شهاب حسینی با نام کامل سید شهابالدین حسینی تنکابنی یکی از بازیگران محبوب و محجوب سینما و تلویزیون ایرانی میباشد که نخل طلای بهترین بازیگر مرد فستیوال کن را کارنامه دارد. در این بخش از بیوگرافی هنرمندان و بازیگران، بیوگرافی شهاب حسینی را خدمت طرفداران این بازیگر و علاقهمندان به بازیگران ایرانی جمعآوری کردهایم.
بیوگرافی شهاب حسینی
سید شهابالدین حسینی تنکابنی، کارگردان و بازیگر تلویزیون و سینما و مجری، گوینده تلویزیون سال ۱۳۵۲ در تهران متولد شد. وی فعالیت هنریاش را با گویندگی در رادیو آغاز کرد. حسینی از سال ۱۳۷۷ با اجرای برنامهی اکسیژن به تلویزیون راه یافت و کار اجرا را با برنامههایی چون رنگ صبح، برپا برپا و با شما ادامه داد. شهاب حسینی، نخل طلا بهترین بازیگر مرد فستیوال کن، دیپلم افتخار بهترین بازیگر را از جشنوارهی فیلم فجر، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنوارهی فیلم فجر، جایزهی بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشن شب منتقدان و جشن خانهی سینما، جایزهی بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنوارهی فیلمهای تلویزیونی، را در کارنامه دارد.
کودکی شهاب حسینی
در ابتدای بیوگرافی شهاب حسینی بهتر است مختصری از دوران کودکی او بدانیم. شهاب حسینی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در یک خانوادهی فرهنگی در شهر تهران به دنیا آمد. او پس از اتمام سال اول ابتدایی به بهانه شغل مارد به خرم آباد نقل مکان کردند. او دو سال از زندگیاش را در این شهر غربی که در آن زمان دچار جنگ بود سپری کرد. پس از بازگشت به تهران، دوران نوجوانیاش حولوحوش خیابان فاطمی گذشت. شهاب که دیپلم انسانی داشت در دانشگاه آزاد برای رشته بازیگری قبول شد اما ازآنجا که آن روزها بازیگری برایش آنچنان مطرح نبوده منتظر نتایج کنکور سراسری میماند. با قبولی در رشته روانشناسی راهی دانشگاه تهران میشود. پس از دو سال، تحصیل را به بهانه مهاجرت به کانادا نیمهتمام رها میکند. این دو سال کافی بود تا هم به بازیگری علاقهمند شود و هم با پریچهر قنبری آشنا شود. پس از یک سال تلاش مهاجرت او ناکام میماند و به خدمت سربازی راهی میشود.
آغاز فعالیت هنری
سید شهاب حسینی که در سالهای ۷۱ تا ۷۲ کلاسهای بازیگری استاد سمندریان را گذرانیده بود و در دانشگاه نیز تجربه بازی روی صحنه را پیدا کرده بود گام محکمی در جهت حرفهای شدن برمیدارد. یکی از نکات جالب بیوگرافی شهاب حسینی این بوده است که پارسا پیروزفر و یوسف تیموری از هم دورههای او در آن سالها بودند که برای خود شهرتی سرپا کردند. شهاب حسینی بلاخره فعالیت هنری خود را در سال ۷۷ با گویندگی به طور جدیتر از سر میگیرد. سپس با برنامهای به نام اکسیژن که آن روزها خوب هم مخاطب پیدا کرد، برای اولین بار در تلویزیون ظاهر میشود. فعالیتش بهعنوان مجری تلویزیونی با برنامههای برپا برپا، رنگ صبح و سایهروشن ادامه پیدا میکند.
ورود به عرصه بازیگری
سریال پس از باران که یکی از بهترین و پرمخاطبترین سریالهای ایرانی است، اولین تجربهی بازیگری شهاب حسینی در سال ۷۹ محسوب میشود. او در این سریال نقش کوتاهی را ایفا میکند و همین کافی است که سال بعد با یک پیشنهاد تلویزیونی و یک پیشنهاد سینمایی مواجه شود. او سال ۸۰ را با پلیس جوان به تلویزیون و با رخساره امیر قویدل به پردههای سینما میرود.
