بیوگرافی انوشه انصاری – انوشه (رئیسیان) انصاری کاوشگر و رئیس انجمن گردانندگان شرکت فناوری ارتباط از راه دور، متولد ۱۲ سپتامبر ۱۹۶۶ برابر با ۲۱ شهریور ۱۳۴۵ در مشهد است.
او که کلی از اولین ها را به نام خود ثبت کرده است به عنوان یک زن موفق ایرانی افتخار همه بانوان و الگوی تمام دختران ایران زمنین می باشد، او به عنوان اولین ایرانی فضانورد، اولین بانوی مسلمان فضانورد، اولین بانوی کیهانگرد؛ اما به جز اینها روی زمین هم از موفقترین کارآفرینان عصر خود به شمار میآید.
او متولد شهر مشهد می باشد اما به دلیل نقل مکان خانواده اش به تهران بزرگ شدهی این شهر است.
انوشه انصاری در یکی از مصاحبه هایش اشاره کرده است که از زمان کودکی مسحور فضا بود و خیلی به تماشای ستارهها علاقهمند بود؛ رویای سفر به فضا را داشت و همین امر کافی بود تا به رویای خود برسد. در زندگی انوشه انصاری میشود کلی نکات به جرات کنکوری برای رسیدن به موفقیت پیدا کرد.شرایط نامساعد جنگ و مشکلات دیگر باعث شد والدین انوشه که میخواستند او از امکان تحصیل و رسیدن به رویایش باز نماند تصمیم به جلای وطن گرفتند. اما شرایط نامساعد جنگ باعث شد والدین او بخاطر دور نماندن از رویای انوشه و این که امکان تحصیل را برای او فراهم سازند، تصمیم به مهاجرت کردند.خانوادهی انوشه صبر کردند تا دبیرستانش تمام شود و سرانجام ۴ سال بعد از انقلاب در سال ۱۳۶۱ به اتفاق خانواده به ایالات متحده مهاجرت کرد.
او زمانی که به آمریکا مهاجرت کرد جز زمان مادری زبان دیگری نمی دانست اما هم اکنون او به زبان های انگلیسی و فرانسوی و حتی روسی مسلط است. او برای ادامه تحصیل رشته مهندسی برق و علوم رایانه را در دانشگاه جورج میسونِ ویرجینیا انتخاب کرد. و تحصیلاتش را در دانشگاه جورج واشنگتن ایالت واشنگتن و در مهندسی الکترونیک ادامه داد.بعد از اخذ مدرک فوق لیسانس در شرکت مخابراتی MCI از زیرمجموعههای شرکت بزرگ ورایزون مشغول به کار شد و این قدم بزرگی برای تغییر زندگی او و نزدیک شدن به رویای کودکی او را فراهم کرد. در آنجا با حمید انصاری آشنا شد و در نهایت در ۱۹۹۱ با او ازدواج کرد. و نام خانوادگی انصاری بعد از ازدواج او با حمید بود.
کار آفرینی انوشه انصاری
انوشه در سال ۱۹۹۳ به همراه همسر و برادر شوهرش، امیر انصاری، شرکت Telecom Technologies Inc. یا به اختصار TTI را در ریچاردسون تگزاس تاسیس کردند. هزینه راهاندازی شرکت از اندوختهها و مبالغی که برای بازنشستگی کنار گذاشته بودند فراهم شد. TTI در زمینهی تامین ادوات و ارائهی خدمات شبکههای مخابراتی فعالیت میکرد. خدمات شرکت آنها به شرکتهای مخابراتی این امکان را میداد که همزمان با بهبود عملکرد سامانهها، از هزینههای عملیاتی کاسته و به نوسازی تجهیزات بپردازند. محصولات TTI به نحوی مهندسی شده بودند که با بهرهگیری از فنآوری تعویض نرمافزار میتوانستند به صورت پلی بین فنآوریهای مرسوم مخابراتی و نسل جدید شبکهها عمل کنند. انوشه در سال ۲۰۰۰ از سوی مجله زن شاغل (Working Woman) به عنوان کارآفرین برتر انتخاب شد. همچنین مجله فورچن در سال ۲۰۰۱ نام او را در فهرست تاجران موفق قرار داد.
