حامد بهداد با نام کامل حامد تفنگساز صابری بهداد بازیگر موفق و باتجربه تلویزیون، سینما و تئاتر متولد سال ۵۲ در مشهد میباشد. بهداد در سال ۱۳۷۹ با ایفای نقش در فیلم آخر بازی قدم به عرصهی سینما گذاشت و نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنوارهی فیلم فجر شد. در این بخش از بیوگرافی هنرمندان ایرانی، بیوگرافی حامد بهداد را خدمت علاقهمندان و طرفداران این بازیگر، آماده کردهایم.
بیوگرافی حامد بهداد
حامد بهداد دانشآموختهی بازیگری تئاتر از دانشگاه آزاد اسلامی تهران است. او از محبوبترین و پرسر و صداترین بازیگرهای سینمای ایران بوده است. بازیهای درخشانش در آدمکش، دلخون و روز سوم تا مدتها به یاد میماند. حامد بهداد، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را برای نقشآفرینی در فیلم جرم به کارگردانی مسعود کیمیایی را از بیست و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر در کارنامه دارد. همچنین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره اخیر جشنواره منتقدین و نویسندگان سینمای ایران است.
کودکی حامد بهداد
حامد بهداد متولد ۲۶ آبان ماه سال ۱۳۵۲ در مشهد متولد شد. حامد فرزند اول خانواده است و یک برادر کوچکتر از خودش دارد. بعد از تولد آنها در تهران ساکن بودند اما در کودکی همراه با خانواده از مشهد راهی نیشابور میشوند. اما به دلیل مشکلاتی که در شغل پدرش به وجود میآید دوباره به زادگاهش بازمیگردد. حامد بهداد در مشهد هم ماندگار نمیشود و مدتی بعد برای ادامه تحصیل به تهران برمیگردد. حامد بهداد زمانی که ۹ سال داشت، با دیدن نمایش گوران علاقهمند به تئاتر میشود و از همان زمان بازیگری را شروع میکند.
رامبد جوان دروازه ورود حامد به سینما
نکتهی جالب بیوگرافی حامد بهداد دوستی او با رامبد جوان است. حامد بهداد به واسطه رفاقت با رامبد جوان وارد دنیای سینما شد. دوستی او با رامبد جوان به دوران دانشجوییاش برمیگردد. زمانی که حامد بهداد در شرکت تبلیغاتی زیتون، دستیار رامبد جوان بوده است. دوستی عمیق آن دو همانجا شکل میگیرد. در سال ۷۹ رامبد جوان، حامد بهداد را برای نقشی که به خودش پیشنهاد شده بود، به همایون اسعدیان معرفی میکند. اینگونه بود که حامد بهداد با فیلم سینمایی آخر بازی همایون اسعدیان وارد سینما شد.
برای آخرین بازی، بهداد کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره فجر هم شد. پس از این فیلم حامد بهداد تجربه خوبی در فیلم موفق بوتیک به کارگردانی حمید نعمت الله، رو در روی محمدرضا گلزار و گلشیفته به دست آورد. حامد بهداد خیلی زود سبک بازیگری خاص خود را جا انداخت و تبدیل به یکی از آرتیستهای صاحب سبک سینمای ایران شد.
کاراکترهای جوان عاضی به سبک بازیگری حامد بهداد تبدیل شده است. به طوری که هرگاه یک بازی پرتنش از یک بازیگر جوان میبینند، میگویند: میخواهد شبیه حامد بهداد بازی کند!
علاوه بر این دو فیلم، او در فیلمهایی نظیر جرم و روز سوم بازی درخشانی داشت و برای این فیلمها جایزه هم گرفت. کسی از گربههای ایرانی خبر ندارد به کارگردانی بهمن قبادی، تنها فیلمی بود که حامد توانست با آن راهی جشنواره کن شود. او برای این فیلم جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد را در جشنواره ابوظبی ازآن خود کرد.
در ادامه او تجربه همکاری با کارگردانان مطرحی ازجمله سامان مقدم، عبدالرضا کاهانی، محمدحسین لطیفی، تهمینه میلانی، مسعود کیمیایی، مازیار میری، داریوش مهرجویی و … را داشته است. بهداد در سال ۸۷ مدتی هم به کانادا رفت و قصد ادامه تحصیل در آنجا داشت. ولی پیشنهاد بازی برای فیلم آدمکش او را به مرزهای ایران بازگرداند.
