زمانی که با چتر خراب مواجه میشوید، میتوانید چتر خود را به آسانی تعمیر کنید. اگر سایهبان چترتان پاره شده است به آسانی میتوانید آن را بدوزید و یا از چسب برای چسباندن پارگی استفاده کنید. اگر یکی از میلههای چتر خراب شده است با استفاده از یک سیم کوچک میتوانید آن را تعمیر کنید. اگر دسته چتر از میله خود جدا شده است، از چسبهای قوی برای چسباندن آن استفاده کنید. در نهایت میتوانید با کمی صبر و حوصله تمام نواقص چتر را تعمیر کنید. در ادامه این مطلب از صورتیها آموزش تعمیر چتر را آماده کردهایم که امیدواریم این مطلب برای شما مفید باشد. با ما همراه باشید.
آموزش تعمیر چتر
هنگامی که با یک چتر خراب و شکسته مواجه میشوید مطمئناً دارای سه ایراد: پارگی سایبان، جدا شدن دسته و شکستگی میلهها است که در ادامه به آموزش تعمیر این سه ایراد پرداختهایم.
رفع ایرادهای سایبان:
بیشتر چترهای خراب شده سایبانشان دچار نقص است. برای تمیر سایبان چنر خود این روشها را دنبال کنید.
۱- با یک سوزن و نخ وارد عمل شوید:
اگر سایبان شما مانند یک زخم پاره شده است میتوانید به راحتی با استفاده از یک سوزن و نخ نایلونی آن را بخیه بزنید. برای اینکار در ابتدا چتر خود را باز کرده و سپس نخ نایلونی که ضد آب است را داخل سوزن مناسب کنید. دو طرفه پارچه را به هم نزدیک کرده و روی هم قرار دهید. سپس با استفاده از نخ و سوزن از ابتدای سوراخ شروع به دوختن کنید و این کار را تا اتمام سوراخ انجام دهید. نخ را در انتهای سوراخ ثابت کرده و اضافی آن را برش دهید.
- برای بخیه زدن پارچه بهتر است اجازه ندهید فضای خالی در بین دوختها باقی بماند چون ممکن است در فضای خالی پارچه پاره شود.
- برای شروع دوختن بهتر است از سمت داخلی چتر شروع کنید.
۲- دوختن پارچه اضافی:
اگر سوراخ سایبان به قدری بزگ است که با استفاده از دوختن سوراخ پوشیده نمیشود بهتر است یک پارچهی نایلونی ضد اب همرنگ چتر خود انتخاب کرده و کمی بزگتر از سوراخ روی سایبان، آن را برش بزنید. سپس با استفاده از نخ نایلونی ضد آب، پارچه بریده شده را روی قسمت پارگی چتر بدوزید.
- برای دوخت پارچه بهتر است فضای خالی بین دوختها قرار ندهید.
- دوخت پارچه بر روی چتر را تا زمان پایان کار ادامه دهید تا پارچه بر روی سایبان قرار بگیرد و آب از آن جگه نکند.
۳- چسب پوستی:
از یک چسب پوستی برای تعمیر چتر خود بدون دوخت و دوز استفاده کنید. اگر میخواهید چتر خود را تعمیر کنید ولی نخ و سوزن و یا پارچه در اختیار ندارید، میتوانید چسب نایلونی خریداری کرده و به تعمیر چتر بپردازید. مقداری الکل روی یک پنبه بریزید و اطراف سوراخ را تمیز کنید تا هر گونه کثیفی از بین برود و چسب به راحتی روی چتر بچسبد. چسب را به اندازه سوراخ چتر برش داده و چتر خود را باز کنید. چسب را روی قسمت بیرونی سوراخ بچسبانید.
اصلاح و تعمیر میلههای چتر:
این روشهای آموزش تعمیر چتر زمانی به درد شما خواهد خورد که میله چتر خراب شده باشد.
۱- باز کردن چتر تا نیمه:
چتر شکسته خود را تا نیمه باز کنید تا میلههای چتر در زاویه قرار بگیرند. اگر محور میلههای شکسته باشد با اینکار به آسانی متوجه خواهید شد که کدام میله از محور خود خارج شده است. بعد از این که متوجه شدید کدام یک از میلهها از محور خارج شدهاند، چتر خود را به کمک دکمه ببندید تا بتوانید به تعمیر میله خارج شده از محور بپردازید.
