یکی از زیباترین و خاصترین روزهای زندگی عروس و داماد روز عروسی آنها میباشد که باید بدون کم و کاستی برگزار شود. به همین سبب هم باید عروس و داماد یک برنامه خوب و جامع برای روز عروسی خود داشته باشند. اما چگونه برای عروسی برنامه ریزی کنیم؟ برای پیدا کردن پاسخ این سوال مهم در ادامه با این مطلب از مجله صورتیها همراه باشید چراکه ما در این مقاله کارهایی که باید برای برنامه ریزی عروسی انجام دهید را به شما یادآوری خواهیم کرد.
چگونه برای عروسی برنامه ریزی کنیم
تنظیم تاریخ:
قبل از اینکه به دنبال مکان مناسب برای عروسی خود باشید، تاریخ دقیق عروسی خود را مشخص کنید، و این نکته را به خاطر داشته باشید که برخی مکانها برای برخی تاریخها یک سال قبل رزرو میشوند. بنابراین شاید نیاز باشد که تاریخ عروسی خود را با مکان مورد نظر تنظیم کنید، یا اگر در تاریخ تنظیم شده میخواهید عروسیتان برگزار شود، باید به دنبال مکان مناسبی با این تاریخ باشید.
بودجه بندی برای عروسی:
بودجه خود را تنظیم کنید. تنظیم بودجه یکی از کارهای مهم برنامه ریزی عروسی میباشد چون برنامهریزی نکردن برای هزینههای مراسم عروسی بیشترین هزینه را به همراه خواهد داشت. زمانی که برای اجاره سالن عروسی میروید، باید یک رقم تقریبی از بودجه خود داشته باشید. بنابراین مهم است که هزینههای خود را برآورد کرده و اگر بودجهی شما کمتر از هزینههایتان است، برخی موارد را حذف کنید.
تصمیمگیری برای عناصر مهم عروسی:
از دیگر کارهایی که باید برای برنامه ریزی عروسی خود انجام دهید این است که برای عناصر مهم عروسی تصمیم بگیرید.
۱- عروسی در فضای باز یا بسته:
با توجه به فصل و شرایط عروسی خود تصمیم بگیرید که دوست دارید مراسم عروسیتان در فضای باز برگزار شود و یا در یک فضای بسته. در این انتخاب فصل عروسی بسیار مهم است، اگر در فصل بهار عروسی شما برگزار میشود هوای خوب و زیبایی و همچنین فضای سبز را از دست ندهید.
۲- پذیرایی در طول عروسی:
پذیرایی از مهمانان در مراسمات عروسی از سنتهای دیرینه ایرانیان است و بهتر است به نحو احسن انجام شود. قبل از عروسی با بزرگترهای خود بنشینید و تصمیم بگیرید که چه چیزهایی میخواهید برای پذیرایی از مهمانان انتخاب کنید. زیرا در هر منطقه پذیزایی از مهمانان متفاوت است ولی سعی کنید پذیرایی از مهمانان را به بهترین نحو انجام دهید تا خاطرهی خوبی در ذهن مهمانان از عروسی شما باقی بماند.
۳- تصمیم برای خوشآمد گویی:
قبل از مراسم عروسی با داماد مشورت کرده و تصمیم بگیرید که آیا میخواهید تک تک میزهای عروسی را بگردید و به مهمانان خوشآمد بگویید و یا دوست دارید مستقیم به جایگاه عروس و داماد بروید. این تصمیمگیری بهتر است با مشورت بزرگترهای فامیل انجام شود چون ممکن است خوشآمد گویی یک سنت در خانواده شما باشد. اما باید تصمیم بگیرد که برای خوشآمد گویی بهتر نیست با یک دسته گل به سراغ هر میز مهمانی بروید؟
۴- نحوه ورود خود را مشخص کنید:
تصمیم بگیرید که آیا میخواهید در هنگام ورود شما، اعلام شود که عروس و داماد به مراسم عروسی وارد میشوند و یا دوست دارید تنها با یک آهنگ آرامش بخش به مراسم خود وارد شوید و مهمانان را با این کار شوکه کنیدک. البته باید دقت داشته باشید که اگر خانوادهای مذهبی دارید و در هنگام ورود آقای داماد اکثر افراد حجاب خود را رعایت خواهند کرد، بهتر است برای جلوگیری از شلوغی قبل از ورود شما اعلام شود که آقای داماد وارد میشود.
