در حوزه مهندسی کامپیوتر و الکترونیک محسوب میشوند، به خاطر طراحی نوعی تراشه توانستند به شهرت و جایگاه بسیار بالایی دست پیدا کنند. اگر دوست دارید با خانم فریناز کوشانفر بیشتر آشنا شوید، حتما تا انتها ما را همراهی کنید.
بیوگرافی فریناز کوشانفر
فریناز کوشانفر متولد سال ۱۹۷۷ میلادی در تهران است. وی که هم اکنون به عنوان استاد تمام دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو آمریکا فعالیت میکند، در زمینه مهندسی کامپیوتر و الکترونیک پژوهشها و فعالیتهای زیادی انجام داده و به سبب اختراعات خود، بسیار مشهور شد.
زندگی خصوص فریناز کوشانفر:
پدر فریناز کوشانفر پزشکی از خطه شمال و مادرش تهرانی است و خود او نیز در تهران متولد شده است. فریناز از کودکی شیفته و تحت تاثیر پدربزگ خود که پزشک و از درجهداران ارتشی در زمان قبل از انقلاب بودند، قرار داشت.
پدربزرگ فریناز در فرانسه تحصیل کرده بود و همیشه فریناز را به پیگیری علوم جدید ترغیب میکرد و به سبب ذهنیتی که از ماری کوری داشت، میخواست که فریناز هم در رشته مهندسی فیزیک هستهای تحصیل کند.
روند تحصیلی فریناز کوشانفر:
خانم کوشانفر دوره راهنمایی و دبیرستان خود را در مدرسه بسیار معروف فرزانگان تهران گذرانده است. او در سال ۱۳۷۸ موفق شد مدرک کارشناسی خود در رشته مندسی برق از دانشگاه صنعتی شریف را اخذ کند.
وی پس از اخذ مدرک لیسانس خود، برای ادامه تحصیلات به ایالات متحده آمریکا رفت. بعد از مهاجرت به آمریکا، موفق شد که مدرک کارشناسی ارشد خود را نیز از دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس در رشته برق و کامپیوتر بگیرد.
پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس در زمینه برق و کامپیوتر، در سال ۲۰۰۱ عازم دانشگاه برکلی شد و دکترای خود را نیز در همین رشته از این دانشگاه گرفت.
فریناز کوشانفر بعد از این که مدرک دکترای خود را از دانشگاه برکلی گرفت، همزمان در رشته آمار و احتمال نیز توانست مدرک کارشناسی خود را بگیرد. دلیل این کار هم این بود که وی به شدت واحدهای زیادی از درس ریاضی را پاس کرده بود به واسطه آن، مدرک کارشناسی آمار و احتمال را نیز کسب کرد.
خانم فریناز کوشنافر بعد از رسیدن به بالاترین درجات علمی و کسب رتبه استاد تمامی در دانشگاه رایس، در دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو نیز مشغول به تدریس شد. وی هم اکنون نیز مقیم سن دیگو در کالیفرنیا است.
از ایذه تا آمریکا:
شاید برایتان جالب باشد که خانم فریناز کوشانفر در بسیاری از وب سایتهای داخلی که به معرفی ایشان پرداختهاند و بیوگرافی فریناز کوشانفر را نوشتهاند، به اشتباه اهل ایذه معرفی شدهاند. خود خانم فریناز کوشانفر در این باره در یکی از مصاحبههای خود چنین واکنش نشان دادهاند:
« من متولد و بزرگ شده تهران هستم اما بعد از گرفتن جایزه مخترع جوان از «ام آی تی» مطالبی درباره این که در ایذه به دنیا آمدم در ویکی پدیای فارسی و اینترنت منتشر شد. در نگاه اول تصورم این بود که کسی مرا اشتباه گرفته چون غیر از خودم، مادرم هم تهرانی است و پدرم اهل شمال است و من اصلا با این شهر قرابتی ندارم. اما داستان به همین جا ختم نشد. باور کنید چند سال است که مدام از آدرس ایمیلهای مختلف روزی چند ایمیل دریافت می کنم که در آن نوشته: شما از افتخارات ایذه هستید و باید برای خدمت به شهر خودتان برگردید. هر چقدر توضیح میدهم فایده ای ندارد. حتی در ویکی پدیا هم چند بار اطلاعاتم را ویرایش کردم اما از آنجا که سیستم ویکی پدیا اجازه اصلاح اطلاعات را میدهد دوباره به اطلاعات من شهر ایذه اضافه میشود. اهل ایذه بودن اصلا بد نیست اما این موضوع زمانی جنبه «بد» پیدا میکند که شکل آزار و اذیت به خود میگیرد. الان فرد یا افرادی که من اصلا نمیدانم خودشان اهل ایذه هستند یا خیر؟ انگار توضیحات من را نمیبینند و با پافشاری اصرار دارند حرف خودشان را بزنند. حرفی که اگر واقعیت داشت یا از روی سهو زده میشد، مهم نبود اما وقتی جنبه آزار میگیرد، ناراحت کننده است.»