عملکرد TTI آنقدر خوب بود که چند شرکت بزرگ برای خرید آن اقدام کردند. نهایتا شرکت Sonus Networks آن را خرید. این معامله در سال ۲۰۰۱ و به صورت انتقال سهام ۱۰٫۸ میلیون سهم از شرکت سانوس نتورکس به صاحبان TTI انجام شد. انوشه به معاونت Sonus رسید و مدیریت بخش آیپی هوشمند را هم به دست گرفت. او تا مارس ۲۰۰۱ در این سمت بود.
همانطور که گفته شد انوشه از نوجوانی به فضانوردی علاقهمند بود و هرچند در این زمینه تحصیل نکرده بود اما رویای سفر به فضا را در سر میپروراند. با ثروتی که از فروش کسبوکار قبلی به دست آورده بود در سال ۲۰۰۴ با همراهی همسر و برادر شوهرش تصمیم گرفت به بنیاد جایزهی ایکس (راهاندازی ۱۹۹۶) کمک کند. این جایزه ۱۰ میلیون دلاری که بعد از هدیهی خانوادهی انصاری به «جایزهی ایکس انصاری» تغییر نام پیدا کرد قرار بود به اولین فرد یا گروهی تعلق بگیرد که نخستین پرواز غیر دولتی به فضا را میسر میکند. این سفر میبایست توسط یک فضاپیمای رفتوبرگشتی (به اصطلاح قابل بازیابی) انجام میشد و میتوانست حداقل ۳ نفر را به ارتفاعی بیش از ۱۰۰ کیلومتر از سطح متوسط زمین (خط کارمن) رسانده و به زمین بازگرداند. همچنین فضاپیما باید میتوانست طی دو هفته بعد از پرواز نخست، آماده پرواز مجدد شود. در نهایت در ۴ اکتبر ۲۰۰۴ فضاپیمای کوچک «SpaceShip 1» با طراحی خلاقانهی «برت روتان» آمریکایی برندهی این جایزه شد. این بنیاد همچنان به پیشبرد فعالیتهای فضایی کمک میکند. انوشه انصاری در سال ۲۰۰۶ باز هم با یاران قدیمی (همسر و برادر شوهر) شرکت دیگری را تاسیس کرد. Prodea Systems از آن سال تا کنون فعال است و انوشه علاوه بر ریاست بر هیات مدیره، مدیر عامل آن هم هست.
عشق سفر به فضا و رویای کودکی انوشه
هرچند انوشه توانسته بود با تعیین و اهدای این جایزه وارد عرصه مدیریت سفرهای فضایی شخصی شود اما هیچ چیز همانند یک سفر واقعی به فضا او را آرام نمیکرد و اشتیاقش برای سفر به فضا هر روز بیشتر میشد. در همین هنگام بود که وی دریافت میتوان با پرداخت مبلغ ۲۰ میلیون دلار با یک موشک سایوز به فضا سفر کرد و چند روزی را در ایستگاه فضایی بینالمللی به سر برد.
انوشه تصمیمش را گرفت و علی رغم همه خطرات موجود، ثبت نام کرد. این سفر توسط کپسول فضایی سایوز تیامآ متعلق به روسیه صورت میگرفت. طبق برنامه یک پزشک ژاپنی به نام دایسوکه انوموتو قرار بود پیش از او به این سفر برود ولی صلاحیت او به دلایل سلامتی رد شد و برنامهی انوشه انصاری شش ماه جلو افتاد. سازمان فضایی روسیه در ۸ مه ۲۰۰۶ رسما اعلام کرده بود انوشه انصاری به عنوان اولین بانوی گردشگر فضایی در بهار ۲۰۰۷ به مدار کره زمین سفر خواهد کرد اما با این اتفاق، تاریخ سفر او به ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۶ تغییر کرد.
