آموزش برخورد با همسر!
راهحل برای پایداری و زنده نگه داشتن رابطه
یکی از دغدغههای بزرگ جوانان امرزه و زوجهای جوان، زنده نگاه داشتن رابطه عاشقانه است. این روش از طریق آموختن ممکن است. تواناییها و مهارتهای ارتباطی قوی یکی از مهمترین عنصر برای زنده نگه داشتن روابط و احساسات عاشقانه است.
روانشناسان معتقدند که احساسات عاشقانه تقریباً در بهترین حالت خود تا سه سال طول میکشد در واقع باید منتظر تغییراتی در احساسات اولیه عشق باشیم.
در نتیجهی برخی از تغییرات بایاناکا اسیویدو (روانشناس) و هلن فیشر ( فیزیولوژیست) معتقد هستند که روشهایی وجود دارد که میتوان احساس عاشقانه را برای مدت بیشتری زنده نگاه داشت.
این دو فرد مغز ۵۰ زوج را که به طور میانگین در ۲۱ سالگی ازدواج کرده بودند مورد بررسی و پژوهش قرار دادند. وقتی به زوجها عکس ابتدای زندگیشان را نشان دادند آنها بعد از تقریبا ۷ ماه همان احساس عشق اولیه را نشان دادند، اما تفاوتی وجود داشت، مناطق مغزی مرتبط با استرس در زوجهای عاشقی که از سن ازدواج آنها زمان بیشتری میگذشت، کمتر فعال بود و در عوض مناطقی فعالیت بیشتری داشتند که با احساس آرامش در ارتباط بودند.
تحقیقات دیگری نیز از فواید پزشکی یک رابطه خوب حمایت کردهاند. روابط خوب باعث کاهش سطح استرس، کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر باعث افزایش احتمال بهبود سرطان میشود
همه انسانها کم و بیش از فواید یک رابطه خوب میدانند،اما سوال مهم اینجاست که چگونه حفظ شود؟؟
در این مطلب برای پایداری روابط عاشقانه شما و همیشه زنده نگه داشتن یک رابطه خوب ۵ پیشنهاد مطرح میشود،امیدواریم مفید واقع شود.
۱)صادق باشید و همدیگر را در احساساتتان سهیم کنید
یک رابطه خوب بر پایه صداقت و احترام بنا میشود. صداقت عنصری ضروری برای یک رابطه عاشقانه است.
همچنان که در عشق پیش میروید، بیشتر خودافشایی کنید، از گذشته بگویید و در مورد آرزوها و امیدهای خودتان باهم صحبت کنید. اگر در یک موضوع دیدگاه متفاوتی دارید، با صمیمیت به نظرات هم احترام بگذارید آن این تفاوت را بپذیرید.
۲) تواناییهای همسرتان را تحسین کرده و در جستجوی چیزهای کوچک باشید
هر روز توانایی همسرتان را تحسین کنید، برای مثال ” صبرت همیشه من رو تحت تاثیر قرار میده” و …
هر فردی دوست دارد مورد تقدیر واقع بشود، افکار و احساسات مثبتی که بر روی عزت نفس همسرتان تاثیر میگذارد را مطرح کنید. این افکار و احساسات را با صمیم قلب بگویید تا همسرتان احساس تردید نکند.
۳) ژست اندیشمندانه به خود بگیرید
اجازه دهید همسرتان متوجه شود وقتی پیش شما نیست، شما به او فکر میکنید و شما واقعاً نگرانید و نسبت به زندگی او حساس هستید و جزئیات زندگی او را همیشه در نظر میگیرید.
قبل از قرار ملاقاتهای مهم همسرتان به او پیام موفق باشید بفرستید. در انتهای هر روز در مورد اتفاقات روز پرسوجو کنید و در مورد مشکلات و ناراحتیهایش با او همدردی کنید.
لیستی از چیزهای مورد علاقه همسرتان از کوچک گرفته تا بزرگ، آماده کنید و سعی کنید برنامهای برای خشنود کردن همسرتان داشته باشید.
۴) هنر گوش دادن را یاد بگیرید
در ارتباطات گاهی افراد را به پرحرف و ساکت تقسیم بندی میکنند. در این شیوه یک نفر مدام صحبت میکند و دیگری همیشه گوش جان میسپارد البته اگر بسپارد. این نوع رابطه برای زندگی عاشقانه خوب نیست.
از نظر کلام و حرف زدن خانمها و آقایان با هم متفاوت هستند، خانمها قدرت پردازش بیشتری نسبت به مردان دارتد مثلا در فهمیدن، پردازش کردن و گوش دادن صحبتهای دیگران.که این مسئله ریشه در سلولهای عصبی مرتبط با پردازشهای زبانی در قسمت چپ مغز دارد که تعدادشان در خانمها بیشتر است.
چه صحبتکننده باشید و چه گوشکننده، باید یاد بگیرید که چگونه گوشکننده فعالی در نظر بقیه افراد باشید.
به چهره فرد مقابل نگاه کنید و با نشانههای کلامی مانند آهان و نشانههای بدنی مانند تکان دادن سر پاسخ دهید.
از یکدیگر سوالاتی برای روشن شدن تفکراتتان بپرسید تا اطلاعات بیشتری رد و بدل شود. به نیاز همسرتان برای صحبت کردن اهمیت بدهید و محیط آرامی را برای صحبت کردن انتخاب کنید.
۵) همواره بگویید دوستت دارم
گفتن این دو کلمه اصلا کار راحت و سادهای نیست. بسیاری از افراد در خانواده بزرگ شدهاند که احساس دوست داشتن را به صورت کلامی انتقال نمیدهند. بعضیها در نهایت از طریق پیام یا از طریق ایمیل این کار را میکنند.
وقتی به چشمان همسرتان نگاه میکنید و میگویید دوستت دارم مغز مادهای به نام اکسی توسین که به هورمون عشق معروف است، ترشح میکند، مادهای که در تحکیم یک رابطه عاشقانه بسیار موثر است.
سعی کنید جملات زیبایی برای بیان احساسات خود پیدا کنید، جملاتی مانند” من بسیار خوشحالم که “تو” قسمتی از زندگی من هستی”.
هر کاری که میکنید به همسرتان بفهمانید که چقدر برای شما مهم است.