او خیلی زود معروف و مشهور شد و تقریبا هر سال او با ۲ الی ۳ کار در مجموع سینما و تلوزیون دیده میشد. او در همان سالهای ابتدایی به واسطه کار با کارگردانان بزرگی همچون همینه میلانی، پوران درخشنده و سیروس الوند تجربههای خوبی کسب کرد و در سال ۸۲ برای نخستین بار نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشن خانه سینما برای بازی در فیلم واکنش پنجم شد. بعد از آن هم دو سال پیاپی در جشنواره فیلم فجر برای باز در فیلمهای شمعی در باد و رستگاری در هشت و بیست دقیقه نامزد سیمرغ بلورین نقش مکمل بود که در هر دو کار تجربه همکاری با بهرام رادان بود.
یکی از بهترین نقشهای شهاب حسینی بازی در فیلم سوپراستار بود که در سال ۸۷ به واسطه هنرنمایی در این فیلم سیمرغ بلورین نقش اول را گرفت و خودش را به عنوان سوپراستار مطرح کرد. سالهای ۸۷ تا ۸۸ دوران اوج شهاب حسینی بود که با آثاری ماندگار نظیرِ سوپراستار، درباره الی، پرسه در مه و دلشکسته پیش از پیش در دل طرفداران سینما جا باز کرد. البته نباید از بازی بینظیرِ او در سریال مدار صفر درجه در سال ۸۶ و فیلم سینمایی حوض نقاشی در سال ۹۱ غافل شد.
او پس از این دورهی طلایی تقریبا هرسال در جشنوارههای مختلف داخلی و بینالمللی جایزه گرفت یا نامزد بود. دریافت تندیس خرس نقرهای جشنواره بینالمللی فیلم برلین درسال ۲۰۱۱ برای فیلم جدایی نادر از سیمین و جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم فروشنده در «جشنواره فیلم کن از مهمترین آنهاست. در دو سال اخیر نیز با ایفای نقش عماد و قباد در فروشنده و شهرزاد توانست تحسین همگان را برانگیزد و خودش را بیش از پیش محبوب کند. فیلمهای سینمایی غلام، برادرم خسرو، لابی، مقیمان ناکجا، لابرینت و نرگس کارهای اخیر شهاب حسینی در سینما میباشند.
کارگردانی و تهیه کنندگی
یکی دیگر از نکات قابل توجه بیوگرافی شهاب حسینی این نکته میباشد که فعالیتش در سینما را تنها به بازیگری محدود نمیکند و درصدد ساخت اولین فیلم خود بهعنوان کارگردان برمیآید. سال ۹۲ فیلم سینمایی ساکن طبقه وسط با کارگردانی شهاب حسینی اکران میشود. او همچنین در این فیلم بهعنوان بازیگر هم حضور دارد و در غالب ۳۸ شخصیت ایفای نقش میکند که خود یک رکورد است. ساکن طبقه وسط داستان نویسندهی متفکری است که به دنبال نوشتن پایان جاودان برای داستانش، با اقامت در طبقه میانی یک ساختمان، بر اساس دریافتهایش از زندگیست و در قالب شخصیتهای مختلف یک سفر فلسفی را طی میکند. داستان کارگردانی سوپراستار محبوب به همینجا ختم نمیشود. دومی هم پس از ۴ سال درراه است. او اکنون در حال تولید دومین فیلم سینماییاش با عنوان ساکنان ناکجاآباد میباشد.
در سال ۹۴ تولید فیلمی کلید خورد، که ما در آن شهاب حسینی را این بار در نقش تهیهکننده میدیدیم. فیلم خورشید نیمهشب به تهیهکنندگی شهاب حسینی و کارگردانی شبیر جهانبخشش شیرازی در سال ۹۶ به اکران درآمد. البته این فیلم متعلق به مجموعه شهر فرش میباشد که شهاب حسینی مدیریت فرهنگی آن را به عهده دارد. او علاوه بر بازیگری و تهیهکنندگی، انتخاب بازیگر و بازیگردانی این فیلم را نیز بر عهده دارد.
کافه هنر شهاب حسینی
نکتهی دیگر بیوگرافی شهاب حسینی این است که او شغل دیگری هم دارد که به گفته خودش در آنهم به اندازه سینما جدی است. او کافه هنر را به همیاری همسرش اداره میکند و بیشتر اوقات غیر سینماییاش را در این کافه میگذراند. شهاب حسینی میگوید یکی از دلایلش برای روی آوردن به این شغل تعامل با مردم است. کافه هنر لواسان که توسط خود شهاب حسینی، طراحیشده حالا تبدیل به پاتوق کوچکی برای هنرمندان سرشناس شده است.