من یک زن هستم:
خانم فریناز کوشانفر در یکی از مصاحبههای خود در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر این که زندگی یک زن در آمریکا چگونه است؟ چنین پاسخ داد:
«حتی در آمریکا هم آسان نیست که زن باشی، سن زیاد نباشد و از طرف دیگر با رشتههای مهندسی هم سر وکار داشته باشی. در دانشگاه یک سری دورههایی داریم که برای زنان برگزار میشوند. در آن دورهها برای ما از تحقیقاتی که انجام شده، میگویند.
مثلا به ما توصیه میکنند که در روزهایی که قرار است سرکلاس درس حاضر شویم حتما لباس رسمی بپوشیم. چون تحقیقات نشان داده مردم زنان را از روی لباسشان قضاوت میکنند. یا میگویند سر کلاس خیلی شوخی نکنید. چون تحقیقات نشان داده که زنان را خیلی سریع، جدی نمیگیرند. یا دانشجویان تصور میکنند که چون شما زن هستید باید نمره بهتری بدهید و سختگیر نباشید.
بهتر است این طور توضیح بدهم که اگر من مرد باشم و سن بالاتری داشته باشم ،همه به طور کامل احترام میگذارند اما کسی در موقعیت فعلی من اول باید خودش را ثابت کند و بعد احترام بخرد. شاید این برایتان جالب باشد که بعد از هشت سال سابقه کار در دانشگاه رایس، وقتی با همکاران مرد برای گرفتن بودجه به مراکز دولتی میرویم.خیلی وقتها اگر مسئول بودجه من را از قبل نشناسد یا مقالاتم را نخوانده باشد در طول جلسه با همکاران مرد خیلی جدیتر صحبت میکند و همه اینها کار خانم ها را سخت میکند .
ضمن این که در زندگی زنها یکسری اتفاقات است که هیچ وقت یک مرد در زندگی کاریاش تجربه نمیکند. مثلا من که الان یک دختر دو ساله دارم برای شرکت در کنفرانسها و جلسات علمی باید فکر کنم که بچه را چه کسی نگه میدارد. در عین حال باید به مقالاتم برسم . باید مقالات جدید را بخوانم. با دانشجویانم روی پروژهها کار کنم تا عقب نمانم در عین حال نیازهای بچه را فراموش نکنم . در حالی که همکارم مرد من ممکن است در همین چند سال دوبار بچه دار شود و فکرش خیلی کمتر مشغول شود. چون همسرش کارهای مربوط به بچه را به عهده دارد. (alumsharif)
افتخارات فریناز کوشانفر زن موفق ایرانی:
خانم کوشانفر که هم اکنون نیز در خارج از ایران به سر میبرند، توانستهاند در طول زندگی خود، دستآوردها و افتخارات زیادی را کسب کنند. برخی از افتخارات خانم فریناز کوشانفر عبارتاند از:
- دریافت جایزه مخترع جوان سال در سال ۲۰۰۸
این جایزه هر ساله از سوی مجله تکنولوژی ریویو دانشگاه بسیار معتبر MIT به یکی از ۳۵ مخترع برتر دنیا داده میشود.
خانم فریناز کوشانفر به دلیل طراحی نوعی از میکروتراشهها که کاربرد بسیار گستردهای در صنایعی همچون طراحی و تولید پخش کنندههای چند رسانهای دارد، موفق شده که این جایزه را دریافت کند.
- دریافت جایزه نخبگان علوم جدید از دست رئیس مجهور قبلی آمریکا آقای باراک اوباما در سال ۲۰۱۱
- کسب رتبه استاد تمامی در دانشگاه رایس
- تدریس به عنوان استاد در دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو
ممنونیم که تا انتها با بیوگرافی فریناز کوشانفر همراه ما بودید. امیدواریم که توانسته باشیم این بانوی موفق ایرانی را خیلی خوب و کامل خدمتتان معرفی کنیم.
حتما در بخش نظرات برای ما بنویسید که به نظر شما یک خانم چه کارهایی باید بکند تا به عنوان یک زن موفق شناخته شود؟
منبع: ویکیپدیا