لیست فیلمهای حامد بهداد در سینما به شرح زیر میباشند:
● مامور – ۱۳۹۶
● سد معبر – ۱۳۹۵
● نیمه شب اتفاق افتاد – ۱۳۹۴
● هفت ماهگی – ۱۳۹۴
● هیهات – ۱۳۹۴
● خانه دختر – ۱۳۹۳
● چهارشنبه خون به پا میشود – ۱۳۹۳
● آرایش غلیظ – ۱۳۹۲
● چرک نویس – ۱۳۹۲
● زندگی جای دیگریست – ۱۳۹۲
● چه خوبه که برگشتی – ۱۳۹۱
● فرزند چهارم – ۱۳۹۱
● بی تابی – ۱۳۹۰
● به فاصله یک نفس – ۱۳۹۰
● پله آخر – ۱۳۹۰
● نارنجی پوش – ۱۳۹۰
● انتهای خیابان هشتم – ۱۳۸۹
● جرم – ۱۳۸۹
● سعادتآباد – ۱۳۸۹
● پرتقال خونی – ۱۳۸۹
● قبرستان – ۱۳۸۹
● هفت دقیقه تا پاییز – ۱۳۸۸
● لطفاً مزاحم نشوید – ۱۳۸۸
● آدم کش – ۱۳۸۸
● بیداری – ۱۳۸۷
● کیمیا و خاک – ۱۳۸۷
● کسی از گربه های ایرانی خبر نداره – ۱۳۸۷
● موج سوم – ۱۳۸۷
● مردی که گیلاس هایش را خورد – ۱۳۸۷
● محاکمه – ۱۳۸۷
● زندگی با چشمان بسته – ۱۳۸۷
● دل خون – ۱۳۸۷
● شبانه روز – ۱۳۸۷
● دو راه حل برای یک مسئله – ۱۳۸۶
● هر شب تنهایی – ۱۳۸۶
● مجنون لیلی – ۱۳۸۶
● تسویه حساب – ۱۳۸۶
● رویای زمین – ۱۳۸۶
● دایره زنگی – ۱۳۸۶
● حس پنهان – ۱۳۸۵
● آدم – ۱۳۸۵
● روز سوم – ۱۳۸۵
● باغ فردوس – ۱۳۸۴
● پیشنهاد بیشرمانه به نقاش مرده – ۱۳۸۴
● رقص با ماه – ۱۳۸۴
● عروس کوهستان – ۱۳۸۴
● کافه ستاره – ۱۳۸۳
● این زن حرف نمی زند – ۱۳۸۲
● خواهرخوانده – ۱۳۸۲
● بوتیک – ۱۳۸۱
● چای تلخ – ۱۳۸۱
● آخر بازی – ۱۳۷۹
حامد بهداد در تلویزیون
به جرات میتوان گفت، حامد بهداد به معنی واقعی کلمه، یک بازیگر سینما است. چرا اکثر کارهای او و حتی شروع فعالیت او در سینما بوده است. البته نکتهای که در مورد بیوگرافی حامد بهداد وجود دارد، این است که او گهگاهی در سریالهای تلویزیونی هم دیده شده است. او در سریالهایی از جمله یکمشت پر عقاب، آخرین دعوت، سقوط آزاد، آسمان من و کیمیایی ایفای نقش کرده است. دندون طلا به کارگردانی داوود میرباقری، آخرین سریالی است که بهداد در ان نقشآفرینی کرده است. سریالی که از شبکه نمایش خانگی توزیع و پخش شد.
دیگر فعالیتهای هنری حامد بهداد
جالترین نکتهی بیوگرافی حامد بهداد دیگر فعالیتهای هنری او میباشد. علاقه به موسیقی در کنار بازیگری، از دیگر موارد مورد علاقه حامد بهداد بوده است. از کودکی علاقهمند به موسیقی بود و در کودکی فعالیتهایی هم در این زمینه داشت، او بعد از پیدا کردن مسیرش در بازیگری، خوانندگی را تقریبا به صورت جدی دنبال میکند. بهداد در تیتراژ فیلمهایی ازجمله غریبه، آخرین گناه و مثل یک کابوس بهعنوان خواننده اصلی یا همخوان حضور داشته است. اجرای ترانههای سریال دندون طلا نیز همانطور که اشاره کردیم بر عهده او بود.
در سال ۹۳ نیز با گروه دارکوب همکاری کرد و در آلبوم ساعت ۲۵ چند ترانه به همراهی رضا یزدانی خواند. تک آهنگهایی مثل تاریک تاریکم، سرو چمان و … نیز با صدای او منتشر شده است.
عکاسی نیز یکی دیگر از علایق حامد بهداد است. بهداد در سال ۸۷ نمایشگاه عکسی شامل ۳۵ قطعه عکس با موضوع کادر و اتفاق در سینما در گالری شیرین به نمایش گذاشت.
جوایز و افتخارات حامد بهداد
از دیگر موارد بیوگرافی حامد بهداد جوایز و افتخاراتی است که او در زمینه بازیگری کسب کرده است. این جوایز و افتخارات به شرح زیر میباشد:
● دیپلم افتخار و جایزه نقدی بخش ویدیویی و سینما و نگاه نو برای بازی در فیلم دلخون از بیست و هفتمین جشنواره فجر ۱۳۸۷
● بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره ابوظبی برای فیلم کسی از گربههای ایرانی خبر نداره در سال ۱۳۸۸
● برنده تندیس بهترین بازیگر مرد جشنواره حافظ برای فیلم روز سوم در سال ۱۳۸۸
● برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای بازی در فیلم جرم بیست و نهمین جشنواره فجر ۱۳۸۹
● برنده چهره سال بازیگری جشن یکسالگی مجله رونا در سال ۱۳۸۹
● برنده جایزه بهترین بازیگر مرد در نخستی دوره جشن ستارگان مجله اتفاق نو برای فیلم جرم در سال ۱۳۹۰
● برنده تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران برای فیلم سد معبر در سال ۱۳۹۶
من خیلی بازی هاشو دوست دارم ♡