- به این ترتیب میلهها بسته شده و روی هم میافتند و شما به آسانی میتوانید چتر خود را تعمیر کنید.
۲- تنظیم سوراخها:
هر دو طرف میله را به دست بگیرید و سوراخها را روی هم قرار دهید تا سوراخهای میله روی هم تراز شده و بتوانید آن را تعمیر کرده و ببندید.
۳- تعمیر با سیم:
بعد از تراز کردن میلهها بر روی یکدیگر، با استفاده از یک سیم متناسب به اندازه سوراخ میله، دو میله را روی هم قرار داده و سپس سیم را از داخل سوراخها رد کنید. سوراخها را تا وسط سیم انتقال دهید.
۴- قرار دادن سیم:
دو طرف سیم را بین انگشتان خود بگیرید و آن را در جای خود بچرخانید. انگشت سبابه خود را بر روی یک هدف قرار داده و انگشت شست خود را بر روی دیگری قرار دهید، سپس انگشت شست و سبابه خود را با هم حرکت دهید تا سیم را ببندید. سپس هر دو طرف را نیشگون بگیرید و آنها را در جهت عقربههای ساعت بچرخانید تا سیم در جای خود ایمن شود. این سیم را بچرخانید تا به انتهای خود برسد.
- این کار اساساً یک محور جدید یا اتصال را ایجاد میکند.
۵- برش سیم اضافی:
در این مرحله با استفاده از یک سیم چین، سیمهای اضافی را برش دهید. اما اگر سیمی به قسمتی از میله گیر کرده است و در صورت برش میلهها از هم جدا میشوند. سیم را به دور میله بچرخانید و کاری به آن نداشته باشید.
تعمیر دسته چتر:
روش سوم آموزش تعمیر چتر تعمیر دسته چتر میباشد.
۱- استفاده از پارچه مرطوب:
برای تعمیر دسته چتر که از چتر جدا شده است یک دستمال یا حوله را با آب گرم مرطوب کرده و سپس داخل دسته چتر را با آن پاک کنید، تا هر گونه کثیفی از روی دسته و داخل آن پاک شده و چسب با قدرت بیشتری کار خود را انجام دهد.
- خاک موجود در داخل دسته چتر باعث میشود چسب به خوبی چتر را به میله خود نچسباند و بعد از چند روز شاهد شکستن دوباره آن شوید.
۲- مرحله زدن چسب:
بعد از پاک کردن کامل دسته چتر، چسب قوی برای چسباندن انتخاب کرده و سپس به داخل دسته چتر و دور میلهی چتر چسب بزنید و میله را داخل دسته فرو ببرید. ۳۰ ثانیه میله را داخل دسته نگه دارید تا چسب به طور کامل کار خود را انجام داده و میله به دسته بچسبد. برای ثابت شدن بهتر میله بهتر است فشار ملایمی در این ۳۰ ثانیه به میله و دسته بیاورید.
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]مطلب پیشنهادی برای شما:
♦ چند روش ساده برای افزایش طول عمر تلویزیون خانگی
[/box]
۳- بستن دسته:
اگر نیاز به اطمینان بیشتر دارید و نگران هستید که ممکن است دوباره دسته از میله خود جدا شود میتوانید چسب خود را با یک میله تقویت کنید. برای اینکار بهتر است در ابتدا با استفاده از چسب چتر خود را اصلاح کرده سپس یک سیم ۲۰ سانتی انتخاب کرده و به دور دسته خود بپیچید.
- برای ثابت ماندن سیم در دور دسته بهتر است سیم را با استفاده از سیمپیچ به صورت محکم به دور دسته بپیچید و سپس اضافه سیم را با سیمچین ببرید.
- اگر میخواهید سیم در جای خود باقی بماند میتواند از چسب برای چسباندن سیم در روی دسته استفاده کنید تا سیم دیگر باز نشود.
امیدواریم بتوانید با استفاده از مطلب “آموزش تعمیر چتر” چتر خراب و شکسته خود را تعمیر کرده و دوباره از آن استفاده کنید.
منبع این مطلب:
ـــْـْ