آداب غذا خوردن
یک خانم باید موقع راه رفتن ، لباس پوشیدن ، رفتار و … باکلاس باشد ، موقع غذا خوردن هم همینطور. غذا خوردن هم، آداب مخصوص به خود را دارد چه در رستوران ، چه در میهمانی و چه در منزل، باید با اصول و با ادب خاصی غذا خورند. همه باید آداب غذا خوردن رسمی و حتی غیررسمی را بلد باشند و ظرافت به خرج دهند. در ادامه این مطلب از مجله بانوان و دخترانه صورتیها ، با آداب غذا خوردن رسمی و غیررسمی در رستوران و یا منزل در خدمت شما هستیم و در آخر نیز ویدئو کوتاه در مورد استفاده راحت از خوراکیها را مشاهده خواهید کرد. با ما همراه باشید
وقتی به یک مهمانی دعوت میشوید و یا مهمان دعوت میکنید کسانی که شما را نمیشناسند شاید با نحوه غذا خوردن و نشستن و برخاستن شما را قضاوت کنند. آیا برای خودتان هم پیش آمده که موارد ذکر شده را ملاک شناخت افراد قرار دهید و دقت کنید؟
نکات اصلی در مورد آداب غذا خوردن رسمی و غیررسمی
نحوه نشستن مهم است
ظاهر شما در اولویت است، وقتی کسی به شما نگاه میکند اولین چیزی که به آن توجه میکند ظاهر شماست. علاوه بر آراستگی ظاهری شما باید به نحوه نشستن توجه کنید. در واقع نحوه نشستن شما اولین چیزی است که به چشم میخورد و خیلی از افراد در همان مرحله اول پی به شخصیت شما میبرند. شما باید صاف بنشینید و به صندلی تکیه دهید میز را نزدیک خود بکشید و غذا خوردن را شروع کنید. اگر میهمانی و رستوران رسمی است چهره جدی به خود بگیرید و فقط به خودتان توجه داشته باشید و دیگران را زیر نظر نگیرید. ولی اگر دوستانه است چهره خود را با لبخند آرایش کنید تا همان لبخند شما را در دل بقیه جا کند.
آرام غذا بخورید
یادتان باشد هر چه قدر هم گرسنه باشید دلیل نمیشود که سریع غذا بخورید یک شخص باکلاس و سنگین هیچ وقت غذا را سریع نمیخورد. زبان خود را آرام حرکت دهید و آرام غذا بخورید. البته توجه داشته باشید که زیاد آرام غذا خوردن هم خوب نیست پا به پای بقیه غذا میل کنید و خودتان را وفق دهید تا خیلی زود و یا خیلی دیر از دیگران غذا را تمام نکنید.
از قاشق و چنگال درست استفاده کنید
سعی کنید غذاهایی را ترجیح دهید که با قاشق و چنگال و … میل کنید و از سفارش غذاهایی که با دست خورده میشود اجتناب کنید البته در میهمانیهای رسمی. اپر جو دوستانه است میتوانید سفارش دهید. همیشه در رستورانها ، چند قاشق سمت راست و چنگالها سمت چپ قرار دارند. اگر قرار است از کارد برای بریدن استفاده کنید با دست راست کارد را نگه دارید و با دست چپ چنگال را ، سپس کارد را حرکت دهید و ببرید.
نکات مهم در مورد آداب غذا خوردن رسمی
نحوه حرف زدن
همیشه سعی کنید سر میز غذاخوری ، حرفی نزنید که موجب بحث شود کلا باید کمتر حرف بزنید ولی اگر مجبور به حرف زدن شدید حرفهای روزمره و عادی بزنید. سر میز هنگام سرو غذا از واژه لطفا و متشکرم زیاد استفاده کنید. هیچ وقت با دهان پر حرف نزنید حتی به سوال کسی هم جواب ندهید منتظر بمانید جویدن شما تمام شود و سپس پاسخگو باشید. یادتان باشد که هیچ وقت بلند صحبت نکنید.
استفاده ار دستمال سفره
قبل از نوشیدن آب یا نوشابه ابتدا لبهایتان را با دستمال پاک کنید تا چربی به لیوان منتقل نشود. همیشه کنار دستتان دستمال داشته باشید و حواستان به کثیف بودن لبهایتان و اطرافش باشد. اگر میتوانید یک دستمال بزرگ روی پای خود بگذارید تا غذا روی آنها نریزد.
میل کردن نوشیدنیها
نوشیدنیها را جرعه جرعه میل کنید و هیچ موقع سر نکشید. اگر میهمانی خیلی رسمی است یک جرعه میل کنید و روی میز بگذارید و چند دقیقه بعد این کار را تکرار کنید.