۵- زمان مناسب برای رقص را در نظر بگیرید:
در حال حاضر معمولا عروس خانومها قبل از مراسم عروسی به کلاسهای مختلف رقص میروند تا بهترین رقص را در مراسم عروسی خود انجام دهند. بنابراین بهتر است با توجه به تعداد رقصهایتان زمانهای مناسب را تنظیم کنید تا بتوانید تمام رقصهایتان را به نمایش بگذارید. البته در نظر داشته باشید که اگر تعداد رقصهایتان زیاد باشد، مهمانان خسته شده و عروسی زیبایی نخواهید داشت.
۶- عکاسی از مراسم عروس را سازماندهی کنید:
شما ممکن است عکسهای پذیرایی از مهمانان را به اندازه عکسهای خودتان در مراسم بخواهید. پس بهتر است عکسهای خانوادگی و عکسهای دوستانه را سازماندهی کرده و از عکاس خود بخواهید تا همهی عکسهایتان را حفظ کند.
سعی کنید در کنار عکاس عروسی خود از فردی ماهر در عکاسی بخواهید که در مراسم عروسی عکسهای زیبایی از شما و دوستانتان بگیرد تا بتوانید از میان عکسهای گرفته شده چند عدد را انتخاب کنید.
۷- تصمیمگیری برای اجرای سنتهای عروسی:
در نظر بگیرید که آیا میخواهید در مراسم عروسی خود سنتها و یا جنبههای تشریفاتی را داشته باشید یا نه؟ برای مثال: ممکن است بخواهید سنت بستن کمربند را در بین مهمانان انجام دهید و یا بخواهید دسته گل عروس را به عنوان یادگاری برای مهمانان خود پرتاب کنید.
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]مطلب پیشنهادی برای شما:
♦ راهنمای انتخاب آرایشگاه عروس
[/box]
۸- تنظیم صندلی یکی از کارهای مهم برنامه ریزی عروسی:
تنظیم صندلی در برنامه ریزی عروسی بسیار مهم است. چون معمولاً صندلیهای نزدیک عروس و داماد در معرض دید دوربین فیلمبرداری و عکاسی هستند، بهتر است افرادی در این صندلیها بنشینند که از دوربین فرار نکرده و یا با استفاده از چادر و… فضای عکاسی را خراب نکنند.
برنامهریزی پذیرایی و غذا یکی از کارهای مهم برنامه ریزی عروسی:
غذا و پذیرایی از مهمانان یکی از جنبههای مهم برنامه ریزی عروسی میباشد. در ادامه مراحل مدیریت این کار را نیز خواهید خواند.
۱- قبل از عروسی غذای عروسی را انتخاب کنید:
همیشه در مهمانیهای مختلف از جمله عروسی افرادی با محدودیتهای رژیم غذایی وجود دارند، بنابراین بهتر است در هنگام انتخاب غذا، غذاهایی را در منو خود قرار دهید که اشخاصی که به دلیل بیماری و یا به دلایل شخصی نمیتوانند غذایی را مصرف کنند، غذای جایگزینی برای ارائه به آنها وجود داشته باشد.
۲- آیا کیک عروسی را برای پذیرایی انتخاب کردهاید:
قبل از خرید و سفارش کیک با همسر خود تصمیم بگیرید که آیا میخواهید کیک عروسی را بین مهمانان تقسیم کنید و یا کیک را فقط برای عکاسی و فیلمبرداری میخواهید. بعد از تصمیمگیری در هر صورت با عکاس خود صحبت کنید تا در هنگام برش کیک تصویر زیبایی از شما بگیرد تا در آلبوم خود تصویری از برش کیک داشته باشید.
مطلب چگونه برای عروسی برنامه ریزی کنیم را خواندید، شما چه تجربیاتی در رابطه با مراسم عروسی دارید؟ لطفا این تجربیات را با ما در میان بگذارید.