معمولاً نرگس زرد روشن یا سفید خیرهکننده، گلهای بینظیر و منحصر به فرد هستند که به طرز شگفتآوری به راحتی رشد میکنند و زیبایی خاصی به محیط میبخشند. با کمی تلاش و چند حقه ساده میتوانید یک باغ پر از نرگس زرد داشته باشید. برای اینکار با مجله بانوان صورتیها همراه باشید تا با آموزش کاشت گل نرگس آشنا شوید و باغچهی خود را به زیبایی تزیین کنید.
آموزش کاشت گل نرگس
آموزش کاشت گل نرگس شامل مراحل مختلفی است که هر کدام از این مراحل مجموعهای از کارها را شامل میشود. در ادامه تمامی این مراحل را یاد خواهید گرفت.
آمادهسازی مکان مناسب:
آماده سازی مکان اولین مرحله آموزش کاشت گل نرگس میباشد که شما باید آن را بلد باشید. این مرحله را در ادامه باهم یاد میگیریم.
۱- انتخاب مکانی با آفتاب مناسب:
یک محل را با نور آفتاب کامل انتخاب کنید. نرگس زرد در نور خورشید کامل، بهتر رشد میکند با این حال نور جزئی یا سبک نیز قابل قبول است. سایه کامل، نرگس زرد شما را برای اولین سال یا دو سال بعد از کاشت حفظ خواهد کرد.
۲- دقت کنید که باغچه شما دارای خاک حاصلخیز بوده و خوب آبکشی شده باشد:
نرگس زرد در انواع مختلف خاک میتواند رشد کند، اما خاک ایدهآل برای این گل، خاک نسبتاً حاصلخیز و خشک است. برخی از نرگسهای زرد خاص، خاک قلیایی را ترجیح میدهند بنابراین اگر به دنبال یک گونه خاص نرگس زرد هستید برای اطلاعات بیشتر با متخصصان گل مشورت کنید.
۳- نرگسهای زرد را در فصل پاییز بکارید:
نرگس زرد در پاییز و ترجیحاً در ماه مهر کاشته میشود. با این حال، شما میتوانید گل نرگس را در اواخر ماه شهریور و یا اوایل ماه آبان بکارید. اما اگر در منطقهای با آب و هوای سرد زندگی میکنید باید ۲ تا ۴ هفته مانده به یخ زدن زمین گل نرگس را بکارید.
۴- زمانی که برای کاشت آماده شدید، پیاز گل نرگس را خریداری کنید:
پیازهای خود را از یک باغبان و یا گلخانه بخرید و آنها را در عرض یک هفته بعد از خرید بکارید. هر چه پیاز گل نرگس بزرگتر باشد بهتر است. پیازهایی با ویژگیهای زیر را نخرید، چون ممکن است گلی از آنها رشد نکند:
- هرگز پیاز نرگس نرم را نخرید، چون این به این معنی است که در داخل پیاز پوسیدگی یا بیماری دیگری وجود دارد.
- پیاز با دو سر، دو ساقه را تولید خواهد کرد.
- پیازهای کوچک در سال اول ممکن است گل ندهند.
کاشت پیاز گل نرگس:
دومین مرحله آموزش کاشت گل نرگس این است که شروع به کاشت گل کنیم.
۱- ایجاد حفره و یا سوراخ برای کاشت پیاز:
شما میتوانید هر یک از این پیازها را به طور جداگانه بکارید اما بیشتر باغبانانها در یک زمان بین ۳ تا ۸ عدد پیاز را در یک مکان میکارند. با توجه به سلیقهی خود برای کاش پیاز از هر شکلی که میخواهید استفاده کنید. حفرههای مستطیلی شکل، یک باغ منظم ایجاد میکند، در حالی که حفرههای دایرهای شکل ظاهر طبیعتیتری را به وجود میآورد.