او اولین فضانورد ایرانی دنیا است و اولین زن کیهانگرد و چهارمین نفری است که هزینه سفر فضایی خود را پرداخت کرده است. اولین گردشگر فضایی یک میلیونر آمریکایی به نام دنیس تیتو بود که در سال ۲۰۰۱ نخستین بشری شد که با پول خود به فضا سفر کرد. انوشه همچنین پس از عبدالاحد مومند فضانورد افغان دومین فضانورد فارسیزبان است. انصاری ترجیح میدهد درمورد خود از عنوان «فضانورد همراه» بهجای واژه «گردشگر فضایی» استفاده کند. انوشه روی لباس خود دو پرچم ایران و آمریکا را نقش کرده بود. او دلیل این کار را اظهار دِین خود به این دو کشور که در موفقیتش نقش داشتهاند بیان کرد.
انوشه انصاری در آخرین پست خود در وبلاگ شخصیاش نوشت: «شما حاضرید چقدر برای تحقق رویاهایتان بپردازید؟ آیا رویای شما ارزش حقوق یک ماه یا شاید یک سال شما دارد؟ شاید بهای آن به اندازه پساندازی باشد که برای دانشگاه فرزندتان کنار گذاشته اید. آیا به اندازه تمام حقوق بازنشستگی شما میارزد؟ از دست دادن عضوی از بدنتان چطور؟ آیا ارزش آن را دارد که برای آن بمیرید؟ قیمت واقعی یک رویا بهراستی چقدر است؟
در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۵ (۸ مه ۲۰۰۶)، سازمان فضایی روسیه بهطور رسمی اعلام کرد که انوشه انصاری بهعنوان اولین زن گردشگری فضایی در یکی از پروازهای فضاپیمای سایوز، که برای بهار ۱۳۸۵ برنامهریزی شدهبود، به مدار زمین سفر خواهد کرد. اما پس از رد صلاحیت دایسوکه انوموتو، داوطلب ژاپنی، به دلایل پزشکی و جا ماندن او از مأموریت سایوز تیامای-۹، قرار شد انوشه انصاری در ۲۳ شهریور ۱۳۸۵ با این گروه همراه شود.
اخیرا پس از انصراف اصغر فرهادی کارگردان فیلم فروشنده از حضور در مراسم اسکار ۲۰۱۷ در اعتراض به فرمان اجرایی ۱۳۷۶۹ مبنی بر جلوگیری از ورود شهروندان هفت کشور از جمله ایران به خاک آمریکا؛ فرهادی، انوشه انصاری و فیروز نادری را به عنوان نمایندگانش برای حضور در مراسم اسکار معرفی کرد. در این مراسم، فیلم فروشنده توانست جایزهی اسکار بهترین فیلم خارجیزبان را بهدست آورد و در پی آن، انوشه انصاری و فیروز نادری، جایزهی اُسکار را به جانشینی از سوی اصغر فرهادی دریافت کردند.
انوشه انصاری پس از دریافت اسکار به پرسش های خبرنگاران پاسخ داد. انصاری در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره دلیل شرکت نکردن فرهادی در اسکار و پیام پنهان در این حرکت گفت: «به نظرم او می خواست کنار مردمی بایستد که تحت تاثیر فرمان ممنوعیت ورود به آمریکا قرار گرفتند و قادر نیستند به دیدار دوستان و اعضای خانواده شان بروند و لحظات مهم زندگیشان را با هم شریک شوند. بنابراین او نتوانست اینجا باشد و جایزه ای را بگیرد که برایش بسیار اهمیت داشت.
خیلی بد شکله
شما بهتره که به افتخاری که برای ایران کسب کرده اند بیندیشید نه به سیمای ایشان،ایشان بسیار هم زن زیبایی هستند.درود بر خانوم انصاری