آداب غذا خوردن در مهمانیها
استفاده از گوشی همراه ممنوع
استفاده نکرد از گوشی یکی دیگر از آداب غذا خوردن رسمی میباشد. گوشی خود را روی میز غذاخوری نگذارید و زود زود چک نکنید و روی گوشی خم نشوید. همه حواستان را به میهمانی و غذا خوردن جمع کنید و گوشی خود را مقابل دید دیگران قرار ندهید.
فوت کردن غذا ممنوع
از دیگر آداب غذا خوردن رسمی فوت نکردن غذا است. فوت کردن غذا ممنوع! خیلی از افراد وقتی سوپ میخورند فوت میکنند تا خنک شود و یا حتی برنج را! کار خیلی اشتباهی است و از آداب غذا خوردن رسمی به دور است. هیچ موقع فوت نکنید اجازه دهید خنگ شود و سپس جرعه جرعه میل کنید.
بازی با کارد و چنگال ممنوع
خیلی از افراد با وسایل روی میز بازی میکنند و یا کارد و چنگال را جوری استفاده میکنند که هنگام برخورد با بشقاب صدا میدهد. این صدا موجب جلب توجه بقیه میشود و شاید اذیت کننده باشد. پس مواظب سر و صدای بشقاب و … باشید. با آهسته حرکت دهید تا صدای خوش خراشی ایجاد نشود. همچنین موجب حرکات دست خود باشید که با قاشق و لیوان و … برخورد نکند و به زمین نیفتد.
روی بشقاب خم شدن ممنوع
بعضی از خانمها یا آقایان هنگام میل کردن غذا روی بشقاب خم میشود در حالی که این کار هم به معده آسیب میرساند و هم از آداب غذا خوردن رسمی به دور است پس روی غذا خم نشوید و صاف بنشینید و به صندلی تکیه دهید.
نکته: اگر خواستید صندلی خود را برای مدت کوتاهی ترک کنید باید دستمال سفره را روی صندلی خود قرار دهید تا دیگران و پیشخدمت متوجه بازگشت شما شوند. هنگام پایان یافتن صرف غذا باید دستمال سفره را به طور مرتب روی میز و سمت راست بشقاب خود قرار دهید هیچ وقت آن را تا یا مچاله نکنید.
در ادامه این مطلب ویدئو کوتاه در مورد “ویدئو کوتاه استفاده راحت از خوراکیها” را مشاهده میکنید:
ویدئو کوتاه استفاده راحت از خوراکیها
امیدوارم از این مطلب آموزشی در مورد “آداب غذا خوردن رسمی و غیررسمی” و ویدئو کوتاه در مورد استفاده راحت از خوراکیها لذت برده باشید و مورد استفاده شما دوستان عزیز قرار گرفته باشد همیشه مانند یک خانم باکلاس غذا بخورید و رفتار باکلاسی داشته باشید. از این که همراه ما هستید خوشحالیم.
هر گونه نظر و یا سوالی راجع به این مطلب از مجله صورتیها دارید از طریق کامنت به ما اعلام کنید.
باهال بود
ممنون
بیست
عالی
خوب بود مرسی
سلام و خسته نباشید به همه ی صورتی ها
مرسی بخاطر مطالب خوب و حالبتون. دوستان اپر جو چیه؟
چه جور غذایی هس؟
دوست خوبم
می تونی تو گوگل پیداش کنی
شاید بیاره
چون تو گوگل احتمالا با توضیح است
من هر سوالی دارم از گوگل پیدا می کنم
من اصلا چنگال دوست ندارم. قاشق کارمو راه میندازه
ممنون از مطلب آموزنده تون، عالی بود لطفا مطالب بیشتری در مورد فرهنگ و با فرهنگ بودن داخل مجلتون قرار بدین باتشکر
ممنونم رحان جون این چیزایی که نوشتی جز عادات من هست ولی تابحال نمیدونستم که خیلی داشتن ای عادات خوبه..الانم که این مطلب روخوندم خیلی خوشحال شدم?
ویدیو خیلی جالب بود
من بدون چنگال نمیتونم غذا بخورم اصلا ابدا……غذا رو اروم اروم میخورم تا بتونم لذت غذا خوردنو بچشم و طعم واقعی غذا رو بفهمم….حتی وقتی هم عجله دارم همه از دستم کلافه ن که چرا انقدر بواش یواش میخوری غذاتو…شما هم امتحان کنین واقعا باعث با کلاسی میشه 🙂 🙂 🙂
باسلام خدمت دوستان گرامی ومحترم
واقعا دستتون درد نکنه
بازم از این مطالب بزارین
سپاس فراوان
اگه دست چپ باشیم هم حتما باید چنگال و با دست چپ بگیریم چون من که چپ دستم راحت نیستم و نمیتونم
من عاشق این بخشم و مثل شیما