۲- شرایط لازم برای رشد گل نرگس را تامین کنید:
میتوانید در هر سوراخ و یا حفره مقدار کمی کود پیاز پخش کنید و مطمئن شوید که به درستی پیازهای خود را با کود بپوشانید. نرگس زرد باید ۳ تا ۶ اینچ (۷.۶ تا ۱۵.۲ سانتی متر) از زمین کاشته شود.
- فقط یک نوع نرگس زرد در هر سوراخ یا گودال باید کاشته شود.
۳- پیازها را در حفرهها قرار دهید:
پیازها باید سه تا چهار برابر اندازه خود در عمق خاک کاشته شوند. نژادهای کوچک گل نرگس را در عمق ۴ اینچ (۱۰ سانتیمتر)، و نژادهای بزرگتر گل نرگس، را در عمق ۶ اینچ (۱۵ سانتیمتر) قرار دهید. اطمینان حاصل کنید که انتهای نوک پیاز رو به بالا قرار داده شده است.
- در مناطقی با زمستانهای سرد و یخبندان، حداقل ۳ اینچ (۷٫۶ سانتیمتر) خاک باید پیاز گل نرگس را پوشش دهد.
۴- پیاز گل نرگس را بپوشانید و بلافاصله پس از کاشت آن را آب دهید:
ناحیه کاشت گل نرگس را در طول مدت رشد تا حدود سه هفته بعد از زمان شکوفه دادن مرطوب نگه دارید. زمانی که گلها به مدت سه هفته شکوفه دادند، آبیاری را رها کنید.
۵- بعد از کاشت پیاز، محیط را ترک کنید:
با وجود این که نرگسهای زرد در فصل پاییز ریشههای خود را تشکیل میدهند و شاخ و برگ را در فصل زمستان توسعه میدهند، جوانهها و گلها تا بهار خودشان را نشان نخواهند داد. مطمئن باشید که نرگس زرد شما سخت کار میکند و منطقه را رها کنید تا بتواند خوب رشد کنند.
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]مطلب پیشنهادی برای شما:
[/box]مراقبت از گلها:
مرحله آخر آموزش کاشت گل نرگس مراقبت از گلها میباشد. این مرحله را نیز با هم یاد خواهیم گرفت.
۱- از قطع کردن تعداد زیادی گل خودداری کنید:
شما میتوانید نرگس زرد را برای خانه یا فروش به دیگران قطع کنید ولی به خاطر داشته باشید که برش بیش از حد ممکن است رشد گل را برای سالهای آینده به خطر بیاندازد.
- نرگس زرد را در گلدان دیگر به جای دیگر گلها قرار ندهید. شیره گیاه باعث میشود گلهای دیگر پژمرده شوند.
۲- بگذارید گیاهان قبل از هرس به طور کامل بمیرند:
تنها زمانی که برگها زرد شده یا خشک شده باشند، شاخ و برگها را حذف کنید. حذف شاخ و برگهای زنده میتواند رشد سال بعدی را به خطر بیاندازد.
- برای ایمنی بیشتر، هرس را تا اواخر ماه اردیبهشت شروع نکنید.
از گیاهان خود در برابر آفات و بیماریها محافظت کنید:
حشرات کوچک و بزرگ همانند پیازهای حبابی، شایعترین آفات هستند که نرگس زرد را تحتتاثیر قرار میدهند. اگر این آفات را ببینید و یا اگر این پیازها را لمس میکنید، آنها را تقریباً به مدت سه ساعت در آب جوش بریزید.
- خالهای زرد بر روی ساقهها و یا برگها میتوانند نشانگر سلولهای بنیادی ساقه باشند. همه گیاهان آلوده را نابود کنید و سپس یک درمان آب گرم انجام دهید.
- درمان بیماریهای قارچی از قبیل پوسیدگی و کپک داشتن با اسپری حشرهکش و درمان بیماریهای ویروسی، مانند ویروس نوار زرد، با اسپری حشرهکش و یا تصفیه آب داغ انجام میشود.
منبع آموزش کاشت گل نرگس: